П'ятниця, 19.04.2024, 21:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 25

    La Journée internationale de la Francophonie, est une célebration mondiale de l’Organisation internationale de le Francophonie et de la langue française, ayant lieu le 20 mars de chaque année. On fête la langue française – la langue de la culture, de la mode, de la paix.

Le français – c’est une chance, pour nous – les élèves de CIE Dymka. Nous aimons la langue française.

Тиждень французької мови в Димківському НВК – особливе свято, його з нетерпінням чекали всі учні, від молодших, які тільки розпочинають вивчення цієї чудової мови, до старших, які розуміють важливість мови. Під час тижня всі школярі брали участь у заходах, конкурсах, нетрадиційних уроках. Під час уроку – конкурсу у 5-му класі «Робимо покупки» учні використовували набуті знання у ігровій формі, змагаючись за головний приз.

Десятикласники підготували свято-конкурс « Чи добре ти знаєш франкофонію?» Цього року День Французької мови співпав із Міжнародним Днем щастя. Учні поєднали ці два важливих свята, тому що вивчати цю гарну мову – це щастя, шанс на краще життя. Захід присвячений Дню французької мови пройшов дуже цікаво для учнів 10-11 класів. Вчитель французької мови Димківського НВК Жижиян Р.Я. створила сприятливу психопедагогічну атмосферу під час заходу, наголошуючи , що «скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина».

Заступник директора з навчально-виховної роботи

Димківського НВК Світик О.Ф.

 

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2019 | Комментарії (0)

     Згідно з річним планом роботи школи, з метою популяризації та активізації вивчення французької мови, раціональною організацією методичної роботи в школі, сприяння запровадженню елементів інноваційних технологій навчання, з метою залучення учнів до позакласної роботи, удосконалення знань, умінь та навичок, набутих на уроках французької мови, розширення словникового запасу учнів та їхнього світогляду, розвитку творчих здібностей, логічного мислення та підвищення інтересу до вивчення іноземної мови з 18.03 по 22.03.2019 року у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений тиждень французької мови вчителькою Мешак Д. Т.

Тиждень проходив за складеним заздалегідь планом. У понеділок, 18 березня, на загальношкільній лінійці відбулось відкриття тижня, на всіх дверях класних приміщень були вивішені листівки з цікавою інформацією французькою мовою. У вівторок, у шкільній бібліотеці, відкрилась виставка тематичної літератури про Францію і Париж. У середу пройшов конкурс стінгазет та тематичних композицій на тему «Франція». Кульмінацією тижня стала літературно-музична подорож Францією. У супроводі віртуальної подорожі на відео моніторі, учні гортали найяскравіші та найвизначніші сторінки французького народу: від символів, гімну, пам’ятків архітектури та історії, до найвідоміших поетів, письменників та виконавців; розповідаючи про них, виконуючи вірші та пісні. А після подорожі всіх присутніх розважив парад мод від французьких найвідоміших кутюр’є.

Вручення грамот та нагород зробили підсумки тижня яскравими.

Заступник директора з НВР Чупрун В.Л.

 

Проглядів матеріалу: 361 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2019 | Комментарії (0)

Ділись тим, що ти для себе відкриваєш.

В цьому – найбільший шанс!

    Тренінг і традиційні форми навчання мають суттєві відмінності. Традиційне навчання більш орієнтоване на правильну відповідь, і за своєю суттю є формою передачі інформації та засвоєння знань. Натомість тренінг, перш за все, орієнтований на запитання та пошук. На відміну від традиційних тренінгові форми навчання повністю охоплюють весь потенціал людини: рівень та обсяг її компетентності (соціальної, емоційної та інтелектуальної), самостійність, здатність до прийняття рішень, до взаємодії тощо. Звичайно, традиційна форма передачі знань не є сама по собі чимось негативним, проте у світі швидких змін і безперервного старіння знань традиційна форма навчання має звужені рамки застосування.

20 березня у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району відбувся тренінг для осіб, які ведуть або збираються вести блоги в Інтернеті. У цьому тренінгу взяли участь учні 9-го класу. Їх запросив до участі в тренінгу «Центр економічного зростання Волоківської Громади». Тренінг відбувався у рамках проекту ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» (М4ЕG), який виконується за фінансової підтримки Агенції розвитку громад Буковини та Центру економічного розвитку Волоківської ОТГ.

