П'ятниця, 19.04.2024, 16:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Вересень » 14 » Інклюзивно-ресурсний центр - територія дитини!
13:59
Інклюзивно-ресурсний центр - територія дитини!

    Відкриття довгоочікуваного інклюзивно - ресурсного центру відбулося сьогодні, 14 вересня 2018 року. Спільними зусиллями районної влади, управління освіти, педагогічних працівників району облаштовано центр для супроводу дітей з особливими освітніми потребами за адресою: смт.Глибока, вул.Першотравнева. Розділити радість відкриття з дітьми та їх батьками мали змогу почесні гості: заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Заячук Мирослав Дмитрович, директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Палійчук Оксана Михайлівна, заступник голови Глибоцької райдержадміністрації Коломієць Віталій Кирилович, голова Глибоцької районної ради Панчук Петро Володимирович, начальник управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації Барарюк Василь Іванович.

У своїх вітальних промовах виступаючі наголосили на необхідності та важливості відкриття інклюзивно – ресурсних центрів, що дасть змогу популяризувати інклюзивну освіту на місцях, охопити максимальну кількість дітей, що мають потребу в наданні їм інклюзивної освіти в системі загальної середньої освіти України.

Матеріально-технічна база Інклюзивно-ресурного центру відповідає сучасним вимогам. Кабінети оснащено меблями, дидактичним матеріалом, комп’ютерним обладнанням та спортивним інвентарем для проведення занять із лікувальної фізкультури.

У закладі працюватиме команда фахівців: практичний психолог, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог та вчитель лікувальної фізкультури, які здійснюватимуть кваліфікований супровід дітей з особливими освітніми потребами. Фахівцями Центру здійснюватиметься комплексна оцінка розвитку дітей з особливими освітніми потребами, за результатами якої вони визначатимуть напрям, обсяг психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами (для дитини з інвалідністю – з урахуванням індивідуальної програми реабілітації) та забезпечуватимуть її надання шляхом проведення індивідуальних та групових занять. У разі встановлення фахівцями ІРЦ наявності у дитини особливих освітніх потреб, висновок про комплексну оцінку є підставою для складання для неї індивідуальної програми розвитку, надання їй психолого-педагогічної допомоги та визначення програми, за якою вона навчатиметься.

І ось довгоочікувана мить – стрічку перерізано і діти дружньою юрбою заполонили кімнати Центру: хтось приміряв новенькі парти, інші випробовували спортивну гірку, а найменші знайшли собі місце у басейні з кульками.

Переглядів: 441 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024