Четвер, 28.03.2024, 18:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Вересень » 26

    На виконання наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації від 11 09.2018 року № 397 «Про набір учнів на I рік навчання у Буковинську Малу академію наук учнівської молодіна 2018/2019 навчальний рік» і з метою залучення обдарованої молоді закладів загальної середньої освіти області до науково-дослідницької діяльності 22 вересня 2018 року у приміщенні БМАНУМ та навчальних корпусах ЧНУ імені Юрія Федьковича проведено конкурсний відбір на навчання до Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.

Впродовж вступної кампанії учнями 9 класів Глибоцького ліцею подано 37 заяв і 30 заяв - учнями 10-11 класів на навчання у групі відділення Наук про Землю, яка функціонуватиме на базі Глибоцького ліцею.

Ліцеїсти виявили зацікавленість у вивченні математики, фізики, комп’ютерних та технічних наук, наук про Землю, філософії та суспільствознавства, мов та літератури. Для вивчення біологічних наук зареєструвалось найбільше дев’ятикласників.

Попереду чекає цікаве навчання, адже конкурсні випробування пройшли всі ліцеїсти.

Проглядів матеріалу: 317 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

    Свято осені та врожаю – це відзначення завершення жнив, уславлення праці, родючості землі та сімейного благополуччя.

У вересні хорошою традицією стало проведення Свята урожаюу селі Волока Глибоцького району.

Свято розпочали із ярмарки, в якій брали участь всі школи ОТГ, а саме: Волоківська ЗОШ І-ІІІ ст., Грушівський НВК та Валякузьминська ЗОШ І-ІІ ступенів. Учасники підготували неповторні композиції до Дня урожаю.

Всі присутні були зачаровані атмосферою, яка панувала на святі: ошатно оформлена сцена, яскраві та своєрідні костюми учасників свята. Все це викликало масу емоцій та вражень у всіх присутніх.

Валякузьминську ЗОШ І-ІІ ступенів на ярмарку гідно представили учні із 5-8 класів на чолі із класними керівниками: Генкул Р.Б., Сусак Л.І., Арманаш М.К., Возняком М.М. та педагогом- організатором Загарюк- Дамян К.С. Також були представники із місцевого будинку культури Лека С.І., завідувач будинку культури та бібліотекар села Меус В.Г.

Ця – гарна традиція і ще один привід розмалювати будні у яскраві кольори. Діти та колективи співали пісні, завзято танцювали. Свято пройшло весело й цікаво. Всі присутні отримали безліч позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Щиро дякуємо організаторам та всім, хто долучився до проведення свята.

Проглядів матеріалу: 320 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

    Триває робочий візит делегації з Фінляндії до Чернівецької області. Арто Ваатокарі, голова Програми фінської підтримки української шкільної реформи, і Сірпа Сінерва, консультантка з питань освіти Фінської консалтингової компанії, відвідують Буковину в межах співпраці фінського уряду та Міністерства освіти і науки України, спрямованої на реформування української шкільної освіти. Гості з Фінляндії вивчають питання викладання української мови в школах національних меншин.

   25 вересня пані Сірпа відвідала освітні заклади області, які знаходяться в регіонах проживання етнічного румунського населення. У Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Глибоцького району відбулася зустріч з директором М.М.Акатріні, начальником управління освіти Глибоцької РДА В.І.Барарюком, завідувачкою РМЦ управління освіти Глибоцької РДА О.С.Намакою.

Консультантка Сірпа Сінерва мала змогу безпосередньо поспілкуватися з педагогами та учнями. Також було обговорено ситуацію із вивченням державної мови у школах з навчанням румунською мовою та перспективи імплементації статті 7 Закону України «Про освіту».