Засновник Єко-культури у м. Чернівці, Олексій Скобеєв провів тренінг з блогерства, заробітку та безпеки мережі Інтернет. Тренер розпочав заняття з уточнення, що таке блогінг і хто такі блогери. Розповів, які є різновиди блогів, дав поради щодо вибору платформ для ведення блогів і багато часу присвятив технічним тонкощам процесу цієї цікавої роботи. Багато уваги було приділено наповненню блогу – як текстовому, так і фото та відео.

Метою учасників тренінгу було опанувати або покращити навички блогерства (у різних форматах – тексти, аудіо, відео, мультимедіа).

Тренінг відбувся в компютерному класі. Під час тренінгу створилося неформальне, невимушене спілкування, яке відкриває перед учнями безліч варіантів розвитку та розв'язання проблеми, заради якої вони зібралася. Як правило, учасники в захваті від тренінгових методів, тому що ці методи роблять процес навчання цікавим, не обтяжливим.

Щиро дякуємо адміністратору центру Олені Пентелейчук, засновнику Єко-культури у Чернівцях Олексію Скобеєву та організаторам цього тренінгу.

 

І.Б.Токар, заступник директора з НВР Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 344 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2019 | Комментарії (0)

      В Луковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів протягом 01.03-15.03 пройшла декада «Я атестуюсь».

Четверо вчителів школи, що атестуються у 2018/2019 навчальному році, продемонстрували свою педагогічну майстерність на відкритих уроках і виховних позакласних заходах.

Джаман Марина Іллівна-вчитель географії , атестується на присвоєння педагогічної категорії «Спеціаліст вищої категорії». Вчитель провела відкритий урок-подорож у 10 класі на тему: «Подорожуємо Сполученими Штатами Америки», а також бліц-турнір «Сторінками цікавої географії» серед учнів 6-7 класів.

Коняк Віктор Васильович-вчитель біології, атестується на підтвердження кваліфікаційної категорії «Спеціаліст І категорії». Вчителем був проведений відкритий урок-подорож у 7 класі на тему: «Ссавці. Біологічні особливості ссавців», а також інтелектуальне шоу на тему: «Вода-джерело життя» між учнями 7-8 класів.

Чоботар Микола Григорович-вчитель фізики, атестується на присвоєння кваліфікаційної категорії «Спеціаліст І категорії». У 10 класі вчитель провів відкритий урок вивчення нових знань на тему: «Основні положення молекулярно-кінетичної теорії» та інтелектуальну гру «Фізико-математичний батл» серед учнів 10-11 класів.

Тенжала Анстасія Степанівна-класовод 2 класу, атестується на кваліфікаційну категорію «Спеціаліст ІІ категорії». Вчитель провела вікритий урок з літературного читання у 2 класі на тему: «Розмірковую, уявляю, придивляюсь, прислухаюсь (за оповіданнями В.Лучук «Мак» та З. Мензатюк «Мак»), урок-тренінг «Твоє життя-твій вибір».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 350 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2019 | Комментарії (0)

    З 18 по 22 березня 2019 року по школі, згідно плану роботи були проведені заходи тижня інформатики.

Кожен навчальний предмет має величезний потенціал і здатен вплинути на формування успішної особистості. Серед них – ІНФОРМАТИКА, що має у своєму арсеналі потужний засіб — нові інформаційні технології. Вони відкривають учням доступ до нетрадиційних джерел інформації, підвищують ефективність самостійної роботи, дають цілком нові можливості для творчості. Саме тому шкільний Тиждень інформатики завжди користується популярністю в учнів нашої школи.

Протягом тижня було проведено наступне-тисни тут.

 

/Files/images/1_tijden_nformatiki_2019/20190318_142218.jpg/Files/images/1_tijden_nformatiki_2019/20190318_101511.jpg

 

/Files/images/1_tijden_nformatiki_2019/20190318_100527.jpg/Files/images/1_tijden_nformatiki_2019/20190321_132902.jpg

 

/Files/images/1_tijden_nformatiki_2019/20190319_122138.jpg/Files/images/1_tijden_nformatiki_2019/20190319_122116.jpg

Проглядів матеріалу: 322 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2019 | Комментарії (0)

      Пробне тестування є важливою складовою підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Завершилось проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у Глибоцькому районі. Впродовж 16 та 23 березня на базі Глибоцького ліцею майбутні абітурієнти мали можливість:

  • ознайомитися зі стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року;
  • пройти пробний тест і попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;
  • дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, що будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час;
  • отримати результат пробного тестування за допомогою спеціального сервісу (за бажанням);
  • психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;
  • навчитися ефективно розподіляти час;
  • оцінити свій рівень навчальних досягнень.

