Четвер, 28.03.2024, 15:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Вересень » 03

   Триває реєстрація учасників теренової гри «Січ: Сила і Честь-2018» ім. братів Чучупак

Метою Гри є вшанування героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, а також виховання молоді на традиціях запорозького козацтва, воїнів Холодного яру та Української повстанської армії з метою залучення сучасної молоді до вивчення історії України, традицій через ознайомлення з українською духовно-культурною спадщиною, сприяння зацікавленості та бажанню виявляти національно-патріотичні якості в повсякденному житті.

Особливістю гри є відтворення військового устрою команд, що аналогічний устрою гайдамаків часів Холодноярської республіки.

Даний захід приурочений пам’яті братів Чучупак, які в період національно-визвольних змагань (в 1918-1920 р.р.) були очільниками повстанського руху на території Холодного Яру.

КОЛИ? 20-23 вересня

ДЕ? Урочище Холодний Яр, що на Черкащині

УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА!

УМОВИ УЧАСТІ: досягнення 16 років;

заповнення реєстраційної анкети;

відмова від тютюнопаління та вживання алкоголю на період заходу;

відсутність протипоказань.

РЕЄСТРУЙСЯ! https://goo.gl/forms/hhpbgZErU10KB5gv1

Реєстрація триває до 9 вересня!

Організатори: Національно-патріотичне виховання Міністерства молоді і спорту України, Управління сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації за підтримки ГО “ВМР “Національний Альянс””

Із детальною інформацією про захід, можна, ознайомитись на офіційній сторінці Гри у fecebook за посиланням: https://www.facebook.com/terenivka.sich/

Проглядів матеріалу: 346 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.09.2018 | Комментарії (0)

     В Україні день 1 вересня з давніх-давен – не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято – День знань. З цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх навчальних закладах країни. Чому новий навчальний рік починається саме в перший день осені? З XV століття новий рік  починався 1 вересня, а всі школи в ті часи були церковними, тому за парти учні сідали саме з церковного нового року.
За іншою версією, найважливіші сільськогосподарські роботи закінчувалися саме з приходом календарної осені, тому відпускати на навчання дітей без особливої шкоди для сім’ї можна було саме в цей час. В інших країнах немає єдиної для всіх дати. Наприклад, у Німеччині та Франції навчальний рік починається в період із серпня до кінця вересня, в Італії – 1 жовтня, в Японії – 1 квітня, у Грузії – 20 вересня. В Іспанії початок нового навчального року досі залежить від строків збирання врожаю, і в кожній провінції країни ця дата своя. В Австралії, на протилежному боці земної кулі, починають учитися в лютому, тобто, за їхнім календарем, – у кінці літа.

В Україні традиціями цього свята, що передаються від покоління до покоління школярами, стали квіти для педагогів, пишні банти першокласників, гучний звук першого шкільного дзвоника й, звісно ж, найперший урок у навчальному році.

Вітаємо всіх з днем знань!
Всіх, хто любить пізнавати!
Серед інших побажань –
Попереду інших крокувати!

Ми бажаємо чудових книг,
Мудрих вам вчителів,
Завжди нових, цікавих
Креативних вам ідей!

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 387 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.09.2018 | Комментарії (0)

    Опубліковано рейтинг шкіл України 2018 року. Освіта.ua складений рейтинг шкіл за підсумками зовнішнього оцінювання. За результатами рейтингу, перше місце посів Львівський ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка, друге - київський Природничо-науковий ліцей №145, третє - столичний ліцей «Інтелект».

У Львові не буде лінійок для першокласників. У перший день навчання в школах Львова проведуть уроки толерантності. За словами очільниці міського управління освіти Зоряни Довганик, такий формат святкування дасть змогу забути про довготривалі перебування на лінійках.

Учителів пенсійного віку хочуть переводити на контракт. Проект закону «Про загальну середню освіту», який готується МОН для внесення до парламенту, передбачає, що всі працівники пенсійного віку будуть переведені на контрактну форму роботи.

Затверджені рекомендації щодо оцінювання першокласників. Згідно з документом, учителі мають використовувати таке оцінювання, яке на етапі першого класу має включати два обов’язкових компонента: доброзичливе ставлення до учня та позитивне ставлення до його зусиль.

Доставка підручників для 1, 5 та 10-го класів затримується. Основними причинами порушення термінів доставки стали блокування закупівель видавництвами, обмежені поліграфічні потужності, погана процедура експертизи підручників та інституційна слабкість.

МОН підготувало матеріали для вчителів НУШ. Оскільки підвезення підручників для перших класів буде здійснюватись протягом вересня-жовтня, Міністерством освіти розроблені інформаційні матеріали для вчителів на перші тижні навчального року, з детальним описом роботи.

МОН змінюватиме процедуру закупівлі підручників. Інститут модернізації змісту освіти очікує вже друга реорганізація через порушення термінів друку підручників. Зокрема, експертиза підручників буде передана іншій установі, а штат працівників інституту планується оновити.

Пілотний проект НУШ цього року стартує у других класах. У вересні всі першокласники підуть в Нову українську школу. Водночас, в 100 школах стартує пілот другого класу НУШ. Продовження пілоту відбуватиметься в школах, які пілотували НУШ попереднього року.

МОН надало переліки підручників і програм для використання у школах. Відомством підготовлені переліки навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників для використання у початкових класах, основній і старшій школі.

МОН просить забезпечити роботу груп продовженого дня. Міністерство освіти звернулось до місцевих керівників освітньої сфери з проханням взяти під контроль питання забезпечення належних умов функціонування груп продовженого дня у школах.

Шкільні лінійки - пережиток совєтської традиції, - Супрун. За словами в.о. міністра охорони здоров'я, у розвинених країнах немає виснажливого вишиковування, стояння дітей під сонцем та вислуховування безкінечних промов. Це також шкідливо з медичної точки зору.

МОН проведе експеримент з введення інтегрованих курсів. Відомство звернулось до регіональних департаментів освіти з проханням уточнити мережу закладів, які спроможні впроваджувати інтегрований курс «Природничі науки» в 10 класах.

У МОЗ презентували нові санітарні норми для шкіл. У разі схвалення документа, санітарні правила, що регулюють практично всі питання навчання дітей у школі, можуть змінитися вперше за 17 років. Новими санітарними правилами планується впровадити декілька принципових змін.

Проглядів матеріалу: 393 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.09.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024