Четвер, 25.04.2024, 16:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 18

     Україна та Фінляндія розпочинають спільний проект, розрахований на 4 роки, з підтримки реформи Нової української школи. Презентація проекту “Learning together/Навчаємося разом” відбулася в рамках Дня фінської освіти, в Києві, 15 березня 2019 року. Її учасниками була й делегація Чернівецької області у складі якої працювала Лупуляк О.Г., директор Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Даний проект фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та реалізується компанією FCG International у співпраці з Гельсінським університетом. Проект спрямовано на підвищення якості освіти та суспільне сприйняття української освіти. Так, зокрема, буде надано підтримку підвищенню кваліфікації вчителів, які викладають за навчальною програмою Нова українська школа, допомогу педагогічним освітнім закладам у розробленні сучасних навчальних планів. Планується спільна розробка нової комунікаційної стратегії МОН щодо підвищення обізнаності широкого загалу щодо концепції Нової української школи. Також буде надано підтримку в розробці сучасних навчальних матеріалів, в тому числі для учнів з особливими потребами, в розвитку шкільного лідерства, розробок стандартів для шкільного лідерства.

“В першу чергу нас об’єднують з фінською освітою цінності. Ми хочемо і вже поклали в основу реформи інтерес і підтримку кожної дитини. Ми виходимо з того, що кожна дитина має почуття гідності, має потенціал, який можна розвивати. І ми маємо знайти спосіб, щоб підтримати кожну дитину... Наші колеги, фінські експерти, об’єднані з нами цією метою. Є великий чотирирічний проект, який ми починаємо сьогодні, і в цей проект Фінляндія вкладає власні кошти та ресурси, тому що вірить, що ми стоїмо на цій позиції цінностей”, - сказала на презентації проекту міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Кожен із напрямів, за якими працюють кластери, вирізняється тим, що саме за ними фінська система освіти є однією з найуспішніших у світі.

Кластер №1 «Розвиток компетентностей учителя – вдосконалення системи професійної підготовки» передбачає:

  • моніторинг результатів запровадження нових програм з підготовки вчителів;
  • підготовку професійних стандартів для директорів та вчителів початкової школи;
  • інноваційні підходи в освітніх програмах для педагогічних університетів та закладів післядипломної освіти.

Кластер №2 «Популяризація освіти» передбачає:

  • підвищення рівня обізнаності про реформу освіти та її підтримки суспільством;
  • проведення цільових інформаційних кампаній;
  • посилення інституційної спроможності МОН у сфері суспільних комунікацій.

Кластер №3 «Створення сучасного освітнього середовища» передбачає:

  • створення ринку електронних освітніх ресурсів, зокрема підручників;
  • розвиток Національної освітньої електронної платформи;
  • поширення практики обміну досвідом між вчителями за допомоги сучасних цифрових технологій.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 475 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2019 | Комментарії (0)

      З метою активізації участі учнівської молоді в природоохоронній роботі та екологічному русі, формування екологічної культури учнівської молоді, виявлення та поширення нетрадиційних форм роботи з набуття знань і досвіду розв’язань екологічних проблем 14 березня 2019 року відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу агітаційних колективів «Земля-наш спільний дім». Тема конкурсу цього року: «Моя мала Батьківщина».

Глибоцький район на обласному конкурсі представляла команда Старововчинецького ліцею, яка презентували свого пропагандистську роботу з проблем захисту довкілля, практичну природоохоронну роботу учнівського та педагогічного колективу.

За підсумками журі агітаційний колектив «Екоюнь» Старововчинецького ліцею Глибоцького району (керівник Сидоряк Тетяна Дмитрівна) визнані призерами обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» та нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації за ІІІ місце.

Дякуємо нашим юннатам та керівнику команди за творчу та наполегливу працю. Бажаємо подальших успіхів!

 

Проглядів матеріалу: 353 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2019 | Комментарії (0)

    Гарним і святковим видався сьогоднішній день для учнів 2-Б класу. Адже саме сьогодні в нашій школі пройшли спортивні змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я». Організаторами цього свята стали стали класний керівник Дуткович Ольга Георгіївна та вчитель фізкультури Блуй Михайло Миколайович.

