Четвер, 28.03.2024, 15:43















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 12 » Фестиваль творчих ідей педагогів ЗДО «Фестиваль театральної ляльки»
11:46
Фестиваль творчих ідей педагогів ЗДО «Фестиваль театральної ляльки»

   Педагогічна наука й освітянська практика довели, що театралізована діяльність – це один з ефективних засобів соціалізації дошкільника.

Театр – це відображення душі, думок, ідей. Театральне мистецтво близьке та зрозуміле для дітей, адже в його основі лежить гра. Театралізована діяльність є ефективним засобом педагогічного впливу на розвиток особистості дошкільника. Вона передбачає формування в дошкільників умінь «входити в образ» та «утримувати» його впродовж усієї театралізованої діяльності; усвідомлювати мовленнєві та виконавські дії, передавати характерні особливості різних художніх образів; переносити здобуті уявлення в самостійну ігрову діяльність. Театралізована гра - один з яскравих емоційних засобів, який формує художній смак дітей.

Саме тому з метою виявлення і стимулювання творчих пошуків педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та з метою активізації творчого потенціалу дітей, виявлення і розвитку талановитих дітей дошкільного віку, поширення авторських театральних розробок для роботи з дітьми раннього та дошкільного віку упродовж грудня-квітня 2018-2019 р.р. в районі відбувався фестиваль творчих ідей педагогів закладів дошкільної освіти «Фестиваль театральної ляльки».

 У Фестивалі взяли участь понад 40 педагогів з 17 закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів. Заключний етап пройшов 12 квітня 2019 року на базі РМЦ, де педагоги презентували свої авторські роботи. Ознайомитись з матеріалами учасників можна було на сайті управління освіти району у рубриці «Фестиваль театральної ляльки».

Джерелом натхнення для авторських робіт, які були представлені на Фестивалі, звичайно стали вихованці. Саме діти, яких вони так люблять, дали вихователям невичерпну енергію, життєлюбність, надихнули на творчість, оригінальність та фантазію.

За активну участь та креативність учасники були нагороджені грамотами, а педагогічний колектив Купського НВК отримав почесну відзнаку управління освіти Глибоцької райдержадміністрації за за оригінальність, новизну, креативний підхід та формування творчої уяви і фантазії дошкільників.

Базовим компонентом дошкільної освіти визначено, що театралізована діяльність є специфічним видом дитячої активності, одним із найулюбленіших видів творчості.

Набутий у дошкільні роки власний мистецько-комунікативний досвід – це запорука не лише загальнокультурного розвитку дитини, а й її розкутості, впевненості, особистісної активності в подальшому житті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 432 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
0  
1 О_С_Намака   (15.04.2019 15:29) [Материал]
love

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024