П'ятниця, 19.04.2024, 08:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 13

    Творчим, яскравим і сповненим позитивних емоцій був шлях до нагород для 19 педагогів Глибоччини: учителів зарубіжної літератури, хімії, історії та початкових класів. Учасники продемонстрували педагогічну майстерність у таких випробуваннях: «Тестування з фахової майстерності», «Методичний практикум», «Проект», «Дослідження», «Практична робота» та «Урок». Кожен етап Конкурсу був по-своєму цікавим, творчим, креативним. Вчителі провели цікаві уроки з використанням нестандартних методів навчання, вміло застосовуючи сучасне мультимедійне обладнання. Уроки учасників конкурсу були особливими: мали своє обличчя, ауру, навчальні, розвиваючі та виховні цілі. Використання сучасних освітніх технологій та нових підходів до викладання предметів зацікавило як членів журі, так і учнів, з якими педагоги на уроці бачилися вперше.

Всі конкурсанти та члени журі плідно працювали протягом тижня. По завершенню творчих випробувань методична служба району запросила конурсантів, членів журі, керівників закладів освіти відвідати урочисте нагородження переможців та лауреатів І туру конкурсу «Учитель року-2020». Затишна атмосфера допомогла зняти емоційну напругу та остаточно відчути, що всі випробування завершилися.

І ось - довгоочікуваний момент: бурхливими оплесками вітають переможців!..

За професіоналізм, творчість та успіхи в конкурсних випробуваннях дипломом І ступеня нагороджено переможців:

  • Марчук Крістіну Іллівну, вчителя історії Глибоцького ліцею;
  • Мігуцу Марію Іванівну, вчителя початкових класів Кам'янської ЗОШ.

За відмінну фахову і методичну підготовку, виявлену під час конкурсних змагань відзначено дипломом ІІ ступеня:

  • Ткачук Ольгу Марківну, вчителя зарубіжної літератури Черепковецького ЗЗСО;
  • Унгурян Мар'яну Костянтинівну, вчителя зарубіжної літератури Багринівської ЗОШ;
  • Блисенко Юрія Дмитровича, вчителя хімії Глибоцької гімназії;
  • Бідолах Анжелу Петрівну, вчителя хімії Кам'янської ЗОШ;
  • Сидоряк Тетяну Дмитрівну, вчителя хімії Старововчинецького ліцею;
  • Куцак Олену Аврелівну, вчителя хімії Молодійської ЗОШ;
  • Щерилю Людмилу Олександрівну, вчителя історії Коровійської ЗОШ;
  • Юрковську Наталю Сергіївну, вчителя історії Корчівецької ЗОШ;
  • Михайлюк Анну Василівну, вчителя початкових класів Димківського НВК;
  • Тодосійчук Марту Вікторівну, вчителя початкових класів Коровійської ЗОШ;
  • Міхай Ауріку Чипріянівну, вчителя початкових класів Карапчівського ліцею;
  • Василаш Ауріку Георгіївну, вчителя початкових класів Тереблеченської ЗОШ;

Дипломом ІІІ ступеня:

  • Горечка Мар`яну Іванівну, вчитель хімії Багринівської ЗОШ;
  • Божеску Діану Дмитрівну, вчителя історії Купського НВК №2;
  • ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)

    11 грудня 2019 року в Нижньосиньовецькій ЗОШ був проведений районний етап обласного фестивалю дитячої та юнацької творчості « Чисті роси».

З метою глибокого пізнання багатовікового досвіду і традицій духовної та моральної культури місцевого населення, формування національної самовідданості у підростаючого покоління . Так , учні 5-11 класів відтворили фрагмент вечорниць « De la lume adunate și înapoi în lume date».

Вони розказували гуморески, співали давні румунські пісні про рідне село та про долю народу , протанцювали народні танці.

Проглядів матеріалу: 305 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)

В кожного народу є своя святиня,

А для Українців - вишита хустина.

Світлий символ щастя й ніжності в серцях

Мов весна квітуча хусточка ось ця.

     З давніх - давен головним убором українських жінок була хустка. Спочатку її робили з білого тонкого полотна, потім вишивали різнокольоровими нитками. Найчастіше використовували червоні, сині, зелені, жовті та рожеві кольори. Іноді вишивали хустки нитками чорного кольору, але тільки разом із червоним. Спочатку візерунок був геометричним, пізніше придумали рослинний орнамент з квітів і листя мальви, барвінку, троянди. На хустках вишивали птахів: півня, голуба, зозулю. Жінки зберігали хустки у скринях. У кожній родині, де підростала дівчина, скриня наповнювалась хустками.

