Субота, 20.04.2024, 17:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 27 » Тиждень Книги
09:15
Тиждень Книги

    За доброю традицією, до весняних шкільних канікул, у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.

Гаслом Тижня Книги стали слова: «Читаю Я, читають всі навколо мене». Його завдання — заохочення дітей до читання, виховання в учнів любові до книги, культури читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.

Упродовж Тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

Традиційно в понеділок була проведена урочиста лінійка, на якій всі присутні ознайомилася з планом заходів на весь Тиждень.

У цей же день розпочалася акція «Подаруй бібліотеці книгу!» Найактивнішими учасниками, які поповнили фонд шкільної бібліотеки стали: Кадерметов Кирил, учень 3 класу («Ілюстрований довідник учня початкової школи»), Лабік Валентин, учень 9 класу («Обережно, діти!»), Стрілецький Олександр, учень 2 класу («Добрі казки»), Олександрюк Анастасія, учениця 5 класу, Сидоряк Микола («Труханів острів»).

До участі у конкурсі «Моя перша книжечка», який мав на меті виявити молоді таланти, відгукнулося двоє учениць 5 класу. Дівчатка упродовж 6 місяців складали свої літературні твори: Слободян Євгенія – перша збірочка «Чарівний світ казки», Олександрюк Анастасія – перша збірочка «Казки та оповідання про природу». Бажаємо молодим талантам високих злетів на теренах літературної творчості!

У 8 класі була проведена ерудит-гра «Хто багато читає, той багато знає». Змагалися дві команди «Ерудит» – капітан Рожок Алессандра, «Книголюби» – капітан Стрілецький Юрій. Перемогли «Книголюби».

У вівторок для учнів 9 класу була проведена читацька конференція на тему «З книгою чи з компютером по ХХІ століттю». На даний захід був запрошений психолог школи Мельничук К.Т., яка провела порівняльну характеристику того як запамятовується та засвоюється інформація, яка черпається з друкованого джерела або з комп’терної техніки. Також було проведено анкетування на дану тему. Найактивнішими були учні: Архіпов Богдан, Грінчук Євген та Робу Яна.

У цей же день учні 5 класу змагалися у брейн-ринзі під назвою «Як? Чому? Де?» Змагалися дві команди «Книголюби» – капітан Слободян Євгенія, «Казки усього світу» – капітан Олександрюк Анастасія. Крім того, обидві команди театралізовано показали уривки із своїх надбань. Перемогла – дружба, адже знання гарні показали обидві команди.

20 березня для учнів перших класів був проведений бібліотечний урок на тему «Від сьогодні я – читач». Театралізовано допомагали шкільному бібліотекарю проводити захід учні 9 класу: Стрілецька Юлія – Королева Книга, Грінчук Євген – казкар, Робу Яна – Попелюшка, Максимова Олександра – Червона Шапочка та Врабіе Олександр – Незнайко. Учні поділилися своїми знаннями про те, як слід берегти книги, знаннями прислів’їв та приказок про книгу. Натомість вони отримали книжечку для власної бібліотеки, закладки та посвідчення читача шкільної бібліотеки.

Цього ж дня для учнів третього та четвертого класів був проведений конкурс «Найкращий читач». Діти отримали заздалегідь домашнє завдання: представити свою улюблену книжку в костюмі літературного героя, а також –свої рекламні плакати. Велике спасибі вчителям за допомогу.

У четвер, 21 березня, для учнів 7 класу був проведений інтелектуальний турнір «Бути інтелектуально розвиненим – це класно!» Змагалися дві команди «Діамант» – капітан Пентелейчук Амелія, «Бібліотекарі» – капітан Кіцак Ніколь.

У пятницю, 22 березня, для учнів 2 класу була проведена гра-подорож «Країна, якої немає на карті». Учні мали змогу подорожувати сторінка перших книг, переглянувши презентації: «Історія виникнення книги» та «Пам’ятники літературним героям». Після перегляду – учні відповідали на поставлені запитання. Найактивніші учасники в подарунок отримали закладки до підручників.

Заключним акордом Тижня став проведений брейн-ринг у 6 класі на тему «Книга – дивовижний сад порад життя та мудрості». Змагалися дві команди: «Сонечко» – капітан Богданюк Маргарита та «Школа» – капітан Чупак Анастасія. Команда «Сонечко» здобула перемогу із розривом у 3 бали. Учні 9 класу – Стрілецька Юлія та Врабіе Олександр – повели присутніх в екскурс по історії книги, а також були активними членами журі.

Д.І. Котик,

бібліотекар Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 357 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024