П'ятниця, 29.03.2024, 13:40















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 08

    4 березня 2019 року - 70 річниця від дня народження відомого буковинського композитора, поета, музиканта, співака, лауреата Державної премії ім. Тараса Шевченка Володимира Івасюка.

Коли ми говоримо про Володимира Івасюка, ми говоримо не тільки про українську пісню – через пісню він продемонстрував багатьом мільйонам забуту, або втрачену ідентичність та національну самосвідомість. Митець був потрібен для своєї нації саме тоді, у середині 70-х років, бо саме він дав українській пісні нове дихання, нову ритмомелодику та запалив «вогонь» очищення та оновлення нації. Твори композитора співають мільйони, а «Червона рута» стала еталоном мелодизму в поєднанні із поетичністю віршів для кожного пісенного майстра на українському пісенному майдані. Творчий доробок митця складається з понад 100 пісень, 53 інструментальних твори, музики до вистав, а також значної кількості народних пісень, що їх збирав та записував Володимир Івасюк.

До річниці народження композитора в Нижньосиньовецькій ЗОШ підготовлено години спілкування та тематичні заходи з нагоди відзначення 70-ї річниці від дня народження Володлимира Івасюка.

Проглядів матеріалу: 307 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2019 | Комментарії (0)

    З нагоди відзначення 70-ти річного ювілею Володимира Івасюка в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів було організовано низьку заходів.

У шкільному вестібюлі була оформлена виставка матеріалів про композитора. На перервах учні слухали пісні Володимира Івасюка та спільно виконували "Червону руту". Багато цікавих фактів про Івасюка були висвітлені у шкільній рубриці «Тема дня».

З метою ознайомлення учнів з життєвим і творчим шляхом відомого українського композитора Володимира Івасюка, вчитель українознавства Чупрун В.Л. організувала інформаційний калейдоскоп з учнями шостого класу. Під гаслом «Талановитого та справжнього забути неможливо» пройшов захід у пятому класі організований вчителькою української мови та літератури Грицкан Л.Т.

Всі проведені заходи розширили уявлення учнів про талановитого українського композитора, сприяли формуванню їх національної свідомості та розвитку в них естетичних смаків та почуттів.

Проглядів матеріалу: 327 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2019 | Комментарії (0)

      Odată cu primăvara ne soşeşte pe meleag frumoasă şi multaşteptata sărbătoare de 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii. Această zi este plina de feminitate, zambete și caldură sufletească.
Primii ghiocei ai primăverii, cele dintîi garofiţe şi lalele le vom aduce în dar mamelor noastre scumpe, bunicuţelor şi surioarelor dragi. Dar cele mai sincere cuvinte de mulțumire dorim să Vi le adresăm, azi, în ajun de sărbătoare, Dumneavoastră, multstimate profesoare, educătoare,dădace, surori medicale bucătărese și servitoare.

Sperăm ca sărbătoarea de 8 Martie să Vă aducă primăvara în inimi, lumină în suflet şi-n gând, pace pe pământ. Vă dorim tot ce-i mai frumos şi bun pe lume, mii de zâmbete şi bucurii, să aveţi în calea vieţii doar zile însorite şi cer senin.
Fie ca toate impinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa vă insoteasca pretutindeni, iar primavara iubirii să vă inunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale.
La multi ani, de 8 Martie!

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2019 | Комментарії (0)

       Історія України налічує чимало видатних постатей, це стосується й українського Орфея – Володимира Івасюка.

4 березня композитору Володимирові Івасюку мало б виповнитись 70 років. Його земне життя тривало лише 30 років.

Лінійка присвячена вшануванню пам’яті генію сучасної української музики, Володимиру Івасюку відкрила навчальний тиждень. Учні 6 класу разом з класним керівником Деліцой М.Д. підготували інформацію про видатного буковиця. Діти розповіли про найцікавіші факти його біографії які свідчать про те, що Володимира Івасюка сміливо можна назвати "музичним вундеркіндом".

