Субота, 27.04.2024, 14:57















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 12

    У середу, 11.03.15, у актовому залі Глибоцького ліцею відбулась непересічна подія: урочиста церемонія нагородження переможців та призерів новоутворених волейбольної та футзальної ліги Глибоцького району.

   Волейбольна ліга серед дівчат та футзальна ліга серед юнаків були проведені з ініціативи управління освіти Глибоцької райдержадміністрації, Глибоцької ДЮСШ.  Як зазначив Василь Швець, начальник управління освіти Глибоцької РДА, коли оголосили про довгі зимові канікули, подумалось, що треба було б якось зайняти в цей період школярів. З ініціативи Миколи Ляха,тренера ДЮСШ, методиста методцентру управління освіти  і з’явилась ідея про проведення цих ліг.Так було затверджено положення, а далі-справа за організацією та проведенням ліг.

   Директор Глибоцької  ДЮСШ Прокіп Стрельчук закцентував увагу на тому, що, на відміну від короткочасних турнірів, у лігах змагання були тривалими і більш наближеними до серйозного майстрівського рівня.

У волейбольній лізі взяли участь 5 команд загальноосвітніх навчальних закладів (50 учнів), а у футзальній – 16 команд (128 учнів).

   Змагались школярі у 8-ми спортивних залах навчальних закладів Глибоцького району.

   Організатори підрахували, що у футзалі було забито 390 голів, авторами яких стали 75 юних футболістів.

   Нагородження вирішили провести урочистою церемонією, аби це теж стало непересічною подією для юних переможців та призерів.

   У церемонії нагородження, яка відбулась у Глибоцькому ліцеї, взяли участь голова обласного відділення НОК України, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Тарасович Гешко, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Корнелій Костянтинович Жукотинський, голова районної ради Григорій Степанович Ванзуряк, перший заступник голови РДА Богдан Михайлович Підлубний, начальник управління освіти РДА Василь Григорович Швець та голова освітянської профспілки Світлана Іллівна Лазурко.

   Трійку призерів у футзалі утворили Волоківська ЗОШ, «Геліос» (Глибока) та Турятський НВК, а у волейболі – ДЮСШ (Глибока), Карапчівський ліцей  та Купський НВК.

   У футзалі окремо були відзначені і кращі за номінаціями:

воротар – Дмитро Згоник («Геліос», Глибока),

бомбардир – Євген Василинчук (Глибоцький ліцей) – 28 голів,

гравець турніру – Михайло Гучик (Волока).

   Крім «звичайних» нагород, командам-переможницям вручили і перехідні кубки. Їх отримали капітани волейбольної команди Марія Круліковська та футзальної – Максим Салагор.

   Також команди-учасниці ліги отримали в презент футбольні м’ячі.

   Нагородження чергувались із танцювальними та пісенними номерами, які виконували учениці Коровійської ЗОШ Аліна Писарюк та Дарина Збурлюк, та Глибоцької ЗОШ Наталя Горобець та тріо «Шарм».

    Вітаючи героїв заснованих дитячих ліг, почесні гості дуже дотепно і цікаво згадували і свої дитячі спортивні захоплення, а зірковий Іван Гешко ще й презентував керівникам району Григорію Ванзуряку та Богданові Підлубному цікаві «олімпійські» книжки від НОК України. Отримавши презент з автографом, ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 710 | Завантажив: Микола | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (2)

Чудова зустріч сьогодні відбулася в Коровійській школі між першокласниками та поетесою Глибоччини Олександрою Григорівною Приходько-Возняк. Організувала цю зустріч класовод 1-А класу – Косован Віра Іванівна. Закохана в поезію та колорит української пісні Віра Іванівна прищеплює цю любов своїм вихованцям починаючи з 1-го класу.

Олександр Григорівна із задоволенням читала дітям свої віршики, які були написані спеціально для маленьких дітей, які вона написала своїм внукам. Діти також не лишили поетесу без подарунків – вони розказували їй вірші, співали пісні.

Олександра Григорівна прийшла у супроводі музичного керівника ансамблю при Глибоцькому будинку творчості дітей та юнацтва – Олексія Івановича Юркевича. Разом з гостями учні співали, вели веснянку «У коло».

Дітям був представлений особистий зошит поетеси 50-річної давності, в якому вона колекціонує вирізки з конвертів а також колекцію значків міст країни.

Як завдання від першокласників нашої школи Олександра Григорівна взяла написати віршик про сімʼю.

Наприкінці зустрічі поетеса подарувала дітям збірки своїх віршів під назвою «Дідуся Кузьми гостинці».

Діти залишилися дуже задоволеними зустріччю і вдячні своїм вчителям за її організацію.

      

   

 

Проглядів матеріалу: 567 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (0)

        11 березня Кам’янська ЗОШ радо вітала учителів перших класів району  на семінарі  з проблеми: «Навчання та виховання молодших школярів засобами театралізації».

       Учні 1-А класу  разом з класоводом Грижук М.В. повели гостей у світ природи на урок  читання з теми: «Буква Єє на позначення звукосполучення [йе], звука [е] та м’якості приголосного».

       Малофій  Л.І. з  дітьми 1-В класу на уроці письма «Письмо рядкової букви є, складів і слів з нею. РПМ «Прихід весни»» продовжила тему семінару.

       Далі вчителі 1-Б класу Карлійчук М.С та 1-Г класу Воробець М.В. разом зі своїми учнями показали театралізоване дійство «Звідки  у веселки кольори?».

