Субота, 27.04.2024, 11:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 23
Гостей: 23
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 16

    На базі РМЦ  відбувся семінар вчителів української мови початкових класах (шкіл з румунською мовою навчання) з проблеми:  «Система повторення вивченого на уроках мови, що сприяє збагаченню мови та поліпшенню правописної грамотності». Учасники смінару працювали   за таким планом:

1. Презентація « Повторення – необхідна складова навчального процесу»-    методист РМЦ

2. Творча лабораторія словесника -  керівник МО Оленюк В. О.

3. Презентація з досвіду роботи Купського НВК №1  - заступник з навчально- виховної роботи.

4. Пристендовий урок з проблеми семінару та виховний захід – вчитель Купського НВК №1  Овачук М. В.

5. Доповідь з елементами обговорення - всі члени МО.

6. Про апробацію підручників 4 класів – вчитель Опришенської ЗОШ І-ІІІст.   Петрович Т. Р.

7. Педагогічне читання –  власні вірші « