П'ятниця, 19.04.2024, 10:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 02
Проглядів матеріалу: 1292 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2019 | Комментарії (0)

    Знову сповнилась дитячим співом та сміхом актова зала Глибоцької гімназії.
Цього року « Барвінкова країна» поповнилася на 67 веселих, кмітливих, завзятих, енергійних , сповнених надій та сподівань маленьких хлопчиків та дівчаток .
Ведучі Вовк Ангеліна та Захарківа Влада пояснювали , що Барвінкова країна – чудова країна дружби, радості й добра, та щоб стати повноправними жителями цієї країни, діти мали пройти ряд випробувань завдяки яким відновилися втрачені промінці Сонечка.
Другокласники продемонстрували свої таланти. Звучали пісні про Україну, мир і дружбу, цікаве шкільне життя , танцювали, декламували вірші.
Привітала барвінчат президант УС Бурла Юлія. Вона закликала бути справжніми українцями,любити і берегти свою країну ,старанно навчатися, адже навчання – це ключ до щасливого майбутнього та вручила їм символіку Країни барвінкової ( Закони - за якими будуть працювати та жити в цій веселій країні, правила , статут, емблема, девіз ).
Стоян Крістіна та Бирюк Єлизавета привітали всіх виконанням « Веселкової пісні». Прикрасила свято своїм виступом Олександра Стрельчук.
Закінчилося свято, але подорож до країни Барвінкової тільки почалася. Тож нехай цей день стане початком добрих справ, поваги та гідної зміни підростаючого покоління на благо процвітання школи, міста, нашої держави.

/Files/images/б4.jpg

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2019 | Комментарії (0)

   Учні Опришенської ЗОШ І - ІІІ ст. члени гуртка "Юні археологи" Глибоцького ЦТКСЕУМ завітали на щорічну науково-практичну конференцію Національного музею історії України, секція "Археологічні зібрання".

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 1275 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2019 | Комментарії (0)

    1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

«Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом до 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройшли заходи у Грушівському НВК. На позакласному заході «Обери життя», який відбувся 29 грудня учні 7-9-х класів розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу. Організувала та провела захід психолог Садовей М.І. Також цього дня було оформлено плакат до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

Заступник директора з ВР Дана Зінкевич

Проглядів матеріалу: 298 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2019 | Комментарії (0)

      28 листопада 2019 р. учні 11 та 10 класів Коровійської школи мали унікальну можливість відвідати день відкритих дверей факультету історії, політології та міжнародних відносинЧернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Завідуючі кафедр надали детальну інформацію, майбутнім студентам, про навчальний процес за спеціальностями історія, політологія, міжнародні відносини, міжнародні інформації. Викладачі розповіли про те, що сьогодні факультет з упевненістю дивиться у майбутнє, маючи потужний професорсько-викладацький колектив, забезпечуючує ґрунтовну підготовку бакалаврів, спеціалістів, магістрів, проводячи наукові дослідження в галузі історії, археології, етнології, політології, міжнародних відносин, розвиваючи міжнародні освітні та наукові контакти з провідними вузами та науковими установами більш ніж двох десятків країн.

Для майбутніх абітурієнтів, вчорашня випускниця нашої школи, а сьогодні першокурсниця істфаку, Чимчинська Віталіна, організувала екскурсію закладом під час якої діти мали можливість оглянути кафедри, аудиторії оснащені методичними матеріалами, сучасними технічними пристроями та комп’ютерною технікою для проведення цікавих занять і досліджень. Побували наші учні навіть в кабінеті декана. Добржанський Олександр Володимирович – декан, доктор історичних наук, професор щиро зустрів нас і наголосив: «Ми завжди раді молодим людям, які хочуть навчатися на нашому факультеті і готові забезпечити всі необхідні умови для здобуття ними якісної вищої освіти». 

Проглядів матеріалу: 303 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2019 | Комментарії (0)

    У Міноборони вважають, що у школах мають навчати інфобезпеці. Міністр оборони Андрій Загороднюк наголошує на необхідності вивчення у школі принципів інформаційної та кібернетичної безпеки.

Учителів навчатимуть роботі з інклюзивними дітьми. Заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій повідомила, що програма підвищення кваліфікації вчителів початкових класів міститиме новий обов'язковий модуль з інклюзивного навчання.

Місцеву владу закликали виплатити надбавки вчителям. Міністерство освіти та ЦК Профспілки працівників освіти закликали місцеву владу у регіонах виплатити надбавки учителям в максимальному 30%-му розмірі та здійснити інші види доплат педпрацівникам.

Президент доручив уряду виплатити зарплати вчителям. Володимир Зеленський доручив уряду вирішити питання із заборгованості з заробітних плат учителям. За його словами, він отримав багато повідомлень щодо неотримання учителями зарплат у деяких регіонах.

Міністр освіти: школярів навчатимуть медіаграмотності. Ганна Новосад заявила, що школярів навчатимуть медіаграмотності в рамках запровадження нового державного стандарту базової освіти. За словами міністра, «інформаційна гігієна» є важливою компетентністю.

Уряд спрямував кошти на погашення боргів освітянам. Кабінет Міністрів спрямував 117 млн грн для попередження затримок з виплати зарплати. Однією з причин нестачі коштів на зарплати вчителям у МОН називають практику використання неактуальної статистики.

В Україні впровадять принцип «гроші ходять за школяром». За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, в 2020 році почне працювати принцип «гроші ходять за школярем». Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватись при розрахунку зарплати вчителів.

На добудову шкільних туалетів спрямують 44 млн. Уряд продовжить програму «Гідність дитини», за якою проходить облаштування теплих туалетів у школах, де їх досі немає. Для цього з державного бюджету на місця спрямують 44,3 млн грн.

МОН призупинило дію грифу для курсу «Основи сім’ї». Висновки експертизи курсу «Основи сім’ї» для 10-11 класів розгляне Науково-методична рада з питань освіти. До моменту ухвалення рішення МОН просить призупинити дію схвалення курсу.

На закупівлю шкільних автобусів виділено 600 млн. За словами міністра освіти, розвиток опорних шкіл є пріоритетом діяльності уряду, а це неможливо без якісного підвезення дітей. Закупівлі відбуватимуться на місцях, де краще розуміють потреби та можливості шкіл.

КМУ виділив 400 млн на обладнання шкільних їдалень. У 2020 році держава додатково спрямує кошти на обладнання харчоблоків у школах. Кошти виділятимуться державою на стандартних засадах співфінансування з місцевими органами самоврядування.

STEM освіта стане одним з основних пріоритетів МОН. Ганна Новосад повідомила, що інвестиції держави у створення шкільних природничо-математичних кабінетів збільшаться. Зокрема, у 2020 році інвестиції в освітній простір збільшені у 4 рази та передбачені на рівні 801 млн грн.

Поріг ЗНО для вчителів склав 50 балів зі 100. Для успішного складання зовнішнього оцінювання учителям-учасникам сертифікації необхідно було дати правильну відповідь на половину завдань тесту. Тест з фахових знань і вмінь складався зі 100 завдань, кожне з яких оцінювалось в 1 бал.

82% вчителів успішно пройшли сертифікацію. За інформацією голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака, 705 учасників пілотної сертифікації з 857 успішно пройшли випробування. Учителі, отримають сертифікат та доплату в розмірі 20% посадового окладу.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024