П'ятниця, 19.04.2024, 10:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Вересень » 21 » КАРПАТСЬКІ МАНДРИ
09:05
КАРПАТСЬКІ МАНДРИ

     Літо – це довгоочікувана яскрава пора канікул. Своїми сонячними днинами, зеленню й чистими джерелами незвіданих країв літо кличе подорожувати, отримувати нові враження, запасатися ними на холодну й похмуру пору. Щорічно наметовий дитячий табір «Райдуга» Глибоцького ЦТКСЕУМ збирає всіх, хто любить природу, надає перевагу перебуванню на свіжому повітрі та не боїться фізичних навантажень та дає можливість запастися незабутніми враженнями і позитивним зарядом на довгий час від ночівлі в наметі під зоряним небом, друзів й однодумців навколо багаття, що приємно потріскує й розкидає навколо іскри-світлячки, вранішнього чаю на свіжому повітрі . Вихованці туристсько-краєзнавчих об’єднань Глибоцького ЦТКСЕУМ, учні Кам’янської ЗОШ, здійснили похід першої категорії складності за маршрутом: смт. Ясіня – пол. Шиса – г. Петрос (2020м.) – екопост КБЗ «Свідловина» - г.Говерла(2061м.) - оз.Несамовите(1750м) – г.Шпиці(1863.) - пол. Маришевська – г. Кострича (1586м.)– пол. Веснарка – пер. Кривопільський – пер.Ріжі – пер. Суха Росіч – г.Горді-Добротівська (1357м.)– г.Товстий – г.Буковинка – г. Чорний Погар(1266м.) – г.1259 – г.Куніклива(1261) – г.Ягідна – г.Вовча – г.Круглоявірник – пол.Явірник – г.Горган-Явірницький – г.Згар – пол.Катерина – пол. Буковець – пер.Переслоп – пол. Щівка – г.Синячка – г.Лисак – г.Кливка – г.Прилученка – пол.Стайки – г.Добриця – с.Делятин. Розпочався маршрут неймовірно захоплюючими мандрами Чорногірським хребтом, який залишив незабутні враження та подарив неповторні відчуття. Першим зустріли нас вершини гір Петрос та Говерла , сходження на які запам’ятаються на довгий час, як неймовірна захоплююча пригода. З вершини Петроса відкривається чудова панорама – саме звідси можна спостерігати усі найвищі гірські масиви Українських Карпат. У східному напрямку проглядається увесь Чорногірський хребет, на якому виділяється найвища вершина України – г. Говерла, а на самому горизонті можна розгледіти Чорну гору (Піп Іван Чорногірський), вершина якої увінчана руїнами астрономічної обсерваторії. На заході видніється Свидовецький хребет, у північно-західному напрямку – гірський масив Горгани, а на півдні – Марамороські або Гуцульські Альпи, по яких проходить державний кордон з Румунією.

Насолоду природньої краси подарувало найвисокогірніше озеро Чорногірського масиву - Несамовите. Воно лежить в межах Карпатського національного парку, в льодовиковому карі на східних схилах гори Туркул. До речі, з озером Несамовите пов'язано багато легенд. Гуцули вірять, що це місце, де народжується град і створюється погода на Чорногірському хребті. Кожен, хто потурбує озеро - скупається в ньому або кине камінь чи сміття - ризикує викликати велику негоду з дощем, градом, громом і ураганним вітром. Ще одна легенда більш оптимістична. Вона свідчить, що кожен хто вмиється водою з озера - до кінця року зустріне свою любов.

Вразили природні кам’яні насипи подібні до велетенських веж які розташовані на висоті більше 1800 метрів, утворюючи цілі кам’яні коридори. Кожна брила — до 40 метрів заввишки. Назва “Шпиці” добре описує настрій цієї гори. Гострі скелі її виступів немов падають у безодню, і навіть дивитись униз моторошно.

Фішкою походу став вузький і гострий гребінь хребта Явірник, вкритий брилами величезних розмірів, стрімкі схили з кам'янистими розсипами, поодинокі свічки кедрів, і ягоди брусниці під ногами. З хребта відкриваються чудові краєвиди на масив Східних Горган: буквально поруч Хом'як і Синяк, трохи далі Добушанка.

Для когось ця мандрівка була бажаним відпочинком, романтичною прогулянкою, для інших – випробовуванням на витривалість. Проте кожен із учасників походу відчув на собі всі принади і непідступність гір, їх неповторну красу та колоритну атмосферу, і з нетерпінням чекатиме наступного походу, щоб знову поринути у царство синіх гір, та відчути себе частинкою цього дивовижного світу.

Керівник туристсько-краєзнавчих

об’єднань Глибоцького ЦТКСЕУМ

Стрілак Н. П.

Переглядів: 386 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024