16 березня відбулося пробне ЗНО з української мови і літератури, в якому прийняло участь 310 учасників з 316 зареєстрованих. Роботу пункту пробного зовнішнього незалежного оцінювання забезпечували 52 педагоги Глибоцького ліцею та медичний працівник.

Учасники до 18 березня 2019 року могли скористатися онлайн-сервісом «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання», щоб отримати результат пробного ЗНО з української мови і літератури за рейтинговою шкалою 100–200 балів і критеріальною шкалою 1–12 балів.

23 березня відбулося пробне ЗНО з інших предметів. Прийняли участь 221 учасник з 228, що зареєструвалися. На пункті працювало 45 педагогів та медичний працівник.

Під час пробного ЗНО порушень процедури проведення ПЗНО не виявлено, нестандартних ситуацій не виникало.

Управління освіти висловлює подяку персоналу пункту ПЗНО за якісно проведену роботу, керівникам та педагогам закладів освіти району за своєчасне підвезення учасників до пункту проведення ПЗНО.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 360 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2019 | Комментарії (0)

      Протягом 600 років ця мова була офіційною мовою Англії. З 11 століття нею велися державні документи, її використовували правителі та знатні люди. Цю мову вивчають 120 мільйонів людей. Вона є третьою за використанням у бізнес-спільноті, четвертою в інтернеті, п’ятою найуживанішою мовою у світі — усе це про саме про французьку мову.

20 квітня відзначають Міжнародний День Франкфонії, День французької мови. Франкофонія - свято всіх, хто розмовляє французькою, вивчає і любить цю мову. Міжнародна організація франкофонів нараховує понад 170 тисяч членів. Вона пропагує симпатію, доброзичливе ставлення до Франції і до всього французького.

Багринівська школа є також франкомовна. Кожного року, під час днів Франкофонії, тут проводяться виховні заходи французькою мовою. Це є свято мови, географії, історії, літератури, музики, мистецтва.

В цьому навчальному році День Франкофонії відзначали разом із Міжнародним Днем поезії 21 квітня. Свято організували вчитель французької мови  Павло Токар за підтримки адміністрації закладу та всього педагогічного колективу. На даний захід було запрошено поважних гостей: Георгія Придія (голову РДА), Петра Панчука (голову райради), Василя Барарюка (начальника управління освіти), Наталю Потапову (методиста науково –методичного центру сучасних технологій оцінювання якості освіти, ІППОЧО), Олесю Намаку (завідувача райметодцентру), Віру Заяц (методиста з іноземних мов РМЦ), Марію Кирчу (керівника РМО вчителів французької мови).

Розпочалося свято з вітального слова учнів французькою, англійською, румунською та українською мовами. Директор школи Михайло Акатріні провів змістовну екскурсію по шкільному музею і розповів про заснування села Багринівка, відомих людей, які народилися і певний час проживали на території села.

Далі свято продовжили учні початкової школи, які здійснили подорож відомими казками Шарля Перро («Червона шапочка», «Кіт у чоботях», «Попелюшка» тощо). Учні демонстрували не тільки свої знання французької мови, а й акторську майстерність та вміння танцювати.

Учні старшої ланки презентували гостям цікаві факти про Францію, читали вірші французькою мовою разом зі своїм вчителем Павлом Токарем.

Говорячи про французьку мову, не можна не згадати про її прекрасну романтичну музику. Чарівні мелодії зіграли Вячеслав Кодіца (вчитель музики Багринівської ЗОШ), Микола Гакман (заслужений артист України, диригент ансамблю «Плай»), а Георгій Постевка (доцент музичної кафедри ЧНУ імені Ю.Федьковича) виконав романтичні пісні французькою мовою.

Окрім розважальної програми на гостей чекав ще один сюрприз від колективу та адміністрації школи – презентації про відомих людей Франції.

Мар'яна Унгурян – вчитель української мови розповіла гостям про цікаві факти з життя відомих письменників Франції (В.Гюго, Ф. Стендаля, О.Дюма, тощо).

Директор школи Михайло Акатріні презентував винаходи та відкриття відомих французьких фізиків (А.А. Беккереля, М.Склодовську – Кюрі, Р.Декарта тощо). Несподіваною була ще одна презентація від Михайла Акатріні «Нумізматика», під час якої гості мали змогу переглянути старовинні і сучасні монети різних країн світу.

Все хороше рано чи пізно закінчується, але гарні враження та спогади залишаються назавжди. Висловлюємо щиру подяку адміністрації навчального закладу та педагогічному колективу за підготовку такого незабутнього свята. Бажаємо гарних учнів, натхнення та творчих злетів на нелегкій освітянській ниві.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 850 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024