П'ятниця, 19.04.2024, 04:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Квітень » 20

    Ми прийшли на цю землю, щоб жити, працювати, розвиватися, творити. Але ніколи не забуваймо про те, що кожен із нас і всі ми разом узяті — невід’ємна частинка матінки — природи. Без неї ми ніщо, бо обійтися ніхто з нас не може ані без води, ані без повітря, ані без Сонця, ані без її щедрих дарів, якими вона нас годує. І не можемо ми протистояти її силі, особливо коли вирують природні стихії. Можливо саме тоді людина і відчуває свою слабкість і нестримну силу природи. Та світ навколо нас такий чарівний, такий квітучий і радісний, що людині тільки б захоплюватись ним та берегти цю чудову і неповторну красу, та життя нас заставляє замислитись, бо не все так добре, якби хотілося.

Над цим важливим питанням цього тижня (16.04.18-20.04.18) задумалися і учні Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст. Протягом 5 днів вони брали активну участь в різних виховних заходах пов’язаних зі збереженням навколишнього середовища.

З учнями 7-х класів був проведений круглий стіл на тему: «Наш голос у захист природи», під час якого учнями були обговорені важливі питання збереження природи, забруднення навколишнього середовища. Учні були зацікавленими в даному питанні, активно обговорювали актуальні екологічні проблеми. Для них також був організований перегляд відеофільмів про природну красу українських земель, про забруднення людьми навколишнього середовища.

На протязі цього тижня в школі була проведена акція по озелененню шкільного подвір’я «Мій внесок у благо природи» у якій взяли участь учні 5-го класу. Дівчатка садили розсаду квітів петуній, чорнобривець, та братиків, таким чином створюючи прекрасну, квітучу клумбу, за якою вони доглядатимуть до кінця навчального року.

Учні 7-го класу підготували реферати,гербарії та презентацію стосовно представників флори та фауни, включених до Червоної Книги України. Були підняті питання зменшення кількості представників видів. Які знаходяться в стадії зникнення. Крім того, були названі основні державні документи які відображають збереження та відновлення фондів біосферних та природніх заповідників, зокрема Закон України «Про збереження довкілля » та Конституція України.

Найбільш емоційним для учнів була участь у фотоконкурсі: «Природа моїми очима». З великої кількості фотографій були відібрані найкращі та нагороджені переможці. Це Поклітар Анна –Крістіна – 8 клас, Цуркан Олександр – 8 клас, Пентелейчук Максим – 7 клас та Попович Юстініан 7 клас.

Людська діяльність багато знищує природних ресурсів, нищить бездумно свою Землю і може настати незабаром такий час, коли природа стане проти людей, щоб людство задумалось, що наша Земля жива, що вона вимагає до себе кращого ставлення і накаже людей. То щоб цього не сталося, треба вже сьогодні задуматись над своєю діяльність і навчитися жити на планеті в гармонії з природою, не тільки споглядати її красу і користуватись її благами, але й дбати про її цілісність і непорушність. Відчувати її потреби, прислухатись про що співає Земля.

 

Підготувала заступник директора

з виховної роботи Загарчук Є.Г.

< ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 429 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2018 | Комментарії (0)

   Спадщина Василя Олександровича Сухомлинського – це невичерпне джерело світла, енергії і безмежної любові до дітей. Центральне місце у методичному діалозі , що пройшов у Молодійській школі, займала проблема педагогічної творчості вчителя у спадщині В.О.Сухомлинського. Науково-теоретична спадщина, залишена цим видатним педагогом, дозволяє зарядитися творчістю, терпінням, життєвою мудрістю. Принципова позиція В.О. Сухомлинського - підносити, а не принижувати. Найголовніший інструмент його педагогіки - повага й любов. Послухавши притчу Василя Олександровича Сухомлинського «Про мудрого вчителя» , педагоги школи ще раз переконалися в тому, що головна заповідь справжнього вчителя – любов до дітей, бажання розуміти дитячу душу.

Чи актуальні ідеї великого педагога сьогодні?

Відповідь на дане запитання отримано обєднанням учнівського та учительського проектів «Яким має бути вчитель у сучасній школі». В результаті опитування ми переконалися, що учні передусім цінують моральні, гуманні та професійні риси педагога. Це означає, що гуманістичні погляди В.О.Сухомлинського не втратили своєї актуальності і в наш час. Ми вважаємо, що творчість педагога є необхідністю і покликанням сьогодення.

Учителями школи складено хмаринки вчительських невдач. Однак, незважаючи на труднощі, у нас чимало вчителів, що досягають високих результатів. Стати справжнім учителем чи ні – залежить лише від зусилля тих, хто хоче, хто вчиться, самовдосконалюється. Отже, якщо говорити образно, ніяка хмара невдач не може закрити сонце педагогічної творчості.

Яку атмосферу для дітей ми створюємо сьогодні, таке суспільство будемо мати завтра, адже кожен з нас – учитель, який наповнює смислом дитячу душу.

Наше минуле багате на спогади, наше сьогодення важке і цікаве, але найголовніше те, що ми живемо поруч з майбутнім. Адже так хочеться вірити в те, що воно буде світле, здорове, процвітаюче - майбутнє, яке будуватимуть та у якому житимуть наші сьогоднішні вихованці.

Заступник директора з НВР О. В. Круліковська

\

 

Проглядів матеріалу: 540 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2018 | Комментарії (0)

    У середу,  19.04.2018р., відбувся районний семінар вчителів основ здоровя, який працював над актуальною проблемою сьогодення: «Попередження ризикової поведінки в кіберпросторі». Презентували досвід роботи з даного напрямку роботи три навчальні заклади району:Черепковецька ЗОШ, Багринівська ЗОШ та Старововчинецький ліцей.

Теоретичний блок семінару включав в себе презентації та візитки закладів освіти, тренінгове заняття «Створюй, спілкуйся та поважай:кращий інтернет починається з тебе», для учнів 7-8кл., який презентувала вчитель основ здоровя Багринівської ЗОШ – Возняк М.В.

Розробку уроку для учнів 5-х класів «Інформаційна безпека в інтернеті», підготувала і провела вчитель основ здоровя Старововчинецького ліцею Пилипець Т.Г.

Виховний захід «Кібербулінг або агресія в інтернеті» для учнів 5-9кл. учасникам семінару презентувала вчитель основ здоровя Черепковецької ЗОШ – Колотили С.І.

Закінчився теоретичний блок районного семінару підведенням підсумків та виробленням методичних рекомендацій.

Продовжився районний семінар еколого-естетичною екскурсією до Вижницького національного природничого парку.

Слід зазначити, що семінар вчителів основ здоровя відбувся у творчій та плідній атмосфері.

Методист РМЦ   А.І. Колесник

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 459 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024