Субота, 20.04.2024, 13:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 16

     Напередодні новорічних свят в Черепковецькому ЗДО був проведений майстер – клас з виготовлення новорічних прикрас.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 332 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2019 | Комментарії (0)

      Для виховання дітей велике значення мають народні звичаї та обряди, календарно-обрядові свята. Вони є  невичерпним джерелом духовності, скарбницею народної мудрості. 13 грудня православні християни вшановують пам’ять Апостола Андрія Первозванного. З давніх-давен цього дня українська молодь влаштовувала вечорниці, де лунала українська пісня, жарти, танці. Веселощі, дзвінкі пісні лунали на Андрія у Тарашанській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де відбулось театралізоване дійство вечорниць. Учні 6 класу підготували цікаву виставу. Шкільна сцена перетворилась у затишну селянську світлицю. Школярі та їхні батьки підготували смачні українські страви – вареники з сиром, вареники з картоплею та вишнями. Учні відтворили сцени очікування вечорниць. Господиня радо вітала у своїй оселі хлопців та дівчат, які танцем, дотепними жартами, конкурсами, ворожінням звеселяли глядачів. На завершення свята учасники вечорниць пригостили гостей смачними варениками. Свято повернуло всіх присутніх у ті часи, коли молодь шукала захоплення в українській пісні, а обряди були невід’ємною частиною життя кожного українця.
 
Педагог-організатор А. Є. Бужак
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 312 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2019 | Комментарії (0)

    Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться Тиждень правознавства, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

У Димківському НВК Тиждень правознавства був проведений 09-13 грудня вчителем правознавства Постевка Д.Д.., її головною метою було акцентувати увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами.

  1. У 9-му класі проведено урок на тему «Конституційні права й обов’язки людини і громадянина». Урок був спрямований на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в учнів почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, учителів.
  2. Із старшокласниками був організований конкурс плакатів на правову тематику.
  3. З учнями 8-го класу, Постевка Д.Д. організувала флешмоб «Права дитини через призму своїх обов’язків».
  4. Сучасною стала година правознавства із практичним психологом Постевка Д.- М. М. на тему «Булінг. Кібербулінг. Як уберегтися?» яка допомогла донести інформацію про правила та процедури дій у разі виникнення переслідування повідомленнями в Інтернеті, що містять образи, погрози та агресію, підліткового віртуального терору, нападу з метою завдати психологічної шкоди

Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

Заступник з виховної роботи – Барбаза В.М.

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2019 | Комментарії (0)

        З 9 по 13 грудня в Тарашанській ЗОШ проходив Всеукраїнський тиждень права.

В рамкам тижня прав людини було організовано загальношкільну лінійку щодо відкриття тижня. 10 грудня проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, у рамках якого висвітлити питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття і сутності прав людини, основних механізмів їх захисту. Протягом тижня учнями школи переглянуто відео на тему прав людини. Проведено вікторину та розв’язування кросвордів на правознавчу тематику.

Бібліотекар школи Герман Д.А. організувала книжкову виставку, презентацію видань про права людини. Москалюк А.П. провела годину психолога в 5-му класі на тему «Свої права добре знай, їх шануй і поважай». Класними керівниками проведено виховні години на тему «Права людини понад усе».

Проглядів матеріалу: 252 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2019 | Комментарії (0)

      З 09 по 13 грудня 2019р. в Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся «Всеукраїнській тиждень права», мета якого ‒ підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону і прав людини.

У шкільній бібліотеці була оформлена тематична виставка «Знай та поважай свої права» з якою учні ознайомлювалися протягом тижня. Проводився конкурс малюнків серед учнів 5-11 класів «Що ми знаємо про свої права?». Класні керівники 1-11 класів провели виховні години: «В країну прав», «Права дитини. Сучасна ситуація в Україні», «Людина і закон», та провели Всеукраїнський урок «ПРАВА ЛЮДИНИ».

Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють правові знання учнів, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2019 | Комментарії (0)

     Гончарук доручив МОН перевірити всі заклади освіти. Міністерство освіти і науки має провести інвентаризацію всіх закладів освіти і навести порядок у сфері протипожежної та техногенної безпеки. Перевірка має бути завершена до 10 січня.

ЗНО з математики у 2021 році пройде за новою програмою. МОН затверджена нова програма ЗНО з математики. Документ охоплює декілька розділів з алгебри і початків аналізів, а також з геометрії та визначає компетентності, якими має володіти випускник.

Вартість пробного ЗНО у 2020 році складатиме від 138 до 150 грн. Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість участі у пробному зовнішньому оцінюванні для осіб, які мають намір використати цей інструмент при підготовці до тестування.

Необхідно синхронізувати шкільні предмети, - Новосад. Міністр освіти висловила переконання у необхідності синхронізації навчальних програм з математики, фізики, хімії та біології між собою. За словами міністра, зараз шкільні програми відірвані одна від одної.

МОН планує згодом зробити сертифікацію обов’язковою. Міністерство освіти планує за наступні п’ять-шість років зробити сертифікацію вчителів обов’язковою. За словами міністра освіти, інструмент сертифікації сприятиме професійному росту вчителів.

Міністр: маємо побороти страх дітей перед математикою. За словами Ганни Новосад, коли діти щось не розуміють, вони спочатку цього бояться, а потім ненавидять. Міністр освіти переконана, що необхідно змінювати зміст освіти та методики викладання у школі.

У школах працюватиме мережа кар'єрних радників. Міністр освіти висловила переконання щодо необхідності введення в українських школах інституту кар'єрних радників, які працюватимуть зі школярами з метою їх завчасної професійної орієнтації.

МОН вивчить рівень зайнятості випускників вишів. Одним з критеріїв фінансування закладів вищої освіти стане рівень працевлаштування випускників. Моніторинг зайнятості випускників університетів буде проведений освітнім відомством вже у 2020 році.

Збільшення зарплат освітян здійснюється поетапно, - МОН. У відомстві повідомили, що збільшення оплати праці здійснюється поетапно, як це передбачено законом. Підвищення зарплати буде здійснюватись з урахуванням можливостей бюджету країни.

МОН оголосило конкурс підручників для 7 класу. До переліку підручників, з яких оголошений конкурс, включені підручники з історії, всесвітньої історії, інформатики, кримськотатарської мови та підручники з української мови для учнів з навчанням мовами нацменшин.

У школах можуть збільшити кількість уроків математики. Міністр освіти висловила думку про можливість додавання годин на вивчення математики. У порівнянні з середніми показниками по ОЕСР кількість годин на вивчення математики в Україні є нижчою.

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024