Учнівський та учительський колектив Привороцької ЗОШ підтримали цю ініціативу.

Справжній показ-дефіле влаштували дівчата 1-9 класів. Дівчатка нашої школи з великим задоволенням фотографувалися у хустках, які є їхніми родинними реліквіями.

Для дівчат хустка залишається вживаним елементом у сучасному вбранні. Панянки вважають, що українська хустка це символ неповторного образу української жінки, вишуканість та краса нашого народу.

Проглядів матеріалу: 311 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)

    В Луковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів з 09 по 13 грудня відбувся «Тиждень права». Класними керівниками в кожному класі була проведена єдина виховна година «Права людини». Вчитель правознавства провів з учнями 9-11- их класів правознавчий турнір «На терезах Феміди» та тренінг з учнями 7-их класів «Твої права та обов’язки».

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)

Ой не ходи, Грицю, тай на вечорниці,

Бо на вечорницях дівки - чарівниці

Котра дівчина чорні брови має,

То тая дівчина усі чари знає.

     Саме такими словами закликали дівчатка старшої групи №2 «Дзвіночок» хлопчиків на Андріївські вечорниці в Кам’янському дошкільному навчальному закладі. Адже свято Андрія і його особливості святкування, розпочинають зимовий цикл тематичних Різдв'яно – Новорічних свят.

Вихователі Юлія Глобак та Марія Глобак разом з музичним керівником Дмитром Лелітко провели належну підготовку до проведення вечорниць, прикрасили зал-оселю, розповіли про місцеві традиції святкування.

Дівчатка і хлопчики на вечорницях в ігри грали, пісні співали, а ще жартували і один перед одним вихвалялися. Незабули і про особливості цього свята: хлопці, за традицією, робили «збитки» дівчатам, провели обряд «Кусання Калити», а дівчата ворожили.

Закінчилися вечорниці веселим співом, жартівливими танцями, та макітрою з пирогами.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)

    Новорічна головоломка «Знайди слова». Це завдання-головоломка допоможе дитині повторити правопис слів новорічної тематики, потренувати увагу та пам’ять. У завданні дитині запропоновано поле з багатьма літерами, яке вона повинна уважно роздивитись і знайти на ньому чотирнадцять слів, що мають безпосереднє відношення до свята Нового року.

Розмальовуємо ялинку та вивчаємо кольори. Це завдання допоможе дитині запам’ятати назви основних кольорів, узагальнити знання про новорічне свято. Дитині пропонується розмалювати новорічну ялинку та прикраси на ній: кожний елемент – своїм кольором.

Малюємо цифрами: Новий рік. Це завдання допоможе дитині закріпити знання цифр від 1 до 7 та водночас розвинути дрібну моторику, стати більш уважною. Завдання містить зашифрований цифрами малюнок: замалювавши клітинки на аркуші запропонованими кольорами (червоним, зеленим, брунатним, синім, жовтим, помаранчевим, блакитним), дитина зможе побачити на аркуші новорічну ялинку. Під час такої вправи дитина візуально запам’ятовуватиме числа, а намагаючись передбачити, яке зображення зрештою вийде, розвиватиме фантазію та образне мислення. Завдання сприяє розвитку посидючості та наполегливості.

Хто швидше рахує: віднімання № 3. Це завдання допоможе покращити математичні навички в ігровій формі. У завданні дитині пропонується за одну хвилину розв’язати якомога більше прикладів на віднімання. Дитина може змагатись із собою, постійно вдосконалюючи власний результат, або зі своїми друзями.

Хто швидше рахує: віднімання № 4. Веселий і конкурентний дух завдання мотивуватиме дитину на краще володіння навичкою додавання й відповідно швидке й вірне розв’язання завдань, підвищить цікавість до навчання та покращить успішність у школі.

Розмальовка «Новорічна арифметика». Цей комплект тематичних завдань допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання та віднімання, покращити дрібну моторику та зорово-моторну координацію, увагу та знання основних кольорів.

Арифметична розмальовка «Святкова ялинка». Це тематичне завдання подарує дитині хороший святковий настрій і допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання й віднімання, покращити увагу, дрібну моторику, зорово-моторну координацію та повторити основні кольори.

Арифметична розмальовка «Снігуронька». Це новорічне завдання пропонує зображення Снігуроньки і прикрашеної ялиночки та різноманітні арифметичні приклади. Дитині треба крок за кроком розв’язати всі математичні завдання, результат яких указуватиме на певний колір, у який треба розмалювати відповідну ділянку малюнка.

