Субота, 27.04.2024, 05:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 2 » ДИТИНА ТА КОМП’ЮТЕР.
10:10
ДИТИНА ТА КОМП’ЮТЕР.

      Сьогодні важко уявити своїх дітей без комп’ютера. З його допомогою можна пізнавати навколишній світ дошкільникові, він може стати хорошим другом у приготуванні уроків школярам, про невичерпні можливості в пізнавальній і навіть науковій діяльності студентів годі і говорити. Але цей витвір людини не є досконалим.
При роботі на комп’ютері організм людини отримує певні навантаження, що характеризуються розумовою, зоровою і фізичною напругою, що може привести до порушення опорно-рухового апарату, ураження хребта – порушення постави, сколіозу, ураження променезап’ясткового суглоба – тунельного синдрому, артрозу, порушення зору – зорового синдрому. Технічний прогрес зупинити неможливо – комп’ютерів усе одно більшатиме. Тому таким важливим є виховання правильного, грамотного ставлення до новинок техніки.
Єдиний на справжній момент перевірений спосіб не дати дитині опинитися в залежності від комп'ютера - це залучити його до процесів, не пов'язані з комп'ютерною діяльністю, щоб віртуальний світ не став для нього заміною реальності. Головне - показати зростаючий людині, що існує багато цікавих і корисних розваг, крім комп'ютера, які не тільки дозволяють пережити гострі відчуття, але також тренують тіло й нормалізують психічний стан.


Поради батькам:

1. При установці вдома комп’ютера поставити монітор в кутку кімнати або в такому місці, де під час роботи ніхто б не знаходився позаду або збоку від нього. Це допоможе захистити дитину та близьких від електромагнітного випромінювання.
2. Звернути увагу на організацію робочого місця навколо комп’ютера; щоб уникнути появи відблисків поверхня екрану монітора розташовується перпендикулярно до вікна. Яскраве світло не повинно падати на монітор, біля нього не бажані блискучі предмети.
3. Встановлювати екран монітора не ближче ніж на 45 – 70 см від очей, верхня частина екрану повинна знаходитися на рівні очей.
4. Стежити за тим, щоб дитина не знаходилася за комп'ютером довгий час в одному і тому ж положенні. Дитина до 6 років повинна проводити за комп’ютером не більше 10-15 хв. І то не щодня. Для дітей 7-12 років обмеження становить 20 хв. На день.. Старшим дітям можна сидіти за комп’ютером не більше години в день. Для дітей, що відносяться до групи ризику за станом зору, час, проведений біля комп’ютера, потрібно дозувати індивідуально. При цьому періодичність занять з дитиною повинна бути не більше 2-х разів на тиждень.
5. Звернути увагу, як сидить дитина за комп’ютером: чи правильна постава, чи спирається обома ногами на підлогу, чи не тягнеться вона за "мишею", перенапружуючи кисть, руку в цілому.
6. Учити дитину чергувати роботу з «мишею» і клавіатурою, що забезпечить почерговий відпочинок.
7. Періодично цікавитися «набором» улюблених комп’ютерних ігор сина (дочки). Звертати увагу на поведінку дитини після гри на комп’ютері. Якщо вона поводиться агресивно, підібрати розвиваючу або повчальну гру.
8. Намагатися не відривати різко дитину від комп’ютерної гри або роботи. Пам’ятати: діти в молодшому шкільному віці дуже сильно захоплюються грою і не можуть відразу перелаштуватися на виконання іншої діяльності. Якщо дитина грає і не помічає вас, то голосна вимога припинити гру може її налякати, що викличе у неї негативну емоційну реакцію по відношенню як до батьків так і до пропонованої ними діяльності.
9. Прагнути не використовувати комп’ютер як засіб покарання або заохочення. Завжди пам’ятати: комп’ютер – це засіб навчання, розвитку, а не засіб дії на дитину і маніпулювання нею.
10. Намагатися привчити дітей правильно організовувати свій робочий час, чергувати та розподіляти навантаження, тобто навчити їх самостійно піклуватися про своє здоров’я, оскільки жоден профілактичний захід батьків, вчителів не дасть ефекту без особистої участі самої дитини в збереженні свого здоров’я.

Переглядів: 752 | Додав: Ulia_RMC | Теги: ДИТИНА ТА КОМП’ЮТЕР. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024