П'ятниця, 29.03.2024, 16:09















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 23

   У дружньому профспілковому колі для працівників управління освіти Лариса Петрик, голова профспілкового осередку, провела бліц-гру "Наш чудовий 2019, і ще кращий-2020". Начальник управління освіти подякував колективу за якісну роботу, профспілковий лідер освітян району Світлана Лазурко побажала всім веселих свят і стабільного нового року. Всі спілчани отримали солодкі подарунки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2019 | Комментарії (0)

    20 грудня 2019 р. учні Валякузьминської ЗОШ І- ІI ст. прийняли участь у районному фестивалі дитячої та юнацької творчості « Чисті роси».
Тематика цьогорічного конкурсу: « Театральне мистецтво» та « Фольклорне мистецтво».
З метою відтворення фольклору , було обрано тему Андрріївських вечорниць( керівник Загарюк- Дамян К. С.). Тут було розкрито красу обряду. Учні мали велике бажання відроджувати і оберігати народні звичаї, робити добре і мудре. Виконуючи багато пісень « Ой, зелене жито, зелене», « Чом ти не прийшов», « Ой, сад виноград»( муз. керівники Смирнова Л. В., Смирнов Ю. М.) душі дітей були переповнені почуттям любові до рідного краю.
Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні.
Веселі конкурси, чарівне ворожіння,жартівливі сценки ,смачна калита - все дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички, пиріжки, голубці , кутя, які власноруч були приготовленими дівчатами.
У номінації декламування вірша прийняла участь Тихон Маргарита із віршом « Доля» Л. Костенко.
Адміністрація школи щиро дякує всім учням , вчителям ,які прийняли участь у проведенні свята.

 

Педагог- організатор Загарюк-Дамян К. С.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 273 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2019 | Комментарії (0)

     „Limba română este ca un copil: dacă uiți de ea poate să plece de acasă”

Procesul de învăţământ se realizează prin şi pentru comunicare, fiind, în ultimă instanţă, un act de comunicare. La origine, cuvântul a comunica înseamnă „a face ca un lucru să fie împărţit, să fie împărtăşit”. Doar în cadrul școlii există un șir de oportunități prin care instruirea devine eficientă și relevantă, fiindcă nu doar lecția este unica formă de instruire.

Organizarea și desfășurarea Săptămânii Limbii și literaturii române oferă această posibilitate de a diversifica activitățile care întregesc procesul de instruire.

În perioada 16-20 decembrie, în CIE Dimca au fost organizate o serie de activități didactice și extrașcolare, conform unui plan aprobat.

În ziua de luni ( 16 decembrie) s-a dat start Săptămânii și s-a prezentat programul de activități pe parcursul acesteеa:
Marți-cenaclul literar «Eminescu-i tot ce-avem mai sfânt». Recital de poezii. (clasa a 7-a)
Miercuri-concursul intelectual «Atotștiutorii» (clasa a 6-a). Joi-Tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă la români (clasa a 5-a).
Vineri-Prezentarea lepbook-urilor. (clasele a 9-10-a).

Marți (17 decembrie) - elevii clasei a 7- a au luat parte la cenaclul literar «Eminescu-i tot ce-avem mai sfânt». Ei au citit fragmente interesante din viața lui M. Eminescu și au recitat o serie de poezii închinate Astrului poeziei românești.

Miercuri (18 noiembrie) - în clasa ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2019 | Комментарії (0)

    День Святого Миколая ― улюблене свято усіх дітей. Кожного року приходить він непомітно, проникаючи у їхнє житло, даруючи омріяні подарунки. Завітав він на гостину

і до вихованців Нижньосиньовецькому ДНЗ. Цього чарівника привітали достойно ― малеча підготувала йому вірші, пісні.

У відповідь Святий Миколай передав подаруночки. В дитячих оченятах світилося щастя.

Проглядів матеріалу: 253 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 2637 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2019 | Комментарії (0)

     Основною метою проведення предметно-методичного тижня біології та хімії є: виховання любові до предмету; активізація пізнавальної діяльності учнів; поглиблення знань учнів у різних ділянках цих наук.

У рамках проведення тижня 16 грудня учні взяли активну участь у підготовці та оформленні виставки стіннівок.

17 грудня учні 6 класу разом з вчителем біології Герасимчук І.О. реставрували та оформляли колекції гербаріїв.

