Субота, 27.04.2024, 07:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 04

    20.02.2015 р. вчителі школи, які атестуються у 2014/2015 н.р., провели відкриті уроки для своїх колег та всіх бажаючих. Так, ділилися досвідом своєї роботи:

- вчитель фізичної культури Лукашев Д.О. (відкритий урок у 8 кл. з теми "Волейбол. Техніка прийому, передачі м"яча в парах. Закріплення подачі. Навчальна гра";

- вчитель української мови та літератури Локовей М.І. (5-А кл. з теми "Україна часів Тараса Шевченка. Розповідь про поета, його дитинство (на основі оповідання С.Васильченко "В бур'янах);

- вчитель початкових класів Паладій А.В. (4-Б кл. з теми "Рідний край на території України");

- вчитель початкових класів Плугаторик Г.В. (2-Б кл. з теми "Зайчаткова казочка Ю.Ярмиша").

     За круглим столом відбулося обговорення відкритих уроків, яке розпочали з самоаналізів самі вчителі, які давали відкриті уроки, а вже потім долучилися колеги, які відвідували. Ніби в підтвердження слів Смоловик А.: "Пам"ятайте. Усі разом ми розумніші, ніж кожен окремо", скарбничка педагогічних ідей Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. збагатилася новинками.

  

  

  

  

  

Проглядів матеріалу: 551 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2015 | Комментарії (0)

     1 березня у нашому закладі традиційно відзначають Мерцішор – свято зустрічі весни. Цього дня діти дарують одне одному маленькі бутоньєрки з ниток білого та червоного кольору. Прикраса, як і свято, називається «Mărțișor».

«Mărțișor» – весняний символ відродження природи. Дві його переплетені ниточки символізують добро, здоров’я, надію, кохання. Готовий мерцішор пришивають на одяг або причіплюють на грудях зліва, біля серця. Носять подарунок з першого дня березня до кінця місяця.

За легендою, у перший день березня вийшла на узлісся красуня Весна, озирнулась і побачила як на проталині, в заростях терну пробивається з-під снігу пролісок. Вона вирішила допомогти йому і почала розчищати навколо землю, звільняючи його від колючих гілок. Зима побачила це і осатаніла. Змахнула руками, закликала холодний вітер зі снігом, щоб знищити первоцвіт. Слабка квітка поникла під жорстоким вітром. Але Весна прикрила руками паросток і вкололася терном. Із її пораненої руки впала крапля гарячої крові, і квітка ожила. Так Весна перемогла Зиму. Кольори мерцішора символізують її червону кров на білому снігу.

Святкування даного свята не обминули і вихованці дошкільного підрозділу Грушівського НВК. 2 березня 2015 р. щасливі малята та працівники закладу вітали один одного зі святом весни – «Mărțișor». Вихователі розповіли про легенду Мерцішора, красуні весни, пташок, про символіку його кольорів тощо. Вихованці занурили у весняну казку, до них завітали гості: дівчинка-весна, ведмідь, весняні пташки. Приємною розвагою стало виготовлення власними руками від щирого серця мерцішорів, які вихованці подарували один одному, своїм вихователям та батькам.

Свято «Mărțișor» в дошкільному підрозділі закладу вдалося на славу й принесло у душі малечі та їх батьків красу весни, ніжність квітів та сонячне тепло.

Заступник директора з ВР                                         Зінкевич Д.В.

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2015 | Комментарії (1)

  Така у педагога робота,

Є в ній і радість, та є і турбота,

Є вічний пошук, безсонні ночі,

Та гріють душу дитячі очі.

      Змінюється час. Стають іншими вимоги до школи, учнів і педагогів. Проте значущість ролі класного керівника не знижується. Сьогодні він виконує три взаємопов'язані функції: організовує різноманітну діяльність у класі, піклується про розвиток кожної дитини, допомагає дітям у вирішенні виникаючих проблем. 

Днями в Йорданештській ЗОШ №2 в рамках засідання методичного об'єднання класних керівників класоводом Божеску Оленою Валер'янівною була проведена класна виховна година на тему: «Кожна дитина має право!». Діти були ознайомлені з їхніми правами, що  гарантуються законом, їм було надано різні ситуації і вони хоч і четвертокласники , але обговорюючи в групах дану ситуацію вирішили їх на відмінно, прекрасно знаючи, де було порушено одне чи інше право. Прекрасно декламували вірші про їхні права не забуваючи і про обов'язки.   