По закінченню лінійки прозвучала пісня «Червона рута», яка нікого не залишила байдужим!

 

Проглядів матеріалу: 329 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2019 | Комментарії (0)

       Згідно з річним планом школи, з метою розвитку інтересу школярів до вивчення румунської мови і літератури, активізації їх пізнавальної активності, удосконалення форм і методів проведення нетрадиційних уроків і позакласних заходів із рідної мови і літератури, в період з 25.02 по 01.03.2019 р. у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів школі проведено Тиждень румунської мови і літератури.

Проведенню тижня передувала велика підготовча робота: розроблення плану, оформлення матеріалів, сценаріїв. На дверях кабінетів були прикріплені вислови видатних людей про значення і багатство румунської мови, у вестибюлі були виставлені матеріали вікторини, план проведення Тижня.

Всі заплановані заходи у рамках Тижня пройшли організовано. Вони продемонстрували зацікавленість учнів до вивчення рідної мови і літератури, сприяли підвищенню їхнього освітнього рівня, показали добру підготовку вчителів, їх творчий підхід до проведення уроків, позакласних заходів, оформлення школи.

Протягом тижня вчителі Мандюк В.Г. і Панчук А.В. провели ряд заходів: музично-літературну композицію присвячену рідній мові з учнями 5-8 кл, поетичну хвилину «Поезія – відзеркалення душі», Мандюк В.Г. провела показовий урок літератури в шостому класі «В. Александрі «Ранок». Поетична картина. Поетичний портрет. Л.Т. Види віршів».

Книжкову виставку у бібліотеці «Сторінками улюблених книжок» організувала Заєць Л.В.

На закінчення Тижня вчителі зібрались за круглим столом, де поділились досвідом, методичними розробками, дидактичним матеріалом.

ЗДНВР Чупрун В.Л.

 

Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2019 | Комментарії (0)

        Людина повинна бути милосердною до тих, хто її оточує. А милосердя – це щастя для всіх нас. Саме з цією метою 06.03.2019р. на передодні Міжнародного жіночого дня 8 Березня вихованці Комунального закладу «Глибоцький районний будинок творчості дітей та юнацтва» відвідали з концертом підопічних та працівників Петричанського будинку-інтернату для пристарілих. Хочеться відмітити, що у концертній програмі також приймали участь і самі підопічні інтернату.

Людям, що живуть у таких закладах потрібно розуміти, що про них не забувають, що їх підтримують. А для дітей такі поїздки є повчальними, вони вчать не бути байдужими до чужої біди.

Завдяки небайдужим людям, дітям, працівникам Глибоцького РБТДЮ були роздані продуктові пакети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 306 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2019 | Комментарії (0)

     В рамках Шевченківських днів в Молодійській ЗОШ I-III cтупенів вчителем української мови та літератури Шатько О.Г. був проведений цікавий квест для учнів 6-А класу, присвячений творчості Тараса Григоровича Шевченка. Діти розгадували різноманітні ребуси, кросворди, шифрограми й кодові завдання. Вони проявили активність і кмітливість.
Перемогу здобула команда «Українці», яка правильно й найшвидше виконала всі поставлені завдання. Квест усім дуже сподобався!

 

Проглядів матеріалу: 363 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2019 | Комментарії (0)

    Свято ніжності і краси пройшло в Молодійській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів. На передодні свята, 06 березня 2019 року, у закладі пройшов традиційний конкурс «Ну-мо, дівчата!».
У конкурсі прийняли участь команди «Берегиня»- 10 клас (класний керівник – А.Д.Ганзій) та «Козачки» - збірна 11 –х класів (класні керівники – В.М.Глевко, Т.Л. Куцак)
Всі люблять це свято. Адже цей день - день наших мам, бабусь, сестричок та однокласниць. Усіх, кого ми знаємо і яких не знаємо. Всіх, хто живе поруч з нами і далеко від нас. Свято половини людства. І якої половини!? Найчарівнішої, найкрасивішої, найдобрішої…
Учасниці проявляли свою витримку, спритність, швидкість, «жіночу силу», грацію у таких конкурсах та естафетах: «Привітання для мам», «Шарф для милого», «Букет весни», «Умілі ручки», «Співай, якщо можеш», «Модельєр», « Джага, джага», «Їде мамуся чоловіка!».
Гарно підготовлено було домашнє завдання. Дівчата уявили себе мамами.
Вболівальники активно підтримували однокласниць.