  До роботи семінару  було залучено  соціального педагога школи Білійчук  Л.І., яка провела з вчителями практичне заняття  «Сучасний вчитель – який він?» про імідж вчителя, а керівник динамічної групи Білійчук А.І. ознайомила учасників семінару з презентацією  «Обдаровані діти – майбутній цвіт нації».

За круглим столом   усі присутні стали учасниками аналітичних діалогів в обговоренні відкритих заходів, пошуку  методичних родзинок  для власних уроків, вироблення методичних рекомендацій. Семінар став ще одним кроком до самовдосконалення та підвщення фахової майстерності вчителів перших класів району.

Методист РМЦ                               Т.О.   Микитюк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 503 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (0)

     Днями  в гості до вихованців Кам'янського ДНЗ завітав Чернівецький акаде-мічний обласний театр ляльок. Актори театру запропонували увазі глядачів  цікаву лялькову виставу за казкою «Троє поросят» на новий лад. Пригоди трьох братиків-поросят змусили дошкільнят емоційно переживати зустріч із сірим вовком, допомагати героям втекти від злого сіроманця, а щасливий кінець вистави ще раз допоміг малятам зрозуміти, що тільки в єдності та дружбі, спільними зусиллями можна здолати всі труднощі та незгоди, виручити друзів з біди.

      Нашим дошкільнятам дуже подобаються яскраві декорації, театральні ляльки, веселі актори та змістовні , захоплюючі вистави Чернівецького академічного обласного театру ляльок. Чекаємо на нові вистави !

 

                                       Домніка Балан, вихователь-методист  Кам'янського ДНЗ

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (0)

Мама, мамочка, матуся...

     Скільки тепла таїть це магічне слово, бо так ми звертаємося до найближчої, найдорожчої, найріднішої, наймилішої у світі людини.

    Прихід зеленої пори року та свято усіх мам  та бабусь відзначили святковим ранком дошкільнята Турятського НВК. Вихованці красномовно декламували вірші, весело співали пісень, танцювали. Малята дякували своїм матерям, бабусям за любов, підтримку та дбайливість. А ще подарували весняні букети, зроблені власними руками від щирого серця.

     Свято вдалося на славу й принесло у душі малечі та їх батьків красу весни, ніжність квітів та сонячне тепло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 528 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (0)

    11 березня у Михайлівському НВК відбувся круглий стіл з педагогами на тему: «Суїцид – соціальна проблема людства». Захід передбачав висвітлення актуальних проблем, пов’язаних з основними причинами, факторами та мотивами, які спонукають підлітки і молодь до суїцидальної поведінки, а також шляхи запобігання суїциду.

Психолог Анастасія Іванівна Унгурян розкрила основну концепцію профілактики суїцидальної поведінки підлітків та учнівської молоді, розпізнавання підліткового суїциду в умовах сучасності, усунення стереотипів мислення щодо суїцидальної поведінки.

Також відбулося вирішення проблемних ситуацій та обговорення шляхів раннього виявлення дітей, які мають схильність до суїцидальної поведінки, виокремлено зони відповідальності та налагодження співпраці різних фахівців, відділів, служб, організацій з метою надання конкретної допомоги дітям та сім’ям, для вирішення кризових проблем.

Заступник директора з НВР Одарка Василівна Добрянська  виступила з доповіддю «Інформаційно-роз`яснювальна робота з батьками щодо попередження суїцидальної поведінки підлітків».

На закінчення психолог вручила усім педагогам пам’ятки «Профілактика суїциду».

За підсумками обговорення учасники круглого столу виробили пропозиції, спрямовані на активізацію спільної діяльності щодо попередження суїцидальних тенденцій в учнівському середовищі, підвищення психологічної безпеки сучасного інформаційного простору для підлітків.

Проглядів матеріалу: 535 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (0)

     11 березня на базі Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар учителів-логопедів з теми: «Ігровий контекст, креативність, емоційно-комфортне середовище на логопедичних заняттях – запорука успішного подолання вад мовлення».

Розпочався семінар з презентації вчителем-логопедом Тріфан С.Д. унаочнення, прийомів та методів роботи на різних етапах логопедичного заняття з подолання вад усного мовлення.

Продовжився семінар калейдоскопом педагогічних знахідок «А я роблю так», з презентації роботи вчителів-логопедів  районної логопедичної служби.

Тріфан С.Д. презентувала також і практичну частину: етапи формування правильної вимови, елементи з  логопедичних занять.

Завершився семінар висвітленням методичних рекомендацій щодо вдосконалення фахової майстерності вчителів-логопедів.

Міхай А.П – зав. РПМПК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 511 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (0)

Відродися, Тарасе, мовою,
Одкровенням, душі розмовою.
Відродися, Тарасе, криницею,
Пульс життя в ній, віддача – сторицею...
Тож, як бачиш, кроками, рухом
Наш народ твоїм серцем живе,
Із твоїм нескореним духом,
З колін вставши, вперед іде.

І, тримаючи кетяг калини,
Біля серця вогонь не згасне.
У ім’я всієї Вкраїни,
Я прошу, відродися, Тарасе.   

    Зараз, як ніколи, постать Тараса Григоровича є яскравою візиткою українців у світі. Уже традиційно ми вшановуємо роковини життя митця, актуальність віршів якого підкреслюється подіями у нашій державі сьогодні. Дітям в різний спосіб розповідають про життя і діяльність українця-патріота. Цього року ліцеїсти мали можливість почути літературні композиції автора, цікавинки його життя та переглянути унікальний запис читання свого твору Тарасом Григоровичем.
    Пам`ять про митця завжди буде у серцях ліцеїстів! Дізнатись більше - Тисніть тут

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Жанет | Дата: 12.03.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024