Учасниками змагань були сім’ї другокласників Григораша Веніаміна Івановича, Гулея Андрія Івановича, Пецей Андрія Андрійовича. Для досягнення перемоги була поставлена низка цікавих завдань, як інтелектуальних так і спортивних. Учасники змагань та вболівальники мали змогу одержати насолоду від свята.

Довгоочікувану перемогу виборола сім’я Гулей, друге місце зайняли сім’я Григораш та третє – Пецей.

Всі були нагороджені медалями та солодкими подарунками, а переможці отримали ще й кубок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2019 | Комментарії (0)

Моє село, для мене ти єдине,

Для мене найдорожче у житті:

Тут мамина солодка пісня лине,

Дитинства добрі спогади святі.

      Любов до Вітчизни починається з любові до своєї Малої Батьківщини – місця, де людина народилася.

Саме тому метою заняття є: ознайомлення з рідним селом, його визначними місцями, пам´ятками, видатними мешканцями рідного села; формувати уявлення про те, що рідне село є частинкою великої України; розширити світогляд про рідний край; формувати ціннісне ставлення до Батьківщини; спонукати дітей виявляти інтерес до історії рідного села, країни; виховувати почуття гідності, любові до рідного краю, села, поваги до односельців.

Заняття розпочалось з прослуховування пісні Вадима Крищенка «Це мій рідний край».

Діти на карті знайшли Чернівецьку обл., Глибоцький р – н., та маленьку краплиночку, якою позначено рідне село Чагор. Ознайомились з легендою про наше село. За допомогою презентації «Подорож по селу» здійснили віртуальну подорож визначними місцями улюбленого села.

Найціннішим для кожної країни - це люди, які в ній живуть і працюють. В нашому селі є видатні українці, наші односельці, які прославили наше село, Україну.

Дошкільнята з великим задоволенням грали у дидактичну гру « Відомі люди села», де вони за допомогою підказок, здогадувалися чим прославилася ця людина і завдяки чому стала відомою.

Справжнім сюрпризом для дітей став візит визначної людини села Чагор, Олександра Ткачука. Діти гостинно зустріли гостя хлібом та сіллю.

Олександр розповів дітям про заснування дня вишиванки, інформацію пов´язану з вишиванками, традиціями, які саме візерунки та кольори на вишивці, що вони символізують.

Позитивними сторонами заняття було те, що діти проявляли ініціативність, відповідали повними реченнями, допомагали один одному під час виконання завдань та доповнили знання про відомих людей.

Бажанням дітей стало бачити своє село гарним та процвітаючим, своїми добрими знаннями, гарними вчинками зробити вагомий внесок у розбудову нашої країни та села.

Ми всі діти українські,

Український славний рід,

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2019 | Комментарії (0)

    Одним із видовищним видом спорту – є мотоспорт. Тому робота гуртка «Мото» при Глибоцькому будинку творчості дітей та юнацтва відкриває для вихованців шлях майбутніх перемог на мототрасах світового рівня. Керівником даного гуртка є мотокросмен Василь Филимонович Ткачук. Завдяки йому для підлітків відкривається цікавий світ мотоспорту. Адже,мотоспорт виховує витримку, тут необхідно не нерозсудливість, а наполегливі тренування і точний розрахунок. Хлопці вивчають теорію, яка містить не лише технічні, а й тактичні, медичні та інші знання. Під керівництвом досвідченого тренера учасники самі допомагають ремонтувати і налаштовувати техніку, готувати її до заїздів. Мотоспорт тренує не тільки фізичні якості - силу, витривалість, спритність, вестибулярний апарат, а й вольові, виховує колективізм, відповідальність.