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 565 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1012 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

    Щороку у всіх куточках Землі 21 вересня відзначають Міжнародний день миру. Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. До відзначення цього свята щороку долучається і наша школа. Учні 1-11-х класів приєдналися до Всесвітньої акції «Голуб миру» під гаслом «Хай буде мир на всій Землі». Вірізуючи паперових голубів, малюючи відчуваємо - ми є мир, свобода, добро і повага. В класах проведені бесіди та години спілкування «Мир на планеті – щастя всім дітям». Відбулася виставка дитячих малюнків «Мир очима дітей». Бібліотекарями школи для учнів 3-4-х класів проведений інформаційний журнал “Міжнародний день Миру”.

До спільної справи нести мир активно долучились і діти, і вчителі.

Проглядів матеріалу: 348 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

   Відпочивай правильно! А значить – із користю для себе. За таким принципом щороку відпочивають учні Слобідського НВК та учасники гуртка «Географічне краєзнавство» Глибоцького ЦТКСЕУМ на базі даного навчального закладу.

З року в рік після закінчення важкого і довгого навчального року приходить час канікул та відпочинку. І в цю літню пору найкращі гуртківці-туристи мають змогу бути учасниками туристсько-виховного оздоровчого наметового табору «Райдуга», де разом з іншими спортсменами-туристами Глибоцького району 14 незабутніх днів відпочивають, оздоровлюються, спілкуються та розвиваються.

Родзинкою табору, що вирізняє його з-поміж інших, є можливість взяти участь у туристському поході (пішохідному, велосипедному, водному).

От і в цьому році учні нашої школи здійснили пішохідний похід 3-го ступеня складності Українськими Карпатами. Нами за 8 днів було пройдено близько 80 км стежками і дорогами Івано-Франківської області. Основними пунктами нитки маршруту були с. Микуличин (початок маршруту), г. Ягідна (1218м), г.Гордя-Добротівська (1357м), перевал Кривопільський, г.Кострича (1586м), с. Бистрець, пол.. Маришевська, т/б «Заросляк», ур. Котел, т/б «Козьмещик», с. Лазещина (кінець маршруту).

А після закінчення табірної зміни з нами залишились яскраві спогади, незабутні враження та безліч нових хороших друзів!

Проглядів матеріалу: 394 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

  Влітку група вихованців Глибоцького центру туризму та краєзнавства здійснила пішохідну подорож третьої категорії складності Трансільванськими Альпами, охопивши масиви Фагараш, Єзер та Пятра Краюлуй.

Цей похід став знаковою подією для нашого позашкільного закладу. Раніше Південними Карпатами вже мандрували кілька груп глибоцьких туристів. Вони за завданням маршрутно-кваліфікаційної комісії розробили і апробували для туристів України маршрут спортивного пішохідного походу третьої категорії складності. Проте цього року вперше освоювала маршрути найвищих масивів Румунії саме дитяча група.

До походу наші вихованці пройшли тривалу і ретельну підготовку. Упродовж останніх п’яти років група цим же складом здійснила кілька спортивних походів. Починаючи з легких ступеневих подорожей рідним краєм, з кожним наступним роком ускладнюючи маршрути спортивних походів, учасники покращували свою технічну та фізичну підготовку, здобували необхідні туристські навики і згуртовувались.

Тож до складних випробувань у високогір’ї учасники походу були цілком готові.

У складі групи були вихованці з різних навчальних закладів: Качуляк Олександра, Воробець Сергій та Передерко Дмитро зі Старововчинецького ліцею, учні Глибоцького ліцею Дудка Павло, Кушнір Олександр і Німачук Назарій, випускник Карапчівського ліцею Скутарь Микола, Лінецький Петро – випускник Турятського НВК та двоє студентів – Дудка Катерина і Меленко Василь. Разом з молоддю маршрут долав Аркадій Мойсей – член Глибоцького турклубу «Меридіан». Керував групою досвідчений турист Михайло Росінський.

Спортивному походу передувала не тільки особиста підготовка кожного учасника, але і ретельний вибір нитки маршруту, підбір групового спорядження та продуктів харчування, оформлення документів для виїзду дитячої групи за кордон.

