П'ятниця, 26.04.2024, 13:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 02

    Сьогодні, 02 листопада, в приміщенні конференц-залу методцентру управління освіти, під головуванням начальника управління освіти Глибоцької РДА Василя Івановича Барарюка відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь працівники районного методичного центру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, завідуючі  закладами дошкільної освіти.

Згідно порядку денного, розглядались питання:

  1. Про підсумки відпочинку та оздоровлення школярів району влітку 2018 року. Доповідач Дячук Ю. Д.- начальник відділу з питань виховної роботи, позашкільної освіти, молоді та спорту.
  2. Про стан підготовки закладів освіти району до нового 2018/2019 навчального року та осінньо-зимового періоду. Доповідач Марчук А. І.– головний спеціаліст відділу змісту навчання, моніторингу, інспектування навчальних закладів.

Продовжуючи роботу, члени колегії  обговорили добірку різноманітних питань, зокрема, щодо організації методичної, освітньої, фінансового – господарської роботи  та ряд інших питань не менш важливих та актуальних для освітян району.

По закінченню доповідей були ухвалені рішення з кожного окремого питання. В ході колегії присутні обмінялися думками з приводу заслуханих питань. Рішення колегії покликані покращити діяльність ЗНЗ та ДНЗ.

Проглядів матеріалу: 370 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2018 | Комментарії (0)

      Днями, в актовій залі районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА, звітували про свою роботу лідери учнівського самоврядування закладів освіти Глибоцького району.

У роботі конференції взяли участь:

- Василь Іванович Барарюк, начальник управління освіти;

- Юлія Дмитрівна Дячук, начальник відділу змісту виховної роботи та позашкільної освіти, молоді та спорту управління освіти Глибоцької РДА;

- Руслан Васильович Щур, методист районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА;

- лідери учнівського самоврядування закладів освіти району.

Про важливість учнівського лідерства наголосив Василь Іванович Барарюк. Без сумнівів, що серед цих лідерів в майбутньому професійні лікарі, депутати, вчителі, а можливо й навіть президенти, адже організаторські здібності та лідерство можна проявити саме в роботі учнівського самоврядування.

Цікава дискусія відбувалася із Юлією Дмитрівною Дячук, яка зацікавила темою «Будь медіаграмотним». Головним завданням було не в тому, щоб сказати, якими потрібно користуватися ЗМІ (що читати, чи дивитися), а навчити учнів не підпадати під вплив пропаганди, допомогти не стати жертвами маніпуляцій, що призводить до паніки, ненависті та різних страхів.

Щур Руслан Васильович зацікавив лідерів та координаторів учнівського самоврядування новими методами роботи в майбутньому та обмін досвідом в соцмережах.

Шкільні активісти також виявили бажання поділитися досвідом.

Юлія Бурла, лідер Глибоцької гімназії, презентувала проект "Учнівське самоврядування не самоціль, а цікаве шкільне життя".

Активіст учнівського самоврядування Кирчу Костянтин презентував роботу з літопису Йорданештських мандрівників «Подорож – шлях до кращих змін».

Роботу учнівського самоврядування Молодійського ЗЗСО презентувала Гречак Оксана з темою «Добро твориться в тишині».

Ткачук Юлія, президент Глибоцького ліцею, презентувала роботу «Роль учнівського самоврядування в організації позакласної роботи у Глибоцькому ліцеї».

Флюндра Ірина, голова ради старшокласників Коровійського ЗЗСО, поділилась досвідом роботи учнівського самоврядування в організації та проведення шкільного вечора в школі.

З роботою «Моя мала Батьківщина - Корчівці» поділився лідер Корчівецького ЗЗСО Прокопюк Анастасія.

Президент учнівського самоврядування Черепковецького ЗЗСО Унгурян Василь предствавив роботу «Наша школа – школа сприяння здоров'ю» та поділився досвідом навчання учнів умінням і навичкам здорового способу життя. З темою «Спорт та здоровий спосіб життя в Луковицькій школі» також поділилась Гаврилюк Н ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 463 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2018 | Комментарії (0)

     На виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року», розпоряджень Кабінету Міністрів України від 31.10.2011 N 1164-р «Про схвалення Концепції Загальнодержавної програми «Здоров'я 2020: український вимір», від 13.05.2013 № 356-р «Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки», від 25.03.2015 №514-р «Про затвердження плану заходів на 2015 рік з реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року», наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах» та реалізації Концепції сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина» на 2013 – 2021 роки, схваленої Вченою радою Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також на виконання наказу управління освіти Глибоцької РДА від 16.102018р. №672 « Про проведення міжнародного семінару–практикуму з питань родинного виховання «Родинна твердиня» та формування життєвих навичок і профілактики шкідливих звичок «Майбутнє починається сьогодні», з 30.10 по 01.11.2018р., на базі Глибоцького ліцею, відбувся міжнародний семінар «Батьківська твердиня», в основу якого лягла професійна підготовка вчителів у роботі з батьками за програмою «Батьківська твердиня».

Слід зазначити, що у семінарі прийняли участь понад 70 вчителів. Серед яких: педагоги християнської етики, основ здоров’я, класні керівники, соціальні педагоги та психологи.

До тренерського складу входили представники інших областей країни (Вінницької, Волинської та Хмельницької), а також з районів (Хотинського, Сторожинецького, Кіцманського) нашої області та м. Чернівці. Меценатом даного семінару є Елері Холл – представник з США.

Організатором семінару є голова правління ВГО «МШП» - Каргін О.В. Відповідальною за організацію семінару була адміністратор ВГО «МШП» - Каргіна Г.М.

Семінар проходив протягом трьох днів у тренінговій формі і включав в себе: роботу в групах, діагностику, лекції, мультимедійні презентації, структурування та розробку уроків, диспути, а також роботу з Біблією та перегляд фільму Історія Ісуса для дітей. Кожна із вище зазначених форм роботи включена в теми 6 уроків, які опрацьовували учасники семінару.

В основу роботи семінару закладено просвітницьку діяльність з батьками, а саме: вміння слухати, хвалити і любити свою дитину, виховувати цінності в родині, правильно розрізняти дисциплінування і покарання, формувати стилі батьківського виховання, а також навчитися з цінністю ставитися до Біблії та користуватися нею.

Міжнародний семінар-практикум з питань родинного виховання «Родинна твердиня» та формування життєвих навичок і профілактики шкідливих звичок «Майбутнє починається сьогодні», проходив у гарній і затишній атмосфері, яку створила адміністрація закладу Глибоцького ліцею для педагогів та тренерів, за що присутні та управління освіти Глибоцької РДА, були щиро вдячні.

По закінченні семінару, педагоги отримали посібники в електронному вигляді, сертифікати за участь у семінарі, а також Біблію в подарунок.

Методист РМЦ А.І. Колесник

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024