Субота, 27.04.2024, 15:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 27

    В одній із просторих зал Чернівецького обласного краєзнавчого музею у вівторок, 24 березня, і справді, як кажуть, яблуку ніде було впасти. Тут того дня відбулась, на думку багатьох присутніх, зокрема учасників обласного семінару фахівців і активістів музейної та краєзначої роботи, неординарна подія — презентація експозиції Опришенського музею археології та краєзнавства імені Максиміліана Гакмана.                 

Цей заклад, як зазначив у своєму вступному слові його директор — Микола Боднарюк, цими днями відзначає десятиріччя від дня створення. Микола Іванович також щиро подякував своєму вчителю історії Пентелею Білецькому, який благословив його на добру справу, сільському голові Миколі Поповичу, колишньому голові Глибоцької райдержадміністрації, нині депутату райради Петру Панчуку за всебічну підтримку і допомогу у відкритті музею. До речі, всі вони теж взяли участь у презентації.   

За доброю традицією, що притаманна Опришенам, не обійшлося у Чернівцях не тільки щирими вітальними словами, а й гарними румунськими народними піснями, котрі майстерно виконала учениця 11 класу сільської школи Христина Величко. Відтак, такі ж учні розпочали знайомство присутніх із широкою експозицією, на якій представлено археологічні знахідки, нумізматику, предмети побутового вжитку, цілий ряд яких є унікальними, з багатої колекції в самих Опришенах.

 Насамкінець треба добре слово сказати ще раз і на адресу самого Миколи Боднарюка — великого ентузіаста, радше справжнього фаната музейної і краєзнавчої справи, без зусиль якого разом зі своїми вихованцями, а він ще й учитель історії та директор школи, музей в Опришенах не набув би такого широковідомого і шанованого закладу на громадських засадах не лише на Глибоччині, а й на Буковині.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 583 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)

    З метою забезпечення соціального і правового захисту дітей, попередження злочинів з боку неповнолітніх Шлемко Вячеслав  Іванович - оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Глибоцького РВ провів з учнями Йорданештської ЗОШ №2 індивідуально-профілактичні бесіди. Спочатку провів бесіду з учнями 1-4 класів, а потім з учнями 5-9 класів.

Цього разу Вячеслав Іванович провів зустріч зі школярами, під час якої ознайомив дітей з кримінальною та адміністративною відповідальністю, яка наступає за скоєння правопорушень згідно вимог чинного законодавства. Значна увага під час бесіди торкалася питання вживання наркотичних, алкогольних і тютюнових виробів неповнолітніми, бродяжництва дорогами після 21.00 вечора без присутності батьків, розповсюдження через Інтернет відео, які пропагандують насильство, говорив і про наслідки крадіжок, про пропуски в більшості 10 без поважної причини та ін. 

Міліціонер також поспілкувався з педагогічним колективом навчального закладу та висловив сподівання  і в подальшому проведенні таких зустрічей тільки з метою профілактики, адже вона є найкращим способом попередження злочинів.

Опаіць М.І. педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 528 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)

    Танець - це життя, наша культура і наш обов’язок – направити цей компонент культури в правильне русло, зберегти все те, що залишили наші діди, прадіди : звичаї традиції обряди і народний танець. Саме народний танець – це мистецтво, що близьке серцю народу, особливо в тій місцевості, де ти живеш, вивчаєш історію місцевого танцю, тематику автентичний одяг.

Ми – аматори, закохані у мистецтво, тісно пов’язані тисячами ниточок з народом - творцем фольклору.

Саме під таким гаслом 23 березня 2015 у Купському НВК №2 проводився районний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», на якому були присутні директор Глибоцького будинку творчості дітей та юнацтва Ванзуряк Н.В. та члени журі, методисти та керівники гуртків.

Наші учні, під керівництвом М.І.Зегрі, презентували  композицію народних танців, серед яких : «Бэтриняска», «Бриул», «Гуцулка».

А також була представлена цікава виставка декоративно-ужиткового мистецтва, на якій були представлені роботи гуртківців художньої вишивки та народних майстринь села.

                                                                                         ЗДВР :    Скутарь В.І.

Проглядів матеріалу: 554 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)

«В наші часи бути гарним педагогом – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України, бути апостолом Правди і Науки». 

С. Русова

     Колективний перегляд різних видів діяльності в дошкільному навчальному закладі  є однією з форм роботи з підвищення кваліфікації педагогічних працівників  з різним рівнем освіти, стажем педагогічної діяльності.