Похід проводився в рамках туристського наметового табору «Райдуга», тому продукти харчування, необхідне спорядження (туристські намети класу «Екстрим», тенти, газові пальники тощо) забезпечив Глибоцький центр туризму.

Особливістю маршруту була повна автономність, постійне перебування на високогір’ї в субальпійській та альпійській зонах. А на масиві Пятра Краюлуй ще й потрібно було нести весь запас води на 1,5 доби із собою.

Не балувала наших туристів і погода – щодня йшов дощ. Але навіть це не зіпсувало настрій спортсменам – мандрівникам, які впевнено йшли до своєї мети всі 13 днів походу, здолавши майже 190 кілометрів. Група піднялася на найвищу вершину Румунії – гору Молдовяну (2544), а також на найвищі точки масиву Єзер – Вирфу Рошу (2469) та масиву Пятра Краюлуй – гору Ла Ом (2238).

Незабутні враження справили чудові альпійські краєвиди: кам’яні розсипи, високогірні озера, стрімкі скелясті гребені та шпилі, водоспади, льодовикові кари та долини. На шляху зустрічалися багаторічні сніжники, круті підйоми та спуски.

Про свої емоції та враження висловилися самі учасники походу:

Діма Передерко: «Це був мій найскладніший і водночас самий чудовий похід. Незабутні краєвиди під час складних переходів та мінлива погода надають свого особливого колориту цій місцевості. Доброзичливі подорожні, які підкажуть, куди краще піти і скільки ще до тієї довгоочікуваної вершини. Ну і, звісно, чудова група, з якою я забував, що я в центрі чужої країни, далеко від дому. Дуже вдячний всім, хто допоміг організувати і пройти цей похід.»

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 508 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

Згадуйте предків своїх,

щоб історія перед вами не згасла,

золотої нитки не згубіть…

    Минулого тижня учні Чагорської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які є гуртківцями Глибоцького центру туризму «Етнографічне краєзнавство», мали змогу побувати на екскурсії в Чернівецькому музеї народної архітектури та побуту.

Відвідавши музей, який має найбільше зібрання матеріалів з етнографії і культури Північної Буковини, діти поповнили свої знання про історію та культуру рідного краю. В музеї вони побачили експозиційні зони – «Хотинщина» та «Західне Подністров’я», відтворені типові будівлі старого буковинського села початку XIX – середини XX століття (хати, комори, курники, криниці, стодола, стайня, погріб, лозниця, голубник, вітряки, кузня, церква з дзвіницею, сільська управа). Їм дуже сподобались споруди розташовані у сформованих садибах, які правдиво доповнені відтвореними інтер’єрами.

Щоб роздивитися всі пам’ятки,експонати, які розташовані на великій території, здається, не вистачає і дня. Все побачене вражає, бо відвідувачів оточує своєрідний колорит тогочасного побуту і способу життя.

На кінець екскурсії гуртківців не полишав гарний настрій, душа прагнула співати. Швидко сплинула подорож за жартами і піснями, в а юних серцях назавжди залишаться рядки Ольги Кобилянської, якими звернулася екскурсовод на завершення екскурсії: «Згадуйте предків своїх, щоб історія перед вами не згасла, золотої нитки не згубіть…».

Керівник гуртка   Козачок Н.С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

    23 вересня на мототрасі в урочищі «Поляни» (смт.Глибока) відбулися змагання зонального Кубку України з мотокросу. Як розповив незмінний натхненнік і організатор всіх мотозмагань Глибокої Василь Ткачук, змагання відбулися у класах мотоциклів з об’ємом двигуна 50 куб.см, МХ2, Open, Аматор, Ветеран та у класі квадроциклів Квадро-крос.

Гості змагань були вражені відмінною організацією та рівнем проведення змагань.Василь Філімонович висловив особливу подяку спонсорам змагань – магазину «Санчо», Глибоцькій ОТГ, Глибоцькій райдержадміністрації та районній раді, народному депутату Григорію Тімішу.