Арифметична розмальовка «З Новим роком». Це новорічне завдання подарує дитині гарний святковий настрій і допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання й віднімання. Дитині пропонується поступово розв’язати всі математичні приклади, кожний з яких написаний на певному фрагменті розмальовки. Отриману відповідь дитина повинна використати в якості ключа.

Розмальовка «Новорічні цифри». Цей комплект тематичних завдань-розмальовок допоможе поєднати вивчення цифр з розвитком уваги, дрібної моторики та зорово-моторної координації, сприятиме вивченню та використанню різних кольорів і, відповідно, покращенню їх сприйнятт ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)

    Acest concurs tradițional are loc anual. Anul acesta prima etapă a avut loc în școlilie din raionul Hliboca.

Bine s-au pregătit elevii, ajutați de profesori, diriginți și părinți, susținuți de direcția școlii de la CIE Cupca.

Creația literară a fost prezentată mai întâi de membri cenaclului literar „Lămâița” care activează de zeci de ani în școala noastră (conducătoare – E. Schipor). Absolventa acestui an de învățământ, nominantă la Festivalul raional „Steluța bucovineană” Marta Belici a recitat poezia „Cocoarele” (Juravli) în limba ucraineană, autor O. Olesi. Pe urmă elevul clasei a 11-ea Adrian Opaeț e recitat o poezie scrisă de clasicul literaturii ucrainene Yurii Fedkovici, iar colega sa Romina Morar a recitat poezia „Iarna” în limba engleză. (Îndrumătoare – A. Tarâța, M. Ovaciuc și A. Bicer).

A doua nominație „Arta teatrală” a debutat cu sceneta „Motanul bucătar” pregătită de elevii clasei a 3-ea, sub îndrumarea învățătoarei lor V. Marcu. Elevii clasei a 5-ea au pus în scenă un fragment din povestea lui Ion Creangă „Pupăza din tei”, ajutați fiind de diriginta de clasă L. Sucevan, susținuți fiind de prima lor învățătoare R. Țugui și de profesoara de limba română O. Bojescu. Un fragment din copilăria Cobzarului ucrainean Taras Șevcenko și anume „Tarasik și mama” ( în limba ucraineană) a fost înterpretat de elevii clasei 7-ea, dirijați de profesoara de ucrainologie M. Alerguș.

A trea nominație – Folclorul a fost prezentată prin grupa vocală a școlii cu câteva cântece populare, elevele fiind îmbrăcate în frumoase haine naționale. Două cântece populare românești a prezentat tuturor una dintre cele mai bune eleve ale școlii noastre Marta Belici. Conducătoarea grupului este profesoara de limba maternă Lucica Dușceac.

Un grup de instrumentiști ai școlii (vioară, saxofon, acordeon) au interpretat la diferite instrumente muzicale mai multe melodii populare românești și ucrainene.

Juriul în componența lucrătorilor Casei de creație pentru copii și tineret din centrul raional Hliboca au dat o apreciere justă pregătirii și desfășurării festivalului dat.

Sincere mulțumiri aducem părinților, profesorilor, elevilor pentru pregătirea costumelor, expozițiilor și numerelor artistice. Tuturor le dorim succese și numai bine.

Eleonora Schipor

Проглядів матеріалу: 294 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)

     Згідно плану заходів Тижня психології у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. 12 грудня відбулася зустріч з представниками благодійного фонду "Дім Надії" – Г. Цуркан, Л., М. Мартинюк та лікарем амбулаторії Т. І. Цвігун, які провели лекцію для учнів 7-9 кл. на тему: «Підготовка до дорослого життя». Зустріч була дуже цікавою, повчальною.Спілкування супроводжувалось переглядом презентації та демокнстрацією макетів.

Зі слів адміністратора "Дому Надії" Ганни Цуркан:

- Ми розуміємо, що необхідно працювати з молоддю. Легше, як кажуть, попередити проблему, ніж її вирішити. Раді, що маємо змогу проводити заняття в школах. Бажаємо працювати зі старшокласниками. Ми розробили цікаві лекції, відео, макети. Готові провести заходи щодо статевого виховання, шкідливості абортів, попередження ранньої вагітності, венеричних захворювань тощо.

Школярам та вчителям запропонували стати волонтерами центру «Дім Надії», та допомагати в цій благодійній справі.І головне -пам’ятати, що немає безвихідних ситуацій, завжди є надія – надія на те, що все буде добре!

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024