 

Проглядів матеріалу: 370 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2019 | Комментарії (0)

Учителем не кожен може бути,
Не кожне серце вміє говорить...
Учитель лише той, хто вміє чути,
Окрилити, навчити і любить.
Тендітну душу ласкою зігріти
І добротою ниву засівать,
Безмежно, щиро цілий світ любити
І дітям усього себе віддать

На один день у Молодійській ЗОШ відбулися великі зміни – до роботи взявся новий педагогічний колектив, а саме найстарші учні Молодійської школи, які проводили уроки у 2 –х -10-х класах із різних предметів. Вони готувалися і хвилювалися. Робочий день виявився нелегким, але успішним, про що учні говорили на педагогічній раді після уроків. Де вони ділилися враженнями, запитували один одного, розповідали про важкі і веселі моменти під час уроків.

Сьогодні вони дійшли до висновку, що не так легко бути вчителем.

 

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2019 | Комментарії (0)

    4 березня, легендарному українському композитору та поету Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років. Він був одним із основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів.

В Черепковецькій школі до дня народження Івасюка провели пісенне свято «Я залишив Вам снів свою красу…». Протягом тижня в школі проводились години спілкування, круглі столи, інформаційні хвилини на яких вчителі знайомили учнів з творчістю Володимира Івасюка.

 

Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2019 | Комментарії (0)

     До 70-річчя з дня народження поета і композитора Володимира Івасюка у Михайлівському НВК з 4 по 7 березня проводиться тиждень, присвячений Великому митцю. Учні познайомилися з життям і творчістю молодого композитора, виготовили стінгазету, підготували виставку книг та переглянули відео презентацію. Але найбільше враження справило на учнів відвідування музею В.Івасюка, де мали змогу не тільки дізнатися багато нового, а й заспівати у квартирі Івасюка його безсмертну «Червону руту», душею відчути любов молодого композитора до України.

Володимир Івасюк прожив коротке життя — йому було лише тридцять років, коли загинув за нез'ясованих обставин. Лікар за професією (закінчив Львівський медичний інститут). За покликанням — пісняр. У досить короткий проміжок часу створив близько сорока пісень на слова сучасних йому поетів, видав кілька пісенних збірок. Писав не лише музику, а й слова. "Я піду в далекі гори", "Два перстені", "Пісня буде поміж нас", "Водограй" — це повністю його пісні: і слова, і музика В. Івасюка.

Незважаючи на таке коротке життя, Володимир Івасюк встиг дуже багато. Він залишив нам 150 пісень, симфонічні сюїти, камерні твори, музику до театральних спектаклів.

Пройшли вже десятки років, як Володимир Івасюк покинув цей світ. Але з нами залишились його пісні, своїм талантом він зробив їх вічно сучасними. А наш обов’язок – цінувати та гідно берегти цінний скарб у вигляді пісенної творчості композитора.

Проглядів матеріалу: 344 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2019 | Комментарії (0)

     У Луковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено декаду Шевченківських днів. Розпочалася декада циклом Шевченківських читань та книжковою виставкою «в сімї вольній, новій».

Конкурс малюнків «Живописна спадщина Кобзаря» та конкурс віршів «Ну що б, здавалося, слова2 проведено з учнями 2-8 класів.

Із старшокласниками 9-11 класів проведено літературну вікторину «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» та літературно- мистецьку світлину «На перехресті Долі й Музи».

День пам’яті «У вінок Кобзареві» - провели вчителі філологи з учнями 5-8 класі. Мистецько-літературною презентацією «По Шевченківських місцях» закінчилась декада Шевченківських днів».

