Субота, 27.04.2024, 14:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 10

      10 березня у Багринівській ЗОШ I-III ступенів було  проведено екскурс в історію створення Гімну України.  Пісня - душа народу. Гімн - це пісня, в якій прославляється держава, це твір історичного характеру, одна з найважливіших святинь народу. До наших днів зберегла автограф пісня "Ще не вмерла України і слава, і воля" написана М.Вербицьким на слова П. Чубинського. Історична доля України та її Гімну сплелася в ланцюг трагічних подій та величних подвигів. 

Про все це учні дізнались з повідомлень, які підготували шкільні учителі історії. Учні переглянули презентацію та відеофільм про пісню "Ще не вмерла України і слава, і воля…", яка стала Гімном нашої держави.  Школярі залюбки  урочисто виконували Гімн.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 620 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

   Sărbătoarea mamei e sărbătoarea Primăverii, a  soarelui căldicel, a firelor de iarbă abea încolțite, a primelor flori de primăvară.

Mame, bunicuțe,

Vă  felicităm.

Flori și zâmbete pe față

Astăzi vă urăm:

Fericire, sănătate,

Și încă multe, multe de toate.

Tradiționalul "LA MULȚI ANI"

 

 

 

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

Шевченківський тиждень в Турятському НВК розпочався урочистою лінійкою. А далі:

 

 

 

 

Літературні читання на тему: «Ну що б здавалося слова…» (5-8класи)

11 березня

Літературна вікторина «Шевченко - поет» (2-4 класи)

11 березня

Учнівські презентації «Шевченко - художник» (9-10класи)

12березня

Конкурс читців творів Т.Г.Шевченко (5-11класи)

10 березня

Літературна композиція «Вінок Кобзареві» (7 класи)

13березня

Конкурс на кращий учнівський твір «Шевченко й сучасність»

10-12 березня

Вікторина «Знайомий і незнайомий Шевченко»

12 березня

Акція  "Посади вишню для Шевченка"

10-13 березня

 

 Гімчинська Наталя  - голова малої ради Турятського НВК

Проглядів матеріалу: 550 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

Любі мами, з вашим святом вас вітають всі малята!

Ми вас мами, зустрічаємо і віршами і піснями

Ми вас дуже всіх кохаємо, наші рідні мами!

День чарівний, справжнє диво

В залі посмішок багато

В залі людно і красиво,

Бо у нас сьогодні свято!

Свято – це особливий стан душі. Свято серед дошкільнят – це день, який відрізняється від інших особливим оформленням приміщення, нарядністю одягу дітей і дорослих, частуванням і особливою формою розваги.

Свято серед дітей – це вікно для дитини у хвилюючий світ музики, поезії, захоплюючих ігор і задумів, це спільні переживання, самоствердження, радість усвідомлення власних творчих можливостей, очікування чуда, радість  від сюрпризів.

6 березня 2015 року – у дошкільному підрозділі Грушівського НВК відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 Березня. Вихователі закладу підготували разом зі своїми вихованцями прекрасне весняне свято. Діти вітали дорогих жінок зі святом весни, святом жінки. Вихованці красномовно декламували вірші, весело співали пісні, артистично виконували інсценівки та майстерно танцювали, приємно вражаючи  батьків своїми талантами.  Також захід супроводжувався віршованими виступами вихованців, які поетично дякували своїм матерям, бабусям за любов та піклування. Наприкінці свята діти подарували різноманітні подарунки зроблені власними руками від щирого серця.

 

Заступник директора з ВР                               Зінкевич Д. В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 553 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (1)

    Мерцішор (рум. Mărţişor, з рум. martie - березень) - традиційне свято зустрічі весни. Святкують його 1 березня. Цього дня заведено дарувати  одне одному маленькі бутоньєрки з квітами та нитками білого та червоного кольору. Така прикраса також називається мерцішором. Що, власне, символізує собою Мерцішор?

