Середа, 08.05.2024, 22:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 18 » Всеукраїнський тиждень права у Грушівському НВК
09:21
Всеукраїнський тиждень права у Грушівському НВК

     Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в Грушівському НВК щорічно проводиться Тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Всеукраїнський тиждень права у нашому закладі розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій заступник директора з ВР Зінкевич Д.В. та педагог-організатор Мудрак М.Г. повідомили про план проведення тижня.

Вчителем правознавства Поповичем А.Л. 10 грудня проведено Всеукраїнський урок «Права людини», в 9-му класі, з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Під час проведення Всеукраїнського уроку акцентовано увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами.

Класними керівниками 1-4 класів, Беженар Р.І., Мудрак М.Г., Попеску М.Г. та Кімчинською М.І., були проведені години спілкування «Права дитини – права людини», «Закон обов’язковий для всіх», «В країні прав», «Твої права та обов’язки», на яких учні дізналися про свої права та обов’язки як дітей так і школярів.

З учнями 7-9 класів вчитель української мови Оленюк В.О. організував єдиний урок права «Твоя безпека – в твоїх руках». Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина. У кінці уроку учні визначили порушені права казкових героїв із відомих казок.

Класний керівник 7-го класу Доготар К.В. провела рольову гру «Я маю право!» з метою виховання у дітей повагу до честі та гідності іншої людини, відповідальності за свої вчинки .

Протягом тижня були створені плакати на правову тематику учнями старших класів спільно з заступником директора з виховної роботи.

На завершення тижня правових знань для учнів 9-го класу було проведено анкетування на тему: «Твої права та обов'язки», проаналізувавши їх, можна зробити висновки, що учні не в повній мірі ознайомлені з даним питанням та хочуть дізнатися більше про власні права та обов'язки і як учня, і як людини, і як громадянина.

Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

 

Заступник директора з ВР Дана Зінкевич

 

Переглядів: 331 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024