Четвер, 25.04.2024, 02:37















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 11
Мамина хустка, засіяні квіти по полю
Цвітом любові. Там - спокою, ніжності храм.
Квіти життя, що безжально мережили долю
І з полотна, мов дитя, посміхалися нам...
    Цьогоріч вперше відзначають Всесвітній день української хустки. Запровадження такого свята на державному рівні викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож започаткування Дня української хустки сприятиме збереженню та відродженню українських традицій.
Учнівський та учительський колектив Глибоцької гімназії підтримали цю ініціативу. Замайоріла хустками гімназія. Дівчатка з гордістю носили успадкований від бабусі чи матусі скарб. Не залишились осторонь і хлопці. Дізнавшись, що барвиста хустка, пов’язана на руці, вказувала на статус парубоцтва, теж охоче заглянули до бабусиної скрині. Про різноманіття хусткового світу гімназисти дізнались з вистаки, що розгорнулась в коридорі. Учні з цікавістю спостерігали за поєднанням фігур в узорах. Якщо подивитися на чудові замислуваті візерунки хусток , то побачимо гармонійно поєднані між собою трикутники, ромби, круги, прямі чи ламані лінії. Ці елементи узорів сприймаються нами як звичайні фігури. Але для наших пращурів вони були знаками - символами, де кожна лінія чи фігура мала певне значення.
Отож, сподіваємось, що День хустки стане як і День вишиванки всесвітнім.
Проглядів матеріалу: 333 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    Цікавим і пізнавальним видався урок правознавства для учнів 9 -Б класу. Вчителька правознавства Кінащук А. Д. провела Всеукраїнський урок "Права людини" з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Під час про уроку акцентувала увагу школярів на тому, що основна мета нашої держави - навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки з іншими людьми.

 

 

Проглядів матеріалу: 284 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

       З метою пропаганди ідеї здорової сім’ї і залучення батьків до здорового способу життя, днями учні 2-А класу Турятського НВК(класний керівник Залуська Марія Михайлівна) провели свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Діточки зуміли передати своїм батькам емоції, бажання та прагнення брати участь у спортивному святі. Сценарій змагання був розроблений з врахуванням того, щоб і глядачі, і учасники отримали від свята тільки позитивні емоції та задоволення. Завчасно був прикрашений спортивний зал, підготовлені атрибути до спортивних ігор, підібрані естафети для учасників. На свято до школи завітали гості з управління освіти Глибоцької РДА В.Г. Швець, А.І Марчук, М.Г.Лях, які подарували школярам м’՚ячі.

І ось настала довгоочікувана мить, родинні команди вже чекали на свій вихід, а глядачі, затамувавши подих, спостерігали за дійством у спортивному залі. У святі взяли участь три команди: синіх (сім՚ї: Гімчинські Василь і Валентина та їхня донька Іванна, Пую, жовтих (сім՚ї: Громеїв Віталія , Лілії, донечки Віки, Михайла, Ольги та синочка Сашка) і зелених(сім՚ї:Пую Крісті та Олени, донечки Мірели, Габора Дениса та Інни , донечки Вікторії)

На святі батьки і їхні дітлахи із задоволенням перевіряли свою влучність і швидкість, виконуючи забавні завдання, які насправді були не такими вже й простими і вимагали гарної фізичної підготовки. Дружні спортивні команди подолали всі перешкоди на своєму шляху. Вони падали, піднімалися, сміялися і бігли далі. Всі команди були неперевершені, веселі, спритні. А головне — підтримували одне одного, не звертаючи уваги, що з різних груп, що кожен прагнув перемоги.

Перше місце виборола команда синіх, друге- зелених, і третє - жовтих. Переможці отримали кубки і медалі .

 

Проглядів матеріалу: 296 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

     Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

 

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня - Міжнародний день волонтера;

6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня - Міжнародний день прав людини.

 

Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Слобідський НВК також долучився до шістнадцятиденного періоду акції, протягом якого були проведені наступні заходи:

Проглядів матеріалу: 273 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    У середу, 11.12.2019р. на базі Молодійського ДНЗ, відбувся районний семінар практичних психологів ДНЗ та НВК, який працював над проблемою: «Інноваційні технології та форми роботи в практичній діяльності психологів ДНЗ».

Тематика даного семінару є вкрай актуальною адже специфіка роботи психолога ДНЗ суттєво відрізняється від діяльності шкільного психолога. Тому що саме психолог ДНЗ здійснює первинний супровід дитини під час її соціалізації та входження в новий колектив. А для цього необхідні чіткі знання щодо особливостей психологічних вікових криз, психічних особливостей дітей, розвитку психічних процесів, а також психологічна просвіта батьків та педагогів, яка включає в себе: виступи на батьківських зборах, організація та проведення психолого-педагогічних семінарів та консиліумів, діагностика, консультування, педагогічні всеобучі і т. ін.

Саме такі трудові задачі, на районному семінарі, з досвіду своєї роботи, демонструвала практичний психолог Молодійського ДНЗ – Флюндра Н.Д.

Розпочався районний семінар з візитівки закладу та вступного слова завідувачки Молодійського ДНЗ – Онофрейчук О. Й., яка представила колектив закладу та організувала і провела екскурсію для учасників семінару в ДНЗ.

Наступним етапом семінару була презентація з досвіду роботи практичного психолога – Флюндри Н.Д.: « Інноваційні форми та техніки роботи психологів дошкілля», в якій вона ознайомила психологів з сучасними техніками, які використовує в своїй роботі з педагогами, батьками та дітьми.