18 грудня відбулася інтелектуальна біологічна гра – квест «Острів скарбів»

під керівництвом вчителя біології та хімії Герасимчук Ірини Олександрівни.

Метою проведення заходу було стимулювати пізнавальну діяльність учнів, розвивати інтерес до біології, вміння працювати в групі, самостійно мислити, робити висновки. Представники від 8 та 9 класів отримали загадкові конверти у вчителя біології, відповідно інструкцій конвертів виконували завдання, рухалися зазначеним маршрутом. Переможці та всі учасники гри отримали солодкі подарунки.

20 грудня відбувся інтелектуально-пізнавальний захід «Цікавенькі презентації» під керівництвом вчителя біології та хімії Герасимчук Ірини Олександрівни.

Метою проведення заходу було поглиблення інтересу учнів до вивчення предметів біології та хімії, вдосконалення уміння спостерігати, аналізувати, порівнювати, узагальнювати різні факти, сприяти розвитку логіки; виховувати самостійність, активність, наполегливість, відповідальність.

У заході взяли участь учні 7 класу. Турнір складався з захисту презентацій та проектів. Кожний з учасників захистив по дві презентації з біології та хімії. Під час розповіді цікавої інформації учні групи з захопленням слухали та приєднувались до обговорення тієї чи іншої теми.

Метою конкурсу було ознайомити оточуючих з цікавинками біології та хімії.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 293 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2019 | Комментарії (0)

   Винахідники зможуть отримувати більшу винагороду. Уряд ухвалив постанову, що дозволить українським винахідникам, чиї технології будуть впроваджені в реальному секторі економіки, отримувати за це в понад 10 разів більше коштів.

На Одещині закрили 4 школи через протипожежну безпеку. За попередніми розрахунками, на приведення однієї школи до норм протипожежної безпеки необхідно від 2 до 3 млн грн. Таких коштів в бюджеті одного з районів Одеської області немає.

Оприлюднено постанову про виплати молодим вчителям. Виплату в 2020 році отримають вчителі закладів загальної середньої освіти, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років. Розмір виплати становитиме десятикратний прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Умови прийому до вишів - 2020: основні тези. Набули чинності Умови прийому до закладів вищої освіти. Документ встановлює правила проведення вступної кампанії та є обов'язковим для закладів вищої освіти незалежно від форм власності та підпорядкування.

МОН проводить опитування з реформи дошкілля. Міносвіти після проведення консультацій з реформування дошкільної освіти, що відбулись у регіонах, проводить додаткове онлайн опитування. Опитування допоможе врахувати думку суспільства з зазначеного питання.

Україні потрібно понад 2 тисячі опорних шкіл. Кабмін створив карту, на якій змодельовано всі існуючі об’єкти надання публічних послуг. За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, зараз в країні функціонує 856 опорних шкіл, а потрібно — понад 2 100 таких закладів.

В Україні не видаватимуть дипломи державного зразка. Новий закон, ухвалений парламентом у сфері вищої освіти, виключає поняття «диплом державного зразка» та пропонує закладам вищої освіти видавати документи про вищу освіту за зразком, затвердженим власною вченою радою.

У вищій освіті розширять застосування технологій ЗНО. В Україні планується розширити сферу застосування тестових технологій на рівнях вищої освіти та при вступі на освітній рівень магістра. Також технології ЗНО застосовуватимуть для атестації студентів.

В Україні впровадять е-квитки для учнів і студентів. У 2020/21 навчальному році Кабмін запровадить тестову роботу е-квитків для учнів і студентів. Електронні документи будуть підтверджувати статус студента або учня, а також зберігатимуть відповідні права на пільги.

Зміни у сфері вищої освіти: основні положення. Парламент ухвалив закон щодо змін у сфері вищої освіти. Документ вдосконалює регулювання процесів ліцензування, посилює засади рівного доступу до вищої освіти, розширено сферу застосування технологій ЗНО тощо.

Гриневич пропонує впровадити розвивальний стандарт вчителя. За словами екс-міністра освіти, необхідність впровадження реформи НУШ в основній і старшій школі вимагає від системи освіти іншого стандарту вчителя, який буде зрозумілим і мотивуватиме його до професійного розвитку.

Усі зарплати будуть профінансовані, - Гончарук. Прем’єр-міністр повідомив, що Кабінет Міністрів у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати та всі соціальні виплати. В Державному бюджеті для цього достатньо коштів.

Проглядів матеріалу: 329 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024