Вчитель постаралася  сприяти   формуванню  правового  світогляду, системи теоретичних  поглядів  на   права  дитини, формувати  активну  позицію  дітей  щодо  реалізації  себе  та своїх  прав  у житті, правову  свідомість. А патріотичний дух, який панував у класі додав до всього теплоту у серці та надію на світле майбутнє і мирне небо, бо кожен має право на життя в мирі.  

Опаіць М.І.

педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 521 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2015 | Комментарії (0)

     27 лютого 2015р. у приміщенні Глибоцького ліцею відбувся І районний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» за тематикою «Збереження  водних ресурсів України».

         Конкурс проводиться щорічно з метою підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів екологічної просвіти. Завданнями конкурсу є виховання в учнів любові до рідного краю, формування у них екологічної культури, пошук нових форм, методів і моделей організації еколого-просвітницької роботи.

         Програмою конкурсу передбачені презентація еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності колективу, де кожна команда презентувала проведену роботу протягом навчального року, її результативність з використанням плакатів, малюнків, фотографій, відео сюжетів.

Перемогу у районному конкурсі та честь представляти Глибоцький район на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім” здобула агітбригада «Фенікс» Глибоцького ліцею, керівник Мушій В. М.

Грамотами за ІІ місце були нагороджені агітбригади «Екос» Молодійської ЗОШ, кер. Куцак О.А., «Екоюнь» Старововчинецького ліцею, кер.Сидоряк Т.Д.;

 ІІІ місце дісталось екологічним колективам «Ізвораш» Димківського НВК, кер. Гумельник Р.Р., «Екомолодіжка» Коровійської ЗОШ, кер. Цехмістир А.І., Когут А.А., Чимчинська О.І.,  «Еко-лук» Луковицької ЗОШ, кер. Соколюк Л.В.

         За активну участь у І районному етапі Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» грамотами управління освіти Глибоцької РДА нагороджено:

  • агітбригаду «Апокаліпсис» Багринівської ЗОШ, кер. Ісопеску Д. Ю.;

  • агітбригаду «Юні друзі природи» Опришенської ЗОШ, кер. Ниміжан С. І.;

  • агітбригаду «Водограй» Турятського НВК, кер. Гімчинська В.Д.;

  • агітбригаду «Екос» Корчівецької ЗОШ, кер. Кіца Л.В.;

  • агітбригаду «Еко-Шанс» Купського НВК, кер. Бічер М.В.;

  • агітбригаду «Краплинка» Купського НВК №2, кер. Богданюк Ю.В.

Проглядів матеріалу: 592 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2015 | Комментарії (0)

     Соціальним педагогом  Купського НВК №2 Ванзуряк Анною Василівною було проведено профілактичне заняття з учнями 10 класу «Стресові ситуації та їх наслідки».  Метою якого було ознайомлення  учнів із поняттям «стрес».

  Стрес - невід’ємна частина сучасного життя. Його свого часу переживає кожна людина. Та якщо людина доросла, є надія, що вона подолає стрес швидко і без наслідків. Набагато складніше, коли зі стресом стикається дитина.

  У дітей стрес виникає під час зіткнення з чимось новим, і тому через відсутність досвіду вони не в змозі з ним боротися. Сам механізм дитячого стресу полягає в тому, що щось зовнішнє, невідоме насильно приходить в життя дитини, починає у вигляді спогадів чи страхів переслідувати її. Без допомоги батьків, а часто і професійного психолога дитині неможливо подолати стрес.

   Профілактичне заняття почалось з вправи «Привітання», «Чарівна скринька емоцій»,  «Швидка допомога при стресах», «Асоціації»,  вправа-руханка «Плутанина»,  «Букет»

 Цікавою було інформаційне повідомлення «що таке стрес?». Учні працювали в групах  «Як опанувати стрес?»

 

Проглядів матеріалу: 503 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2015 | Комментарії (0)

   De-a lungul veacurilor, Mărţişorul rămâne un simbol al iubirii pentru cele mai dragi persoane din viaţa noastră, dar şi al bucuriei pentru întâlnirea cu anotimpul îndrăgit – primăvara.