За народними переказами, в перший день весни на лісову галявину вийшла красуня Весна і побачила, як з-під снігу, крізь терник, пробивається підсніжник. І вона вирішила допомогти квітці пробитися крізь колючки. Це побачила Зима і розлютилася на Весну, прикликавши сильний вітер, який мав знищити підсніжник. Слабка квітка поникла під сильним вітром. Весна вирішила його прикрити, але вколола руку до терника, з її пальця пішла кров, і квітка ожила. Так Весна перемогла Зиму. Колір мерцішора - червоно-білий - символізує червону кров на білому снігу. І хоча це лише легенда, у житті і справді добро перемагає зло, а після зими завжди приходить весна.

В Карапчівському ліцеї відбувся конкурс "Мерцішор". Участь у конкурсі взяли учні 2-11 класів  ліцею.  Кожен учень старався, щоб його робота була найкращою. Їхня уява сягає так далеко, що доводилося вдивлятися, яким чином вдалося виготовити ту чи іншу композицію.

 Учнівське самоврядування підготувало дуже гарну експозицію цих робіт, якою будуть милуватися цілий місяць. Оригінальність, естетика, творчий задум, відповідність темі – критерії, за якими обиратимуть найяскравішу композицію. Всі композиції, без сумніву, заслуговують на увагу, адже діти старалися і в ці роботи втілювали свої мрії. Отже, кожен клас отримував диплом, який вручили на шкільній лінійці.

Левчук Аліна Георгіївна – педагог-організатор Карапчівського ліцею

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 589 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

       Вже вкотре Всеукраїнська гра «Соняшник» об’єднує школярів усієї  України, пропонуючи стати учасником Гри, перевірити свої знання та дізнатись чимало нового про Україну. 163 учні Глибоцької ЗОШ І-ІІІступенів теж виявили бажання стати учасниками Гри: старанно готувались та з нетерпінням чекали 3 березня.

    «Я народилася на прекрасній, квітучій, рідній мені землі. І зветься вона – Україна. Люблю я свою державу за її красу, природу, звичаї та обряди.  Я вболіваю за всі перетворення і важливі події своєї держави, хоча ще не є повноправною громадянкою України. Я стараюся добре навчатися, щоб стати успішною, і не шукати притулку за кордоном. А ще я переконана,що саме знаннями, силою духу та єдністю українці зможуть подолати усі негаразди та біди. Тож не лінуймося, навчаймося, бо бути українцем –надзвичайно відповідально. І особливо відповідально перед захисниками держави в зоні АТО, які воюють і гинуть за наше щасливе майбутнє», - такими словами звернулась до учасників Всеукраїнської гри «Соняшник» Писарук Ірина, переможець районних та обласних олімпіад та конкурсів. Саме вона разом з представниками адміністрації школи та батьківського комітету Стрельчук О.В. та Цуренко Н.Г. відкрила конверт із завданнями. Дітям одразу ж припала до душі жовто-блакитна гама оформлення збірничків. Сподобались і завдання, частина з яких укладена в межах шкільної програми з відповідних дисциплін. Є також істотна кількість завдань, які вимагають від учасників загальної гуманітарної ерудиції, уміння співвідносити знання й відомості з різних українознавчих дисциплін, а також, звичайно, почуття гумору. Такий підхід до формування корпусу завдань зумовлений провідною метою гри – показати учням нові, часом несподівані й завжди цікаві сторони звичних шкільних предметів, заохотити до самостійного пошуку нових знань, на які така щедра вітчизняна культура.

      Першокласникам було ще запропоновано взяти участь у акції «Зупинемо війну разом», в рамках якої потрібно було повідомляючи цікавий факт з історії чи культури  неньки-України, заліпити маленькими соняшниками  (саме ця квітка є символом сонця, праці й достатку, сили і добробуту; вона символізує Батьківщину: як соняшник повертає за Сонцем свою голову, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї  Вітчизни) картину з зображенням танка. Учні швидко справились із завданням, вкотре усвідомивши, що наша сила - в єдності.

     Загалом всі учасники справились із завданнями за визначений час, а ось хто найкраще – дізнаємось вже зовсім скоро.     

 

Проглядів матеріалу: 537 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

        У Димківському НВК з 2 по 6 березня пройшов Тиждень румунської мови та літератури. Кожний попередній день заходу був не схожим на наступний, тобто програма Тижня була змістовною, цікавою, добре продуманою, охопила майже усіх учнів закладу.

        Понеділок відзначився проведенням конкурсу малюнків, присвячених життю і творчості двох друзів, корифеїв румунської культури, письменників І. Крянге і М. Емінеску.           

  Вівторок  запам’ятався урочистостями в пам’ять про М. Емінеску, якому у 2015 році виповнилося 165 років з дня народження. Найбільше сподобалося учасникам свята те, як учень 10 класу Зазуляк Антон в образі письменника дуже експресивно, майстерно читав напам’ять лист М. Емінеску до коханої жінки Вероніки Мікле.

Середа вразила тим, що шестикласники перемогли з відривом у 13 балів семикласників у мовно-літературному змаганні „ În pomul limbii noastre sunt atâtea de cules...

     Четвер нікого з учасників навчально-виховного процесу не залишив байдужим, адже учні 7-го класу інсценували казку І. Крянге „ Prostia omenească”, а восьмикласники разом з ученицею шостого класу Аделіна Сандуляк  провели суд над головним героєм автобіографічного роману І. Крянге „ Amintiri din copilărie” на якому було виправдано маленького розбишаку. 

У п’ятницю було підведено підсумки предметного Тижня і переглянуто кінофільм  за казкою І. Крянге „ Dănilă Prepeleac”.

 Учні не тільки гарно попрацювали  згадавши вивчене  на уроках румунської мови та літератури, а й поповнилися новими знаннями, отримали багато теплих вражень від побаченого і почутого.

  Вірші, пісні, написані на твори М. Емінеску і І. Крянге, інсценівки, конкурси, назавжди залишаться у пам’яті вихованців, рідною мовою яких є милозвучна, чарівна, багата румунська мова. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 559 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 598 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 879 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)

       Мабуть, немає на Україні, та й за її межами, де живуть українці, домівки, світлиці, у якій би не було «Кобзаря» Шевченка або його портрета. Це – наш національний геній, пророк.

Доброю традицією стало вшановувати у перші весняні дні пам’ять Великого Кобзаря у Глибоцькій ЗОШ  І – ІІІ ступенів. З 3 по 13 березня  з метою розширення пізнавальних інтересів учнів з української  літератури, історії, українознавства, виховання почуття патріотизму, національної гордості заплановано провести декаду Шевченківських днів.

Розпочали декаду учні 2-Б класу (класовод Царик Марія Михайлівна). Другокласники виготовили з природніх матеріалів композиції  та картини до творів Кобзаря, підготували виразне читання улюблених творів поета, а також провели міні-конференцію «Т.Шевченко – поет та художник».

Привертає увагу батьків, гостей, учнів велика кількість ілюстрацій до творів Тараса Шевченка, оскільки  у перші дні декади між учнями 5 -11 класів було проведено конкурс малюнків .

 До дня вшанування пам’яті генія світового значення, поета, художника, борця за волю – Тараса Григоровича Шевченка у школі проводився конкурс  на кращий учнівський твір «Полум’яне слово Шевченка». Захід було організовано з метою популяризації творчої спадщини Кобзаря, утвердження його духовних заповідей, активізації виховної роботи серед учнівської молоді. Більшість конкурсних робіт відзначається грамотністю, багатством мовних засобів відповідно до стилю і типу мовлення, наявний власний стиль письма. Такі конкурси спрямовані на тих, кому жити в  завтрашній Україні і  утверджувати українську мову як державну. А тому роботи оцінювались з урахуванням точності і цікавості викладених фактів,оригінальності  висловлених власних думок. Конкурс творів «Полум’яне  слово Шевченка» засвідчив про великий інтерес школярів до творчості поета.

Тарас Григорович Шевченко – видатний український письменник та поет, чия творчість зробила його не багато не мало, а символом українського народу та однією з головних колон, на якій тримається вся наша українська культура. У духовній історії України  Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Тільки Шевченків «Кобзар» є Біблією українського народу, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою. Тому наш обов’язок пам’ятати та шанувати слово Кобзаря.

Проглядів матеріалу: 496 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024