Вівторок, 16.04.2024, 11:09















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 8 » Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина
23:13
Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина

   Чи може бути вивчення іноземної мови цікавим, веселим та захоплюючим? «Yes!!!» – вкотре відповіли учні нашої школи, активно працюючи під час Тижня іноземних мов.

З 25 лютого по 01березня 2019 року в Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району пройшов Тиждень іноземних мов. Відповідно до плану відбулося урочисте відкриття предметного Тижня і оголошення плану проведення основних заходів. Учні 9 касу Грінчук Євгеній та Стрілецька Юлія відчули себе в ролі справжніх артистів, а вчитель англійської мови Токар І. Б. ознайомила учнів із планом Тижня.

Окрасою школи стали різнобарвні кульки «English week» та розписані сходинки неправильними дієсловами, які оформили власноруч учні 9 класу, де кожен мав змогу під час перерв та чергування проявити себе у конкурсі "Who know English proverbs best of all. Святковий вернісаж створив романтичний настрій, який налаштував всіх на цікаву співпрацю.

Щиро дякуємо за такий гарний, приємний початок тижня.

Заходи розпочалися з віртуальної подорожі до англомовних країн та німецькомовними країнами. Ведучі, Деліцой Олена, Чупак Анасатасія (учні 6 класу), Чімчінська Тамара, Попович Андрій, Габур Ілона, Стратой Анастасія, (учні 5 класу) під керівництвом Токар І.Б. запросили учнів 5-6 класів на свято. На свято завітали гості з англомовних країн: Великої Британії – Анастасія Олександрюк, Канади – Євгенія Слободян, Шотландії – Дарина Черней, США – Плешка Катерина, Австралії – Василь Морар.

Вчитель німецької мови Андрійчук Ж. І. показала відеофільми «Феєрія мандрів» та «Подорож до Берліну». Учні 5-9 класів мали можливість переглянути відеофрагменти цих країн та перенестися до них віртуально.

Духовно та творчо зростати, креативно мислити вчаться учні на уроках іноземних мов. Знання та здібності, творчі уміння школярі проявляють і демонструють у розвязуванні тематичних кросвордів. Творчо до цього завдання підійшли всі учні, але особливо хотілось би відзначити у розв’язуванні кросводів Богданюк Маргариту, Дамян Марту, Врабіє Анастасію, Гушул Анастасію, Архіпову Юліану, Магалюка Веніаміна.

Однією із сфер, де на ранніх стадіях життя проявляється творча активність дітей, є образотворче мистецтво. Саме в малюванні діти вільні від обмежень і тому цей вид творчості їм найближче. Для учнів 1-7 класів був проведений конкурс малюнків англійською та німецькою мовами. Відбувся конкурс постерів і плакатів: «I love English», «Ich liebe Deutsch». В ньому взяли участь усі бажаючі від 1 до 7 класу. Автори найкращих робіт - Тихон Маргарита, Грінчук Анна, Лук’ян Аліна, Рошило Михайло, Дамян Максим, Ончуленко Даніїл, Хрустальова Олександра, Попович Віталіна, Загарчук Олеся, Романюк Емілія, Мага Жасмінна, Малофій Лариса, Лодба Максим, Влад Людмила, Пшонченко Ольга, Піпеля Аліна, Богданюк Максим, Дамян Марта, Богданюк Маргарита. Всі учасники були нагороджені призами і солодкими подарунками.

Протягом всього тижня в читальному залі шкільної бібліотеки учні мали змогу змістовно провести вільний час і почитати цікаві книги англійською та німецькою мовами. Бібліотекар школи, Котик Д. І. організувала тематичну виставку англомовної та німецькомовної літератури.

Також відбулося англійське чаювання «The English Tea Time», яке підготували учні 6-7-х класів. Школярі ознайомили присутніх із традиціями та звичаями культури чаювання в Англії. Під час свята вони розповіли про походження чаю, його особливі смакові та видові якості, секрети заварювання. Наприкінці заходу присутні насолодилися чудовим напоєм бадьорості та покуштували смаколики.

Англійська мова для молодших школярів - це поєднання ігор, мультфільмів і цікавих розповідей, адже зацікавленість та бажання дитини – найкраща мотивація до навчання. З метою підвищення мотивації до навчання, учні початкових класів переглядали мультфільми англійською, співали караоке та робили фізкультхвилинки.

Мультики англійською мовою цікавлять учнів, як спосіб розважитись, а вчителя – як засіб навчання. Дитина бачить кумедні картинки, слухає музику і без особливих зусиль запам’ятовує англійські слова та фрази. Не турбуйтесь, якщо дитина не повторює почуте одразу чи на прохання. Мозок зафіксував інформацію. Одного разу Ви складатимете конструктор, дитина візьме червону деталь і впевнено скаже: «red». Потім почне називати англійською цифри, літери та предмети. Що цікаво – вимовляти слова іноземною мовою дитина буде так само чітко, як і своєю. Іноземна для дітей, що тільки вчаться говорити англійською або німецькою, не складніша за рідну мову, так вже влаштований мозок. Отже, «озброюйтесь» англійськими та німецькими мультиками.

Наприкінці Тижня відбувся конкурс ‘’Miss English’’. Участь брали дівчатка 5-9 класів. Кожен конкурс оцінювало журі, яке визначило переможців. У конкурсі перемогли: “Miss Clever” - Даринка Черней, а “Miss English” - Алессандра Рожок. Переможниця конкурсу була нагороджена короною, а учасники цінними призами.

Головною метою проведення Тижня іноземних мов в школі було підвищення мотивації учнів до вивчення іноземних мов, розвиток в учнів навичок слухання, творчих здібностей, логічного мислення та пам’яті.

Мета була досягнута адже учні отримали естетичні задоволення, поглибили знання з іноземних мов та спробували свої сили у різноманітних конкурсах.

Тиждень іноземних мов сприяв розвитку творчих здібностей та пізнавальних інтересів учнів та довів, що сучасні школярі знають. Люблять і хочуть вивчати іноземні мови.

І.Б.Токар,

учитель англійської мови

Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів

Глибоцького рйону

Переглядів: 345 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024