Вівторок, 19.03.2024, 11:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Січень » 28

З метою відзначення у 2014 році 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря Указом Президента України № 257/2012 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» 2014 рік оголошено в Україні Роком Тараса Шевченка.

Черепковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів  також долучилася до всеукраїнських заходів.

Учнями четвертого класу під вмілим керівництвом класовода Колотило М.І.

було розроблено та проведено свято, приурочене до ювілею видатного Кобзаря. Захід був насичений віршами піснями та інсценізаціями з життя нашого славетного співвітчизника.

Діти та їх батьки почули історії написання найвідоміших поем та віршів про Україну, які були написані здебільшого в неволі.

  


 

Педагог-організатор                                                   Барарюк В.І.

Проглядів матеріалу: 1284 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 28.01.2014 | Комментарії (1)

Роком Т.Г.Шевченка проголошений 2014, ювілейний рік народження Великого Кобзаря. Відзначення цієї дати розпочалося і в Корчівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Один із заходів знайшов своє втілення в поетичних читаннях під назвою «Слухаємо Шевченка…».  Вже котрий тиждень поспіль кожна робоча лінійка після підняття Державного прапору і звучання Державного гімну розпочинається з виразного читання Кобзаревих віршів. Щопонеділка їх  представляє один із класів. Відповідно до вікових особливостей звучать і окремі поезії, і уривки з великих за обсягом Шевченкових творів. Вже прозвучали «Мені тринадцятий минало…», «Лілея», «І золотої, й дорогої…», а такі як «Садок вишневий коло хати…», «Думи мої, думи мої»,  «Зоре моя вечірняя» юні вихованці представили у вигляді музичних творів.

  Велику радість слухати Шевченка педагоги і вихованці мають намір і після 9-го березня.

  За нашим переконанням, який би твір не прочитати, він є актуальним і своєчасним завжди. Ближче до ювілейної дати школа готується відзначити 200 літню річницю Кобзаря загальношкільним святом. 

                                              Вчитель української мови та літератури  М.І.Процюк





Проглядів матеріалу: 1262 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 28.01.2014 | Комментарії (1)

    На самого Йордана , на Водохреща не сиділось вдома туристам Глибоцького  ліцею.Разом з колегами, учнями Глибоцької , Камянської,Луківської ЗОШ, вночі з 16-го на 17.01.2014  вирішили виїхати до с.Лазещина Закарпатської обл., щоб здійснити сходження на найвищу точку Українських Карпат  - г. Говерлу.Успішно подолали 10км з Лазещини до приюту Козьмещик, де розмістились в будиночку.В суботу 18.01.2014, наша група , до складу якої входили Ванзуряк Олександр 11-М, Лупуляк  Олександр 10-М, Безушко Валентина 11-М, Косован Анастасія 11-М,Зегря Максим 8-Ф, Лупуляк Роман і Дудка Павло з 5-Б та керівники Сандул Д.В.,Лупуляк А.М. вирушила на сходження.Погодні умови зовсім не сприяли: зранку йшов дощ, йти було важко.Снігом порадувала нас мандрівка аж на висоті 1500м, на полонині Гропа , де ми зробили обід і пограли в сніжки, зліпили «Снігозавра».Далі підйом здійснювати було неможливо через сильний туман і вітер.Повернулись в будиночок до темноти.

           Хоч і не вдалось піднятись на саму вершину , дітям сподобалась подорож, та і Святвечір в горах – це романтично.Тому повертались додому з гарним настроєм і надією, що в слідуючий раз Говерла , Снігова Королева Карпатських гір, обов’язково нам підкориться!

Проглядів матеріалу: 1385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.01.2014 | Комментарії (1)

    23 січня в Опришенській ЗОШ відбувся районний етап обласного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті Роси».Учасники фестивалю представили гарні твори, сучасні пісні ,народні танці.

  Дуже гарний виступ представив фольклорний колектив «Tălăncuţa» у новому складі  хоча діти ще дуже маленькі, але мають вже сценічну культуру, гарний вигляд. Виступили дуже емоційно і чисто. Також підняв всім настрій танцювальний колектив «Crenguţă de brad», який виконав  румунський народний танець «Hora bătrânească».  На  нашому фестивалі  виступили і солісти Х.Величко, С. Доготар та М.Радукан.   Виступи оцінювало почесне журі , на чолі з Н.Ванзуряк, яка  в кінці фестивалю подякувала всім учасникам, батькам за гарну підготовку і виступ. Також  вона відмітила виконавську майстерність, спритність і оригінальність  солістки Величко Х.

  Фестиваль закінчився, але спогади про нього залишаться  надовго в серцях учасників та їхніх батьків .









Проглядів матеріалу: 1439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.01.2014 | Комментарії (2)

    Mіхай Емінеску - світоч румунської літератури, який багато років прожив на Буковині. За своє недовге життя він встиг створити величезну спадщину: зібрання творів Емінеску налічує 16 томів поезії, прози та публіцистики. Класик світового масштабу, він був справжнім виразником надій і страждань свого народу.

24 січня 2014 року у Карапчівському ліцеї ім. М. Емінеску проводився захід, присвячений 164-ій річниці від дня народження відомого румунського поета    Міхая  Емінеску.
Програма складалася з різних конкурсів : на кращого читця віршів великого поета, виконання пісень на слова поета, написання творів, есе, віршів. У цьому заході брали участь учні 1-х – 11-х класів.
Також наші учні брали участь у районному та обласному конкурсах юних декламаторів творів М. Емінеску.  Георгіян Костянтин та Кирчу Марінела були ведучими. Учениця Кирчу Марінела зайняла І місце у районному та обласному конкурсах.
У ліцеї випустили спеціальний випуск шкільної газети
.











 

Проглядів матеріалу: 1251 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.01.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024