Вівторок, 19.03.2024, 12:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Січень » 29

29 січня цього року виповнюється 96 років відтоді, як у бою під станцією Крути загинули 300 київських студентів і гімназистів, посланих туди Центральною Радою. У радянські часи ця подія замовчувалась, а нині подається, як одна з героїчних сторінок вітчизняної історії. Де ж тут істина? Очевидно, шукати її потрібно не на крайніх полюсах, а десь між ними, беручи з тих крайнощів лише раціональне зерно.

Трагедію, що розігралася у січні 1918 року в степу під невеликою станцією Крути, сучасні історики розглядають, здебільшого, як окремий героїчний епізод, у відриві від воєнно-політичної ситуації, яка склалася тоді на Україні. Подається все так, нібито три сотні юнаків-патріотів пожертвували собою, щоб зупинити багатотисячну більшовицьку армію під командуванням сумнозвісного царського полковника Муравйова.

Виховний захід, присвячений пам`яті «Героїв Крут» було проведено сьогодні в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителів Данилюк О.Т. та Карпюка О.Д.

Цей захід вже став традиційним для нашої школи, а його організація – великою честю і відповідальністю. Свято організовується в рамках Всеукраїнської  кампанії «Пам’ятай про Крути».

Біля станції була написана одна з тих сторінок історії, яка досі надихає активних патріотів та громадських діячів. Ця дата є надзвичайно значущою для Української Нації, як частина її минулого.








 

Педагог-організатор                                                   Барарюк В.І.

Проглядів матеріалу: 1279 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 29.01.2014 | Комментарії (0)

                                                                                                     "Ой зима, зима, зима!

                  Веселіш пори нема!       

                  Гірки, сани, гомін сміх ,

                 Синій вечір, білий сніг.

Ось і забіліла дивна, холодна і чарівна зима! Вкрила землю снігами, інеєм прибрала, засвітила зірочки – сніжинки. Як же все змінилось! І така дивовижна і незбагненна краса всюди. І всім весело , а особливо дітям, які чекали цього дива, і всім серцем радіють красі зимового довкілля.

                                                                                 Зав. ДНЗ  Н.В. Чорней

Проглядів матеріалу: 1705 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.01.2014 | Комментарії (1)

"На Аскольдовій могилі
Поховали їх —
Тридцять учнів українців,
Славних, молодих…"
Павло Тичина

    Добре кажуть, що «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подує, туди воно і котиться. Куди вітром приб'є - там і залишить своє насіння. Але ж людина не перекотиполе. Саме тому ми повинні знати історію. А історія наша полита кров’ю і слізьми.
Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами, який відбувся 29 січня 1918 року. Саме цій події вчитель історії Зарубайко М.А. підготовала виховну годину для учнів 10-го класу на тему « Бій під Крутами».

Метою заходу було сформувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого. Під час заходу було продемонстровано презентацію, присвячену цим трагічним подіям, а також учні підготували цікаві  факти про бій під Крутами, які проілюстрували наочністю та у формі доповідей і рефератів.

Проглядів матеріалу: 1588 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.01.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1224 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.01.2014 | Комментарії (0)

  Сьогодні вчителем української мови Бойко Марією Іванівною був проведений урок з п’ятикласниками на тему «Слова, протилежні за значенням (антоніми)».

    Марія  Іванівна провела дуже цікавий та змістовний урок, який почався з привітанням вчителя. Також був створений емоційний настрій, який учні підтримували до кінця уроку.

    Вчителька використала різноманітні форми роботи: робота з картками, робота в групах, робота в парах. Цікавими були такі ігри: «Знайти брата», «Підбери антоніми», кросворд «Антонім», «Лінгвістична естафета», «Обличчя до обличчя».

   Учні були в захваті від уроку.

                                                   Заступник директора з НВР

                                                                            Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 1286 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.01.2014 | Комментарії (0)

                                      "Учитель - бджілка, а знання учнів - мед".

Кожен вчитель завжди прагне до вдосконалення, і кожного разу разом з учнями має відкривати для себе щось нового.

Відповідно до плану роботи Йорданештської ЗОШ №2 на 2013-2014 н.р.  проводиться Декада педагогічної майстерності вчителів, які атестуються в поточному навчальному році. Відповідно, для проведення Декади, було складено план, в якому зазначено заходи, які будуть проводитись та хто відповідає за їх проведення. Протягом  Декади,  вчителі  які атестуються в поточному навчальному році мають можливість продемонструвати свою майстерність через відкриті уроки.

 Свою майстерність цими днями продемонструвала  вчителька математики Костинян Марія Іллівна проводячи відкритий урок  в 5-му класі на тему «Додавання і віднімання дробів з однаковими знаменниками».  Через різні інноваційні методи роботи вчителька відкрила «двері пізнання» і учні з легкістю зрозуміли новий матеріал. На уроці широко були представлені ігрові технології, які вчителька використовує у своїй роботі, що продемонструвало нестандартний і творчий підхід вчительки &nbs ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.01.2014 | Комментарії (0)

         Зимова пора дуже холодна та сувора, але для Молодійських дошкільнят вона виявилась  довгоочікуваною, цікавою, насиченою на різноманітні розваги. Адже саме цієї пори можна очікувати  на  незвичайні пригоди. Педагоги нашого закладу урізноманітнили прогулянки дошкільнят і допомогли їм за допомогою творчості та креативності поринути у світ зимової казки. Так із кольорової води, на фоні білого снігу  зявилися різнобарвні грибочки. За допомогою чарівних фарб, малята створили цілі картини літа. Скільки радості і здивувань можна було побачити у допитливих оченятах дітлахів під час експериментування зі снігом та водою.  Ну і звичайно неможливо  обійтися без традиційних перегонів на санчатах та ігор зі сніжками. Емоційне задоволення та піднесений настрій отримали малеча та дорослі.



Проглядів матеріалу: 1317 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.01.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024