П'ятниця, 26.04.2024, 16:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 07

     З початком нового навчального року, розпочалися змагання в залік обласної спартакіади школярів серед команд закладів загальної середньої освіти. Після вдалого виступу в змаганнях з футболу, глибоцькі спортсмени отримали чергову перемогу, цього разу в змаганнях з тенісу настільного. Змагання проходили у спортивному залі Чернівецької загальноосвітньої школи №27. В першому турі збірна команда Глибоцького району впевнено обіграла всіх суперників та вийшла до фіналу. У фінальному турі, зігравши в нічию з командою з м.Чернівці, в змішаній зустрічі глибочани здобули перемогу, цим самим забезпечили району І місце в турнірній таблиці. До складу команди ввійшли: учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. – Діклевич Олександр та Воронка Емілія, учень Чагорської ЗОШ – Вірозуб Олександр та учениця Старововчинецького ліцею - Ткачук Маріна.

Також, в м.Чернівці, були проведені змагання з легкоатлетичного кросу. Збірну команду району представляли учні Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ст.- Лазурко Павло, Гуцуляк Аліна, Грижук Христина; Карапчівського ліцею - Унгурян Василь; Купського НВК - Шук Євгенія та Алергуш Дан; Тарашанської ЗОШ І-ІІІ ст. – Циганчук Віталій; Старововчинецького ліцею – Бірюкова Крістіна та Карлійчук Анатолій.

В особистому заліку найкращі результати показала Бірюкова Крістіна (Старововчинецький ліцей) - І місце з бігу на 1000м. Алергуш Даніїл (Купський НВК) з бігу на 1000м, а Циганчук Віталій (Тарашанська ЗОШ І-ІІІ ст.) з бігу на 1500 м - посіли 4 місця.

Вітаємо учасників та тренерів команд. Сподіваємось, що це тільки початок в здобутті нагород, адже попереду на спортсменів ще чекають змагання з інших видів.

 

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)

     Сьогодні, 07 листопада, у актовій залі Глибоцького ліцею відбулась методична студія заступників директорів з виховної роботи та педагогів організаторів. До участі у студії були запрошені голови методичних об'єднань класних керівників. Гостем студії був завідувач науково-методичного центру виховної роботи та позашкільної освіти ІППОЧО Старовойт Петро Сергійович, який презентував «Організацію виховної діяльності освітніх закладів в умовах Нової української школи», детально зупинився на сучасних тенденціях виховної роботи у закладах освіти та наголосив на єдність навчання, виховання та розвитку.

Для оптимального розвитку, розкриття творчого потенціалу педагогів і учнів, формування основних життєвих компетентностей особистості, які сформовані у Концепції Нової української школи, у кожному навчальному закладі повинно бути створене сприятливе навчально-виховне середовище.

Виховний процес повинен бути зорієнтований на загальнолюдські цінності. Виховання не повинно бути винесеним в окремі «заняття з моралі».

Про важливість шкільного омбудсмена із захисту прав дітей у Глибоцькому ліцеї поділилась досвідом роботи Олена Олександрівна Бабина.

Петро Сергійович також зупинився на важливості Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Акцентував увагу на вихованні цілісної особистості новатора та патріота, яка може приймати складні рішення та брати відповідальність за розвиток держави.

Відтепер військово-патріотична гра «Джура» проводитиметься за новими програмами, зокрема «Джура-Оборонець», «Джура-Десантник», «Джура-Прикордонник», «Джура-Гвардієць» та «Джура-Поліцейський». Відповідні зміни передбачає нове положення про гру та інші особливості її проведення, що були затверджені 17 жовтня 2018 року, під час засідання Уряду.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 410 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)

    30 жовтня учні 6-А,7-х класів Молодійської школи побували на екскурсії у селищі Берегомет, де відвідали музей «Чотири пори року», який знаходиться на території Вижницького національного парку.

Нас гостинно зустріли екскурсоводи музею і провели цікаву і змістовну подорож рослинним і тваринним світом Буковини.

Найбільше запам’яталась дітям зустріч з порами року, де реалістично відтворені пейзажі і звуки природи різних сезонів.

Піднявшись на гору Стіжок, діти із захопленням милувалися навколишніми краєвидами...

Відвідавши форелеве господарство, здивувала райдужна форель у просторих та чистих басейнах.

Учні повертались додому стомлені і щасливі.

 

Проглядів матеріалу: 353 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)

    Ще кілька десятиліть тому фізика утримувала загальновизнаний статус «головної науки». Саме фізика змінила життя людства в другій половині ХХ століття, зробивши чимало відкриттів.

