Вівторок, 23.04.2024, 15:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 26 » Казкова екскурсія до Резиденції Святого Миколая
10:59
Казкова екскурсія до Резиденції Святого Миколая

    22 грудня 2018 року учні Валякузьминськоі ЗОШ І- ІІ ст. разом із педагогами, батьками знову продовжили курс екскурсією вже до Резиденції Святого Миколая та до « Лебединого озера» в с. Чортория Кіцманського району.
Чи запитаєте ви чи існує резиденція святого Миколая ? Існує, як і сам Святий Миколай! А поселився Святий Миколай в селі Пістинь, що на Івано-Франківщині (Косівський район). Це є той унікальний куточок мальовничих Українських Карпатах, де посеред зимових засніженихПокутсько-буковинських гір та невеличких дерев’яних гуцульських садиб живе і творить свої добрі справи такий же справжнісінький Миколай Чудотворець. Святий Миколай невтомно працює в своєму обійсті цілісінький рік: приймає кореспонденцію, відписує дітям і дорослим на листи, рахує добрі та збитошні вчинки всіх українських дітей, і, на сам кінець – добрих півроку напаковує свої скриньки та сховки, мішки та горшки, кишені та комини різноманітними подарунками!
Завітавши до резиденції ми немов би поринули у справжнісіньку казку. Екскурсовод знайомив нас із істрорією кожної кімнати, її призначення, які дививували дітей все більше і більше.В захоплені були від листів, які приходять від усією України , для кожної обласні відведена своя поличка, звичайно, діти зраділи знайшовши і нашу Чернівецьку область.А чого вартує тільки кімната самого Миколая із давнім казковим ліжком і чарівними подушками, де кожний мав знову доторкнутись до них та загадати бажання.Ялинкові прикраси, давні листівки із рідкісним марками. І ось нарешті саме знайомство із Миколаєм.... яка позитивна енергетика відчувалася. Наші дітки розповіли віршики, заспівали буковинських колядок , ну і звичайно, так як вони були чемними отримали гарні подарунки.
Також дітки мали змогу відвідати майстер- клас по виготовленні новорічної іграшки.
На довго залишиться в пам`яті враження від «Лебединого озера», краса надзвичайно захоплююча.
Історія озера у Чорторії Маленьке селище на Кіцманщині перш за все відоме як місце народження українського кіноактора Івана Миколайчука. З ним пов’язана історія про лебедів на озері, що прилітають сюди з проявленням холодів. Взимку 1987 року помер відомий актор, і мешканці села стверджують, що душа його перевтілилася у великого птаха та прилетіла додому. Кожного року взимку на озеро прилітають понад 150 лебедів. Вода озера майже не замерзає, оскільки з дна озера б’ють гарячі джерела, які не дають водоймищу повністю замерзнути.

Отже, ми залишилися надзвичайно задоволені поїздкою та при спільній думці, що слід якого більше подорожувати та розширювати свій світогляд , адже в нас є чим захоплюватися !!!

Загарюк –Дамян Крістіна Степанівна

Педагог – організатор Валякузьминської ЗОШ

Волоківської ОТГ

 

Переглядів: 335 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024