На заняттях гуртка вихованці мають необмежену можливість долучатися до технічної творчості, допомагають розширити можливості вибору подальшого шляху, особистісного та професійного розвитку. Вивчення сучасної мотоциклетної техніки, розуміння фізичних і хімічних процесів при роботі двигуна, оволодіння слюсарним інструментом при технічному обслуговуванні, ремонті, підготовці мотоцикла до занять або спортивних змагань сприяє підвищенню загального освітнього рівня дитини. Оволодіння практичними навичками водіння мотоцикла, знайомство з правилами дорожнього руху і основами безпеки на транспорті, вміння правильно реагувати на дорожню обстановку, доведення техніки управління мотоциклом до досконалості, ось основна мета роботи гуртка «Мото».

Продемонструвати свою майстерність у керуванні мотоциклом мали можливість гуртківці на відкритому заняті «Підготовка та участь у кваліфікаційних змаганнях з мотокросу», яке проводилось 14 березня 2019 року досвідченим керівником Ткачуком В.Ф. На міні мототреку хлопці провели змагання у класах мотоциклів з об’ємом 50 см.куб., 65 см.куб. та 85 см.куб. Перед початком змагань був проведений інструктаж з техніки безпеки, а також розминка.

Під час заїздів хлопці продемонстрували майстерність водіння мотоциклом, витримку, взаємовиручку та волю до перемоги. У підсумку місця між учасниками змагань були розподілені таким чином:

  • у класі 50 см.куб. – Федюк Павло ( 6 клас Глибоцької гімназії) – І місце, Козачук Богдан ( 3 клас Глибоцької гімназії) – ІІ місце, Повстьянов Валентин ( 7 клас Глибоцького ліцею) – ІІІ місце, Клевцов Олександр (6 клас Глибоцької гімназії) –ІУ місце;
  • У класі 65 см.куб. Русу Роман (10 клас Глибоцької гімназії) – І місце, Тимкул Богдан (7 клас Глибоцького ліцею) –ІІ місце, Козачук Іван (6 клас Глибоцької гімназії) – ІІІ місце;
  • У класі 85 см.куб. рівних не було Вістовському Рустаму ( 8 клас Глибоцької гімназії).

До проведення даних змагань були залучені досвідчені помічники-гуртківці Тимкул Максим (10 клас Глибоцька гімназія), Мартушело Ілля ( 11 клас Глибоцька гімназія), Гіжовський Владислав ( 7 клас Глибоцький ліцей).

Керівник гуртка Ткачук В.Ф. та його вихованці щиро вдячні народному депутатуУкраїни Тімішу Г.І. за допомогу у придбанні техніки, що дає можливість проводити заняття ще цікавіше.

Детальніше про роботу гуртка можна дізнатись на сторінках сайту «Філікрос» за адресою http://filicros.ucoz.net .

 

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2019 | Комментарії (0)

   Інколи до психолога або вчителя звертаються батьки з питанням як допомогти їх дитині, їх дитині, яка страждає від жорстокої агресивної поведінки і недоброго ставлення однолітків. На сьогоднішній день надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів у міжособистісних стосунках учнівської молоді. Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний боулінг. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років, однак вона ще й досі не вивчена. Тому згідно плану роботи Глибоцької гімназії 15 березня 2019року було проведено збори батьківського активу класних колективів закладу. Темою батьківського лекторію було « Дитина в ситуації шкільного насилля. Запобігання боулінгу в шкільному середовищі. Кібербулінг.» . На заході були присутні директор районного центру служб для сім’ї та молоді РДА Мінтянська Алла Георгіївна та психолог школи Стрільчук Ольга Василівна. До присутніх з вітальним словом звернувся директор гімназії Блисенко Юрій Дмитрович, який наголосив, що байдужість – це найвища жорстокість і навчальний заклад не може стояти осторонь сучасних проблем підлітків. У своєму виступі психолог школи Ольга Василівна ознайомила батьків з поняттями боулінгу та кібербулінгу, їх причинами та як допомогти дітям упоратись з цими проблемами. Алла Георгіївна Мінтянська ознайомила батьків з відповідальністю за діяння боулінгу та насилля у навчальному закладі та сім’ї.

Проглядів матеріалу: 332 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024