За ініціативи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Ухвалою серпневої конференції 2018-2019 н.р. оголошено Роком фізики. З метою широко популяризувати досягнення фізики, яка досі залишається базою нових досягнень у сфері високих технологій. Адже великі вчені фізики і їх відкриття змінили наш світ і суттєво вплинули на життя багатьох поколінь.
В рамках Року фізики буде проведено ряд заходів спрямованих на популяризацію та підвищення інтересу учнівської та студентської молоді до вивчення фізики.
Найкращим вчителем України цього року став саме вчитель фізики Чернівецького ліцею №1, буковинець Пауль Пшенічка та виграв нагороду у сумі сто тисяч гривень.
Черговими лауреатами Нобелівської премії в області фізики стали американський вчений і винахідник Артур Ашкін, француз Жерар Муру і канадка Донна Стрікланд, які довгий час співпрацювали.
Цікаво, що Стрікланд стала лише третьою в історії жінкою, відзначеною "Нобелівкою" в області фізики, а Ашкін – найстаршим лауреатом цієї премії. На момент присудження йому нагороди вченому виповнилося 96 років.
 
Задумайся! Можливо саме ти станеш наступним відомим вченим та зробиш всесвітнє відкриття!
 
Проглядів матеріалу: 357 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)

      У Глибоцькій гімназії під час осінніх канікул педагоги провели заняття постійно діючого семінару «Шляхи вдосконалення педмайстерності» , який у 2018-2019 н.р. працює за темою «Сухомлинський в діалозі з сучасністю» ( в контексті становлення НУШ). Під час проведення семінару вчителі взяли участь у педагогічній імпровізації «Методичні скарби В.О.Сухомлинського», під час якої жваво обговорювали думки великого класика педагогіки і укладали їх до імпровізованої скриньки скарбів .

Педагоги говорили про творче використання ідей Сухомлинського у педагогічному просторі Глибоцької гімназії

Педагог-організатор Леонтій Е.М. поділилася своїми напрацюваннями «Ідеї морально-патріотичного виховання у у спадщині Сухомлинського та використання їх у Глибоцькій гімназії»; асистент вчителя Панцир Т.В. розповіла про провідні принципи інклюзивної освіти як напрямку роботи з «особливими учнями» у Глибоцькій гімназії.

Проглядів матеріалу: 322 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)

   У Глибоцькій гімназії відбулося заняття у Відкритій педагогічній академії для вчителів, яка у цьому навчальному році працює над проблемою «Професійна мобільність педагога в умовах реформування системи освіти».

На першому занятті академії вчителі взяли участь у педагогічній навколосвітці «Професійна мобільність педагога як умова його конкурентоздатності на сучасному ринку освітніх послуг в період реформування системи освіти»; тренінгу «Професійна мобільність педагога або чому треба вчитися і змінюватися»;провели педагогічне віче «Як стати кращим вчителем»; провели педагогічний практикум «Мобільний «Я» - мобільному «Тобі» , де опрацювали сучасні методи навчання« Майндмепінг», «Фішбоун» , «ОR-коди на уроках».

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)

    6 листопада в Черепковецькому ДНЗ відбулося свято Осені. Цей захід дуже важливий, адже прищеплює дітям любов і дбайливе ставлення до природи, розкриває ознаки та прикмети осені та дарує гарний настрій і відчуття свята у буденний день. Готувались всі до святкування в дитячому садочку заздалегідь, адже дітям потрібно вивчити вірші , зробити разом із батьками композиції з осіннього листя, овочів та фруктів.

Ранок з нагоди свята осені пройшов захопливо , вихователі влаштували справжнє театралізоване видовище, в якому дітки взяли безпосередню участь, сумлінно виконуючи відведені їм ролі.

Цього ж дня до вихованців Черепковецького ДНЗ завітав ляльковий театр Кам`янцької ЗОШ «Усмішка» з ляльковою виставою «Сорока – рятівниця».

Вихователь-методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 416 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)

Хоча б над тобою було сто вчителів – вони будуть безсилі, якщо ти не

зможеш сам змусити себе до праці і сам вимагати її від себе.

В.О.Сухомлинський

     Протягом жовтня в Михайлівському НВК проводився Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).

Було проведено такі заходи:

  • Виховні години по класах В.О. Сухомлинський ( класоводи, кл. керівники)
  • Виховний урок "Людина красна не словами, а добрими ділами" ( вч.укр.мови та літератури);
  • Виставка малюнків до казок В. О. Сухомлинського ( вч. обр.мистецтва)
  • Оформлення методичного вісника для педагогічних працівників на теми:
  • «Мудрі думки В.О. Сухомлинського про вчителя»;
  • «Добірка влучних висловлювань видатного українського педагога В.О.Сухомлинського»;
  • «Сухомлинський про професію вчителя» ( заступник директора з НВР)
Проглядів матеріалу: 327 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.11.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024