Практичний блок семінару включав в себе:

  • корекційно-розвиткове заняття з дітьми старшої групи «Світ емоцій».
  • Засідання арт-терапевтичного клубу педагогів ДНЗ «Муза». Учасники семінару мали можливість відвідати арт-терапевтичне заняття «Новорічна свічка».
  • Майстер-клас для психологів ДНЗ та НВК «У країні казок».

По завершенні семінару психологи виробили методичні рекомендації щодо запропонованої проблематики, обговорили заняття та отримали зворотній зв'язок та сертифікати учасників.

Семінар пройшов у творчій та плідній атмосфері, за що дякуємо адміністрації закладу – завідувачу ДНЗ Онофрейчук О.Й. та практичному психологу Молодійського ДНЗ Флюндрі Н.Д.

 

Методист РМЦ   Колесник А. І.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 295 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    Ще видатний педагог В. Сухомлинський стверджував, що «Урок - дзеркало загальної педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його світогляду, ерудиції. До хорошого уроку вчитель готується все життя».

Сьогодні, 11 грудня 2019 року, конкурсанти працювали над наступним етапом - складання технологічної карти уроку, яка репрезентує методичну підготовку кожного учителя.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 324 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    З 18.11.2019 по 07.12.2019 р. у Турятському НВК проведено ряд заходів щодо запобігання та протидії торгівлі людьми.

Були проведені наступні заходи: інформаційну хвилинку «Торгівля людьми в Україні», бесіди «Торгівля людьми – грубе порушення прав громадянина», «Торгівля людьми в Україні», виховну годину в початкових класах « Правила поведінки пори зустрічі з незнайомими людьми», години спілкування «Рабство. Чи існує воно сьогодні?», «Сучасне рабство»; анкетування «Причини торгівлі людьми» ; інформаційно-пізнавальну годину «Прояви рабства в сучасному світі».

Практичним психологом та соціальним рольову гру «Що буде якщо…», видано інформаційні вісники « Мої правила безпечної поведінки в Інтернеті», заняття з елементами тренінгу у 510-11 класах «Як протистояти тиску однолітків».

Із метою інформування учнів щодо питань безпечної міграції та ризиків потрапляння у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, організовано перегляд відеороликів з даної теми з подальшим обговоренням «Позбавлені дитинства», «Торгівля людьми», «Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей»

Проглядів матеріалу: 295 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

    Одне з пріоритетних завдань сьогодення в школі - виховання справжнього патріота своєї країни. Це процес включає виховання таких рис характеру, як патріотична свідомість, відповідальність і мужність, готовність працювати на благо Батьківщини, захищати та зміцнювати її міжнародний авторитет; повага до культури, звичаїв і традицій нашої країни.

В рамках відзначення Дня Збройних Сил України 6 грудня 2019 р. серед учнів Валякузьминськоі ЗОШ I-II ст. проведено наступні заходи:

- урочиста лінійка « Герої сьогодення»;

- виставки малюнків: «Малюнок на фронт»

- тематичні години спілкування: «Минуле і сьогодення української армії»;

- виготовлення подарунків та привітання воїнів АТО, вітальний флешмоб «Слава, гордість, міць країни!»;

- святковий концерт присвячений Дню Збройних Сил України за участю учасника ООС Джуряка Олександра Костянтиновича.

Саме у цей складний час для нашої країни ми усвідомили, що сильна держава починається із сильної армії. Тому сьогодні ми запросили до нашої школи учасника ООС , старосту села Джуряка Олександра Костянтиновича , який тільки -но повернувся додому із зони АТО Донецької області. Сьогоднішня наша зустріч викликала у кожного гордість, за те, що є серед нашої місцевості такі мужні воїни , які забезпечують нам спокій та мир. Діти , вчителі мали змогу задавати різні питання Олександру Костянтиновичу про окуповану територію . Важко сприймати, що досі гинуть невинні люди , скільки людей залишились без власного житла, місце роботи та просто спокою...

Ми дякуємо кожному захиснику, волонтеру, капелану , медпрацівникам хто ризикуючи власним життям, з честю та гідністю виконує свій громадянський та військовий обов’язок. Низький уклін усім небайдужим людям, завдяки яким ми стоїмо і вистоїмо.

Переконані , що Україна переможе.

СЛАВА УКРАЇНІ!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 285 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)

"Немає щастя без свободи, свободи без самоврядування,

самоврядування - без конституційності, конституційності

- без моралі, й жодного з цих великих благ - без сталості й ладу."

Клінтон Россистор - американський політолог

   Уже стало доброю традицiєю в нашiй державi, в груднi, коли добiгають до кiнця справи, намiченi на рiк, вiдзначати професiйне святo - День мiсцевого самоврядування.

Це свято широкого суспiльного значення.

Самодостатне мiсцеве самоврядування - показник сили краiни, непохитностi державних основ.

З нагоди професiйного свята у Волокiвську сiльску Раду з професійним святом завiтaв привітати заступник директора з навчально-виховноi роботи Валякузьминської загальноосвiтньої школи I-II ст. , який у своїх виступах наголосив на надзвичайно важливій ролі місцевих громад у системі державного управління, висловив сільському головi, депутатам та працівникам органів місцевого самоврядування подяку за роботу, побажав всім мiцного здоров'я, наснаги, витримки, оптимiзму, благополуччя та успіхів, а також вручив подарунки.

Талановитi учнi школи привітали гостей святковими вiршами.

Слова вiтання також висловив бiблiотекар села, привітав присутнiх зі святом, подякував їм за патріотизм і мужність, за самовіддану працю на благо громади, який також вручив подарунки.

Заступник директора з НВР Токар I.Б.

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024