     Згідно річного плану навчально-виховної роботи закладу,  з метою обміну досвідом роботи  та підвищення професійної майстерності вихователів-початківців,  26 березня в Кам’янському ДНЗ проведено колективний перегляд трьох занять: у середній та у двох старших групах.

    Інтегроване  заняття у середній групі з використанням техніки швидкісного читання за методикою О. Декролі, на тему: «Подорож у країну Дружби» (вихователь Л.В.Дутка), заняття в старшій групі №1  -   ознайомлення з природою та розвитку мовлення за творами В.Сухомлинського «Виховуємо любов’ю»  (вихователь Н.Д.Панцир);  в старшій групі № 2 -  заняття з використанням нетрадиційних технік зображувальної діяльності «Заквітчаймо Україну рушниками» (вихователь О.Г.Карлійчук). 

      У професійному спілкуванні вихователі садочка висловлювали своє бачення щодо змісту та мети проблем, над якими кожен з них працює, презентували власні напрацювання та ділилися досвідом з колегами щодо методичних прийомів і практичних дій організації  освітньо-виховного процесу дошкільнят. 

       Підсумовуючи роботу сьогоднішнього дня, можна сказати, що тільки педагог, який перебуває в постійному творчому пошуку нових ідей, використовує в своїй роботі сучасні методи та прийоми навчання і виховання дошкільників спроможний сформувати успішну життєвокомпетентну особистість.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 801 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)

    Немає в світі ріднішого, як свій край. Щоб помилуватись красою рідного краю, учні початкових класів Купського НВК №2 побували на екскурсії до лісу. Учні слухали голоси пташок, милувались ніжними підсніжниками та пролісками.

 Виховання любові до рідного краю найголовніша мета кожного вчителя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 579 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)

             Школа – це наша друга домівка, і треба дбати про те, щоб завжди милувало око при першому кроці на її подвір'ї.

  Йорданештська ЗОШ №2  - це осередок, де виховується в учнів любов до краси, але не в останню чергу любов до навколишнього світу. Тут дбають про те, щоб все навкруги було гарно і, щоб створити умови для того, щоб діти змогли відпочити на свіжому повітрі між уроками. А для того, щоб добре відпочити треба спочатку трохи потрудитись. Учні та вчителі школи проводили трудовий десанти по благоустрою території школи, довівши, що вони є справжніми господарями, а сонячна погода, гарний настрій учнів та вчителів сприяв тому, щоб все пройшло швидко та якісно. Адміністрацією школи був розроблений план заходів і цими днями,  закінчилась робота щодо прибирання території школи та на прохання сільського голови  - території, що навпроти школи та берегів Сірета.

Помешкання добрих і щиросердних людей завжди видно здалеку, бо там навкруги все милує око.

            Опаіць М.І.

 

Проглядів матеріалу: 515 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)

     В рамках проведення тематичного лекторію 26 березня в Турятському НВК проведено  лекцію для старшокласників, педагогів та обслуговуючого персоналу. З  питань надання першої медичної допомоги під час  надзвичайних ситуацій виступили лікар Турятської лікарні Чорней Л.М. та медпрацівник Турятського НВК Амоші Л.К.

Людмила Михайлівна, крім цікавої лекції,  провела прктичне заняття з  надання першої медичної допомоги при раптовій зупинці серця та непритомності.  В проведенні заходу  взяли участь медичні працівники Станівецького НВК, Привороцької, Стерченської шкіл.

  Слухачі лекторію вдячні медикам за проведений захід.

                  Педагог – організатор Турятського НВК Троєцька Н.І.

 

 

Проглядів матеріалу: 492 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)

    Учитель української мови Максимюк Н.І. провела відкритий урок-подорож у 5 класі « Корінь, суфікс, префікс, закінчення – значущі частини слова». Учні побували у казковому місті, де будують слова. На уроці було використано інтерактивні методи навчання: робота у групах, робота у парах, кошик знань. Доцільними були ігри: «Чи правда що…», «Будь уважним» (із використанням сигнальних карток), «Хто швидше?», «Знайди слово». Писали діти  розподільний диктант, випробували себе і в ролі дослідників (стилістичне дослідження), конструювали нові слова за допомогою значущих частин слова. Особливо зацікавила учнів вправа з ключем «Допиши прислів’я». Цілковитою несподіванкою стала для п’ятикласників зустріч з мультиплікаційними героями Машею та Ведмедем, які підготували для них цікаві завдання-шаради.

     Урок було проведено на високому методичному рівні, з дотриманням усіх вимог і урахуванням вікових особливостей учнів.

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 496 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024