 

Проглядів матеріалу: 371 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2019 | Комментарії (0)

   Чи може бути вивчення іноземної мови цікавим, веселим та захоплюючим? «Yes!!!» – вкотре відповіли учні нашої школи, активно працюючи під час Тижня іноземних мов.

З 25 лютого по 01березня 2019 року в Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району пройшов Тиждень іноземних мов. Відповідно до плану відбулося урочисте відкриття предметного Тижня і оголошення плану проведення основних заходів. Учні 9 касу Грінчук Євгеній та Стрілецька Юлія відчули себе в ролі справжніх артистів, а вчитель англійської мови Токар І. Б. ознайомила учнів із планом Тижня.

Окрасою школи стали різнобарвні кульки «English week» та розписані сходинки неправильними дієсловами, які оформили власноруч учні 9 класу, де кожен мав змогу під час перерв та чергування проявити себе у конкурсі "Who know English proverbs best of all. Святковий вернісаж створив романтичний настрій, який налаштував всіх на цікаву співпрацю.

Щиро дякуємо за такий гарний, приємний початок тижня.

Заходи розпочалися з віртуальної подорожі до англомовних країн та німецькомовними країнами. Ведучі, Деліцой Олена, Чупак Анасатасія (учні 6 класу), Чімчінська Тамара, Попович Андрій, Габур Ілона, Стратой Анастасія, (учні 5 класу) під керівництвом Токар І.Б. запросили учнів 5-6 класів на свято. На свято завітали гості з англомовних країн: Великої Британії – Анастасія Олександрюк, Канади – Євгенія Слободян, Шотландії – Дарина Черней, США – Плешка Катерина, Австралії – Василь Морар.

Вчитель німецької мови Андрійчук Ж. І. показала відеофільми «Феєрія мандрів» та «Подорож до Берліну». Учні 5-9 класів мали можливість переглянути відеофрагменти цих країн та перенестися до них віртуально.

Духовно та творчо зростати, креативно мислити вчаться учні на уроках іноземних мов. Знання та здібності, творчі уміння школярі проявляють і демонструють у розвязуванні тематичних кросвордів. Творчо до цього завдання підійшли всі учні, але особливо хотілось би відзначити у розв’язуванні кросводів Богданюк Маргариту, Дамян Марту, Врабіє Анастасію, Гушул Анастасію, Архіпову Юліану, Магалюка Веніаміна.

Однією із сфер, де на ранніх стадіях життя проявляється творча активність дітей, є образотворче мистецтво. Саме в малюванні діти вільні від обмежень і тому цей вид творчості їм найближче. Для учнів 1-7 класів був проведений конкурс малюнків англійською та німецькою мовами. Відбувся конкурс постерів і плакатів: «I love English», «Ich liebe Deutsch». В ньому взяли участь усі бажаючі від 1 до 7 класу. Автори найкращих робіт - Тихон Маргарита, Грінчук Анна, Лук’ян Аліна, Рошило Михайло, Дамян Максим, Ончуленко Даніїл, Хрустальова Олександра, Попович Віталіна, Загарчук Олеся, Романюк Емілія, Мага Жасмінна, Малофій Лариса, Лодба Максим, Влад Людмила, Пшонченко Ольга, Піпеля Аліна, Богданюк Максим, Дамян Марта, Богданюк Маргарита. Всі учасники були нагороджені призами і солодкими подарунками.

Протягом всього тижня в читальному залі шкільної бібліотеки учні мали змогу змістовно провести вільний час і почитати цікаві книги англійською та німецькою мовами. Бібліотекар школи, Котик Д. І. організувала тематичну виставку англомовної та німецькомовної літератури.

Також відбулося англійське чаювання «The English Tea ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 342 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2019 | Комментарії (0)

     І знову березень, а це означає початок Шевченківського тижня у всій Україні та Глибоцькому ліцеї.
5-Б клас підготував тематичну лінійку на якій вшанували пам'ять видатного українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча, національного героя і символа України - Тараса Григоровича Шевченка.
 
Проглядів матеріалу: 332 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024