Всі переможці та призери були нагороджені грамотами, кубками, цінними подарунками та грошовими преміями. Василь Ткачук наголосив, що мотоспорт витратний вид спорту і без підтримки спонсорів його розвиток неможливий.

Траса для проведення змагань цьому році була вдосконалена вдосконалена і збільшена, обладнана спеціальними перешкодами, щоб перегони були більш видовищними. Відрадно, що мотоспортом у Глибоці бажають займатися все більше учнів, молоді і, що цікаво, є навіть дівчата.

Прикро було бачити, що такі змагання де приїхало багато гостей з різних регіонів західної України були проігноровані місцевою владою під час нагородження призерів змагань, яка показала свою неповагу до гостей. Так, тут не було перерізання стрічок та великих приїзжих чинів влади. Важливіше було пропіаритися на оновленому дитячому майданчику чим показати свою повагу до гостей майже з усієї України.

фоторепортаж змагань:

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)

   Найважливіше в житті людини – знайти своє місце в суспільстві та займатися улюбленою справою. Тому, основне завдання у вихованні підростаючого покоління - показати, на прикладі успішних людей, чого можна досягти наполегливою та кропіткою працею.

22 вересня в боксерському клубі Глибоччини, тренером-викладачем з боксу Глибоцької районої дитячо-юнацької спортивної школи Ільдаром Карамовичем Шарафутдіновим була проведена зустріч вихованців ДЮСШ з легендою українського боксу, титулованим українським боксером-професіоналом – Володимиром Сидоренко.

Володимир, уродженець Енергодару, змагався у найлегшій ваговій категорії. У 2000 році Володимир став бронзовим призером Олімпійських ігор у Сіднеї. Тоді Сидоренко був капітаном Олімпійської збірної з боксу. Володимир дійшов до півфіналу у ваговій категорії 51 кг, де поступився представникові Таїланду, який і став Олімпійським чемпіоном. У тому ж 2000 році Володимир Сидоренко став чемпіоном Європи, який відбувався у фінському місті Тампере. Через рік Володимир здобув срібну нагороду чемпіонату світу (Белфаст, Північна Ірландія).

Наприкінці 2001 року Володимир Сидоренко підписав контракт з клубом «UNIVERSUM-BOX-PROMOTION» та розпочав професійну кар’єру. 26 лютого 2005 року українець здобув вакантний пояс WBA, який захистив шість разів. Програв пояс Володимир Сидоренко лише у травні 2008 року у поєдинкові проти представника Панами Ансельмо Морено.

В невимушеній та доброзичливій атмосфері Володимир розповів про свої перші кроки в спорті, здобуті нагороди та титули. Адже дійсно є чим пишатися:

- двократний Чемпіон Європи (Білорусь – 1998, Фінляндія – 2000 р.);

- триразовий Чемпіон світу серед збройних сил (Італія – 1995, США – 1997, Німеччина – 1999 р.);

-бронзовий призер Олімпійських ігор (Сідней – 2000);

- срібний призер Чемпіонату світу (Ірландія – 2001);

- семикратний Чемпіон світу WBA серед професіоналів.

Цікаві розповіді В.Сидоренка доповнив Ільдар Карамович Шарафутдінов - один із найкращих тренерів в історії буковинського боксу. У 2000 році національна збірна України під його керівництвом здобула п’ять нагород на Олімпіаді в Сіднеї, в т.ч. І В.Сидоренко здобув бронзу.

Учні наочно, з фотографій, разом з Володимиром та Ільдаром Карамовичем знайомилися з спортивними звершеннями, переживали хвилювання змагань та ейфорію перемог.

Після зустрічі бажаючі мали змогу отримати автограф та зробили фото на згадку.

Наразі, на відділення боксу Глибоцької РДЮСШ, продовжується набір учнів (з 10 років). Заслужений тренер України – І.К.Шарафутдінов чекає всіх бажаючих в боксерському залі Глибоцького професійного ліцею в понеділок, середу та п’ятницю о 15-30 год.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.09.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024