Вівторок, 19.03.2024, 12:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Січень » 30

Мудрість давньогрецького філософа актуальна сьогодні у організації забезпечення життєдіяльності навчальних закладів району. Складні соціально-економічні, політичні і погодні умови не можуть стати причиною зривів навчально-виховного процесу. Школа, позашкілля, дошкільні навчальні заклади району працюють у звичному режимі, забезпечуючи  якісний навчально-виховний процес.

Щоденно, у відповідності до доручення, навчальні заклади подають оперативну інформацію про дотримання санітарних норм, температурного режиму, харчування, відвідування. Керівники навчальних закладів тримають на постійному контролі усі напрямки діяльності закладу освіти, організовують якісне його функціонування.

Важливою ланкою діяльності навчального закладу є методична робота: різні форми співпраці та взаємообміну досвідом між педагогами сприяють підвищенню фахового рівня вчителів, а з тим - і удосконалення навчально-виховного процесу вцілому.

В останній тиждень січня педагоги району провели ряд методичних заходів:

Дирекція та вчителі початкових класів  Димківського НВК  ділились майстерністю зі слухачами курсів – вчителями початкових класів шкіл з румунською мовою навчання області. Сучасні уроки та майстер-класи справили приємне враження на гостей НВК.

Кам`янська школа гостинно зустрічала вчителів географії, слухачів курсів ІППОЧО. Кабінет географії Кам`янської школи – один з кращих в області, а вчителі-географи мають напрацювання, якими з радістю діляться з колегами  зі всієї області.

Опришенська школа запросила педагогів, методистів РМЦ  та батьків на  відкрите засідання методоб`єднання вчителів перших класів. Вчителі провели творчий звіт, відкриті уроки, на яких показали досягнення першокласників та власну педагогічну майстерність. Подяка та висока оцінка роботи вчителя від батьків – важливий аспект діяльності школи.

У конференц-залі РМЦ відбулось засідання Клубу новаторства психологів. Психологічна служба – у постійному творчому пошуку нових ідей для забезпечення психологічного супроводу процесу навчання.

На особливому контролі  управління освіти – робота з обдарованими дітьми, адже січень-лютий – пора «жнив» у даному напрямку: обласні олімпіади, конкурс-захист науково-дослідницьких робіт, інтелектуальні змагання обласного рівня дають змогу проявити себе юній еліті Глибоччини. Тому  методисти РМЦ,  керівники навчальних закладів та вчителі забезпечують навчально-тренувальні збори для команди олімпійців району.

Виконуючи Базовий компонент дошкільної освіти (а саме-змістову лінію «Здоров`я і фізичний розвиток»),  педагоги ДНЗ  проводять заняття на свіжому повітрі: зимові розваги, експерименти зі снігу та води,&nb ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1518 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.01.2014 | Комментарії (7)

У Кам'янській ЗОШ сьогодні свято. У гості до учнів та вчителів географії завітали слухачі курсів ІППО ЧО з методистом  Рибчинським Віталієм Михайловичем. Вони побували  на уроках учителів – методистів Кукурудзяків Василя Юрійовича та Марії Іванівни.  Василь Юрійович провів відкритий урок у 6-В класі з теми: « Повітряні маси. Циклони й антициклони». Використав фрагменти фільмів «Циклон», «Торнадо», «Десять найбільших торнад». Марія Іванівна з учнями 8-А класу досліджувала тему: « Рослинний покрив України з його особливостями та проблемами». Діти власноруч сформували рослинну карту України. Вчителі розвивали у школярів  інтелектуальні здібності, логічне мислення, уміння робити аналіз та висновки. Уроки відзначалися  сучасністю,науковістю, доступністю,  з використанням  інтерактивних методів навчання, ІКТ,  пробуджували великий інтерес учнів до предмету. Також розповіли про  науково-дослідницьку, пошукову та туристсько-краєзнавчу роботу, яку ведуть з дітьми. Презентували власні методичні  посібники «Діагностика мінералів і гірських порід» (Кукурудзяк Василь Юрійович) та   «Географічно-краєзнавчий опис с.Кам'янка» (Кукурудзяки Марія Іванівна, Катерина Василівна)

Своїм досвідом роботи поділився вчитель географії  Корчівецької ЗОШ  Іримеску Валерій Костянтинович,  переможець конкурсу «Вчитель року – 2014»  (обласний етап, ІІ місце) . Він захопив присутніх презентацією слайдів про використання ігор на уроках. 

