Четвер, 28.03.2024, 14:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 16 » Підсумки тижня в освіті: головні події
14:16
Підсумки тижня в освіті: головні події

     Гончарук доручив МОН перевірити всі заклади освіти. Міністерство освіти і науки має провести інвентаризацію всіх закладів освіти і навести порядок у сфері протипожежної та техногенної безпеки. Перевірка має бути завершена до 10 січня.

ЗНО з математики у 2021 році пройде за новою програмою. МОН затверджена нова програма ЗНО з математики. Документ охоплює декілька розділів з алгебри і початків аналізів, а також з геометрії та визначає компетентності, якими має володіти випускник.

Вартість пробного ЗНО у 2020 році складатиме від 138 до 150 грн. Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість участі у пробному зовнішньому оцінюванні для осіб, які мають намір використати цей інструмент при підготовці до тестування.

Необхідно синхронізувати шкільні предмети, - Новосад. Міністр освіти висловила переконання у необхідності синхронізації навчальних програм з математики, фізики, хімії та біології між собою. За словами міністра, зараз шкільні програми відірвані одна від одної.

МОН планує згодом зробити сертифікацію обов’язковою. Міністерство освіти планує за наступні п’ять-шість років зробити сертифікацію вчителів обов’язковою. За словами міністра освіти, інструмент сертифікації сприятиме професійному росту вчителів.

Міністр: маємо побороти страх дітей перед математикою. За словами Ганни Новосад, коли діти щось не розуміють, вони спочатку цього бояться, а потім ненавидять. Міністр освіти переконана, що необхідно змінювати зміст освіти та методики викладання у школі.

У школах працюватиме мережа кар'єрних радників. Міністр освіти висловила переконання щодо необхідності введення в українських школах інституту кар'єрних радників, які працюватимуть зі школярами з метою їх завчасної професійної орієнтації.

МОН вивчить рівень зайнятості випускників вишів. Одним з критеріїв фінансування закладів вищої освіти стане рівень працевлаштування випускників. Моніторинг зайнятості випускників університетів буде проведений освітнім відомством вже у 2020 році.

Збільшення зарплат освітян здійснюється поетапно, - МОН. У відомстві повідомили, що збільшення оплати праці здійснюється поетапно, як це передбачено законом. Підвищення зарплати буде здійснюватись з урахуванням можливостей бюджету країни.

МОН оголосило конкурс підручників для 7 класу. До переліку підручників, з яких оголошений конкурс, включені підручники з історії, всесвітньої історії, інформатики, кримськотатарської мови та підручники з української мови для учнів з навчанням мовами нацменшин.

У школах можуть збільшити кількість уроків математики. Міністр освіти висловила думку про можливість додавання годин на вивчення математики. У порівнянні з середніми показниками по ОЕСР кількість годин на вивчення математики в Україні є нижчою.

Переглядів: 334 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024