Четвер, 28.03.2024, 11:53















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 18 » Приїхали … до цікавого захоплення!
15:29
Приїхали … до цікавого захоплення!

    Одним із видовищним видом спорту – є мотоспорт. Тому робота гуртка «Мото» при Глибоцькому будинку творчості дітей та юнацтва відкриває для вихованців шлях майбутніх перемог на мототрасах світового рівня. Керівником даного гуртка є мотокросмен Василь Филимонович Ткачук. Завдяки йому для підлітків відкривається цікавий світ мотоспорту. Адже,мотоспорт виховує витримку, тут необхідно не нерозсудливість, а наполегливі тренування і точний розрахунок. Хлопці вивчають теорію, яка містить не лише технічні, а й тактичні, медичні та інші знання. Під керівництвом досвідченого тренера учасники самі допомагають ремонтувати і налаштовувати техніку, готувати її до заїздів. Мотоспорт тренує не тільки фізичні якості - силу, витривалість, спритність, вестибулярний апарат, а й вольові, виховує колективізм, відповідальність.

На заняттях гуртка вихованці мають необмежену можливість долучатися до технічної творчості, допомагають розширити можливості вибору подальшого шляху, особистісного та професійного розвитку. Вивчення сучасної мотоциклетної техніки, розуміння фізичних і хімічних процесів при роботі двигуна, оволодіння слюсарним інструментом при технічному обслуговуванні, ремонті, підготовці мотоцикла до занять або спортивних змагань сприяє підвищенню загального освітнього рівня дитини. Оволодіння практичними навичками водіння мотоцикла, знайомство з правилами дорожнього руху і основами безпеки на транспорті, вміння правильно реагувати на дорожню обстановку, доведення техніки управління мотоциклом до досконалості, ось основна мета роботи гуртка «Мото».

Продемонструвати свою майстерність у керуванні мотоциклом мали можливість гуртківці на відкритому заняті «Підготовка та участь у кваліфікаційних змаганнях з мотокросу», яке проводилось 14 березня 2019 року досвідченим керівником Ткачуком В.Ф. На міні мототреку хлопці провели змагання у класах мотоциклів з об’ємом 50 см.куб., 65 см.куб. та 85 см.куб. Перед початком змагань був проведений інструктаж з техніки безпеки, а також розминка.

Під час заїздів хлопці продемонстрували майстерність водіння мотоциклом, витримку, взаємовиручку та волю до перемоги. У підсумку місця між учасниками змагань були розподілені таким чином:

  • у класі 50 см.куб. – Федюк Павло ( 6 клас Глибоцької гімназії) – І місце, Козачук Богдан ( 3 клас Глибоцької гімназії) – ІІ місце, Повстьянов Валентин ( 7 клас Глибоцького ліцею) – ІІІ місце, Клевцов Олександр (6 клас Глибоцької гімназії) –ІУ місце;
  • У класі 65 см.куб. Русу Роман (10 клас Глибоцької гімназії) – І місце, Тимкул Богдан (7 клас Глибоцького ліцею) –ІІ місце, Козачук Іван (6 клас Глибоцької гімназії) – ІІІ місце;
  • У класі 85 см.куб. рівних не було Вістовському Рустаму ( 8 клас Глибоцької гімназії).

До проведення даних змагань були залучені досвідчені помічники-гуртківці Тимкул Максим (10 клас Глибоцька гімназія), Мартушело Ілля ( 11 клас Глибоцька гімназія), Гіжовський Владислав ( 7 клас Глибоцький ліцей).

Керівник гуртка Ткачук В.Ф. та його вихованці щиро вдячні народному депутатуУкраїни Тімішу Г.І. за допомогу у придбанні техніки, що дає можливість проводити заняття ще цікавіше.

Детальніше про роботу гуртка можна дізнатись на сторінках сайту «Філікрос» за адресою http://filicros.ucoz.net .

 

Переглядів: 395 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024