Субота, 20.04.2024, 11:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 2 » Підсумки тижня в освіті: головні події
14:26
Підсумки тижня в освіті: головні події

    У Міноборони вважають, що у школах мають навчати інфобезпеці. Міністр оборони Андрій Загороднюк наголошує на необхідності вивчення у школі принципів інформаційної та кібернетичної безпеки.

Учителів навчатимуть роботі з інклюзивними дітьми. Заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій повідомила, що програма підвищення кваліфікації вчителів початкових класів міститиме новий обов'язковий модуль з інклюзивного навчання.

Місцеву владу закликали виплатити надбавки вчителям. Міністерство освіти та ЦК Профспілки працівників освіти закликали місцеву владу у регіонах виплатити надбавки учителям в максимальному 30%-му розмірі та здійснити інші види доплат педпрацівникам.

Президент доручив уряду виплатити зарплати вчителям. Володимир Зеленський доручив уряду вирішити питання із заборгованості з заробітних плат учителям. За його словами, він отримав багато повідомлень щодо неотримання учителями зарплат у деяких регіонах.

Міністр освіти: школярів навчатимуть медіаграмотності. Ганна Новосад заявила, що школярів навчатимуть медіаграмотності в рамках запровадження нового державного стандарту базової освіти. За словами міністра, «інформаційна гігієна» є важливою компетентністю.

Уряд спрямував кошти на погашення боргів освітянам. Кабінет Міністрів спрямував 117 млн грн для попередження затримок з виплати зарплати. Однією з причин нестачі коштів на зарплати вчителям у МОН називають практику використання неактуальної статистики.

В Україні впровадять принцип «гроші ходять за школяром». За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, в 2020 році почне працювати принцип «гроші ходять за школярем». Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватись при розрахунку зарплати вчителів.

На добудову шкільних туалетів спрямують 44 млн. Уряд продовжить програму «Гідність дитини», за якою проходить облаштування теплих туалетів у школах, де їх досі немає. Для цього з державного бюджету на місця спрямують 44,3 млн грн.

МОН призупинило дію грифу для курсу «Основи сім’ї». Висновки експертизи курсу «Основи сім’ї» для 10-11 класів розгляне Науково-методична рада з питань освіти. До моменту ухвалення рішення МОН просить призупинити дію схвалення курсу.

На закупівлю шкільних автобусів виділено 600 млн. За словами міністра освіти, розвиток опорних шкіл є пріоритетом діяльності уряду, а це неможливо без якісного підвезення дітей. Закупівлі відбуватимуться на місцях, де краще розуміють потреби та можливості шкіл.

КМУ виділив 400 млн на обладнання шкільних їдалень. У 2020 році держава додатково спрямує кошти на обладнання харчоблоків у школах. Кошти виділятимуться державою на стандартних засадах співфінансування з місцевими органами самоврядування.

STEM освіта стане одним з основних пріоритетів МОН. Ганна Новосад повідомила, що інвестиції держави у створення шкільних природничо-математичних кабінетів збільшаться. Зокрема, у 2020 році інвестиції в освітній простір збільшені у 4 рази та передбачені на рівні 801 млн грн.

Поріг ЗНО для вчителів склав 50 балів зі 100. Для успішного складання зовнішнього оцінювання учителям-учасникам сертифікації необхідно було дати правильну відповідь на половину завдань тесту. Тест з фахових знань і вмінь складався зі 100 завдань, кожне з яких оцінювалось в 1 бал.

82% вчителів успішно пройшли сертифікацію. За інформацією голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака, 705 учасників пілотної сертифікації з 857 успішно пройшли випробування. Учителі, отримають сертифікат та доплату в розмірі 20% посадового окладу.

В Україні розпочав роботу Інститут розвитку освіти. Міністр освіти повідомила про початок роботи Українського інституту розвитку освіти. Установа займатиметься впровадженням Нової української школи і згодом перебере на себе функції Інституту модернізації змісту освіти.

Переглядів: 326 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024