У роботі взяла участь  методист РМЦ , голова  райкому профспілки  Лазурко Світлана Іллівна, яка  дала цікаву інформацію про краєзнавчу роботу Глибоччини,  а про роботу МО вчителів географії району розповіла  керівник  Безверха Віра Денисівна .

 Присутні з задоволенням оглянули географічно – краєзнавчий кабінет, зробили на пам'ять світлини експонатів. Подякували за величезну змістовну роботу  подружжю Кукурудзяків, Іримеску Валерію Костянтиновичу, районним керівникам та дирекції школи за організацію та проведення  семінару-практикуму.  У всіх залишилося приємне враження від знайомства, спілкування, побаченого та почутого.
















Проглядів матеріалу: 1356 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.01.2014 | Комментарії (1)

                                                                      Тільки разом із батьками,

                                                                                                 спільними зусиллями,

                                                                                                  учителі можуть дати дітям

                                                                                                  велике людське щастя

                                                   В. Сухомлинський.

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 1333 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.01.2014 | Комментарії (1)

    Майбутнє особистості, сім’ї, держави, людського суспільства і цивілізації в цілому значною мірою залежить від того, які цінності закладаються в душі молодого покоління.
  У процесі виховання молодого покоління особливе значення має духовно-моральний аспект. Його важливість у сучасному суспільстві сьогодні стоїть гостріше і актуальніше, ніж будь-коли раніше. Останнім часом вплив деструктивних сил на молодь стає все більш глобальним, і їх дія – все більш організованою.
  У сучасних умовах з’явилась необхідність вивчення Біблії, необхідність яка диктується проблемами морально-етичного виховання молоді.
   ХХІ ст. відзначається особливим поширенням Біблії. За перекладами на інші мови Біблія посідає перше місце в світі. Біблія і за тиражем посідає перше місце в світі.
   У сучасних умовах, коли Біблія стала доступною і про неї заговорили на різних рівнях і в різних формах, розмову слід поставити на наукову основу і розпочинати знайомство з Біблією та її вивчення необхідно у сучасній школі. Це забезпечить учням не лише духовну підготовку, але й сприятиме ріст їхньої загальної культури.
   З цією метою в Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчитель Лазареску Зіна проводила з учнями 7-х класів круглий стіл на тему «Вчимося пізнавати Біблію», де учні дізнались про історичну та виховну роль умов написання Біблії та морально-етичний потенціал життя авторів біблійних текстів, про структуру Біблії та про допоміжні знаки на полях біблійних текстів. 
   Ці знання вони використовують надалі для участі у конкурсі «Знавці Біблії». Метою проведення конкурсу є пропаганда християнських цінностей та удосконалення роботи щодо вивчення Біблії, виховання духовно-багатої, національно-свідомої особистості; залучення школярів до вивчення курсів духовно-морального спрямування; інформування педагогічної громадськості, батьків про предмети духовно-морального спрямування.
Координаторами конкурсу виступають Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, спільно з Міжнародною Місією Милосердя та Доброчинності «Ковчег» та Чернівецькою Біблійною Семінарією.








Проглядів матеріалу: 1374 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.01.2014 | Комментарії (1)


29 січня 2014 року пройшли зональні змагання з волейболу серед дівчат в залік 69 районної спартакіади школярів. 27 загальноосвітніх навчальних закладів району, а це 19 ЗНЗ І-ІІІ ст. та 8 ЗНЗ І-ІІ ст., змагалися за перемогу.

Впевнено пройшли до фіналу команди Глибоцького  ліцею,  Карапчівського ліцею, Купського НВК. А ось у групі, де виборювали четверту путівку до фіналу, напруга досягла апогею. Команда Корчівецької ЗОШ в напруженому поєдинку здолала дівчаток з Коровійської ЗОШ, про що говорить і рахунок зустрічі 1 партія – 31-29, 2 партія - 25-20.

Фінальні змагання з волейболу серед дівчат в залік 69 районної спартакіади школярів відбудуться 5 лютого у спортивному залі Глибоцької ДЮСШ.









Проглядів матеріалу: 1292 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.01.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024