     Culorile şi aromele primăverii, împreună cu zâmbetele şi emoţiile elevilor,

şi-au dat întâlnire în incinta CIE №2 Cupca, unde elevii clasei a III, îndrumaţi de diriginta E.V.Bogdaniuc, şi-au încântat părinţii, dascălii şi colegii cu poezii tematice, dansuri şi alte momente pregătite special pentru acest eveniment.

     Nu am uitat că, odată cu Mărţişorul, ne vine şi o altă sărbătoare – ziua de naştere a marelui şi iubitului povestitor de la Humuleşti Ion Creangă, poveştile căruia ne-au încălzit sufletele încă din fragidă copilărie. Eleva clasei a V Ana-Renata Dulgher şi elevul clasei a III Robert Ţâbuleac au înscenat un fragment din „Amintiri din copilărie”, fascinându-i pe toţi spectatorii prin artitismul lor. Apoi elevii din clasele 5-9 au prezentat o expoziţie de mărţişoare convecţionate manual, în care au depus toată dragostea şi puritatea sufletească.

     Mărţişorul este un mesager al bucuriei, al dragostei de viaţă, un simbol norocos prin care noi, oamenii, îmbrăţişăm renaşterea naturii odată cu venirea primăverii. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca mărţişorul din acest an să ne aducă pace în ţară, un an mănos şi plin de bucurii.

Veronica I. Scutari

 

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2015 | Комментарії (1)

    Складні соціально-політичні події, що відбуваються в Україні, так чи інакше позначаються на життєдіяльності всього населення країни. Значну частину особи соціально вразливих категорій, які потребують постійної уваги та підтримки з боку держави, фахівців соціальних служб та установ. До них належать діти; сім’ї, члени яких загинули, поранені чи зникли безвісти; жінки; внутрішньо переміщені особи; сім’ї військовослужбовців; сім’ї, в яких зруй­новані родинні зв’язки; безробітні; особи та члени їх сімей, що за­знають насильства за свої переконання; сім’ї, які перебували в зоні бойових дій та зараз проживають на територіях підконтрольних уряду України; сім’ї в зоні ризику проведення бойових дій. У соціально-педагогічній та психологічній роботі з цими категоріями громадян важливо пам’ятати, що кожна з них може мати специ­фічні потреби. Робота має бути побудована на виявлення цих по­треб, а також подальше їх задоволення шляхом співпраці з різними суб’єктами соціальної, соціально-педагогічної та психологічної ді­яльності. Сьогоднішня ситуація в країні вимагає також широкого інформування громадян вразливих груп, особливо з числа вну­трішньо переміщених осіб, про можливості отримання необхідної їм допомоги.

У зв’язку з вищезазначеним у Молодійській ЗОШ відбувся районний семінар соціальних педагогів на актуальну тему: «Форми і методи соціально-педагогічної роботи та соціально-правовий захист дітей-переселенців, які опинилися в складних життєвих обставинах». Метою семінару було: ознайомлення педагогів із основними формами і методами надання необхідної допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах в період конфлікту в Україні.

Гостей радо привітали учні школи віршами та патріотичними піснями. Педагоги ознайомилися із нашою новою, затишною і ошатною школою. Розпочала роботу  районного семінару методист-психолог управління освіти  Колесник А.І., ознайомивши із планом роботи.

Соціальним педагогом школи Куцак Т.Л. було представлено презентацію на тему: «Соціально-педагогічний супровід дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах». Продовженням семінару був виступ президента учнівського самоврядування Вербовської Л.Г., яка виступила із темою: «Милосердя й доброта – людства два крила», що відзвітувала про роботу школи щодо надання допомоги воїнам АТО та дітям Донбасу.

Учасником також була соціальний педагог Камянської ЗОШ, яка презентувала волонтерську діяльність «Від серця до серця». У практичній частині активну участь взяли педагоги нашої школи, з якими було проведено педагогічний консиліум на тему: «Врятуймо дитину». Консиліум проводила соціальний педагог Чагорської ЗОШ Маляр І.В. А найактивнішими учасниками зібрання були учні 10 класу. Соціальний педагог школи Куцак Т.Л. провела тренінгове заняття на тему: «Подолання стресових ситуацій та їх наслідків», де  учні дізналися нових методів боротьби із стресом.

Учасники отримали невеличкі квіти, зроблені нашими гуртківцями із стрічок патріотичних кольорів. Районний семінар відбувся у доброзичливій та затишній атмосфері, тому наші гості потримали приємні враження від нашої школи.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 685 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024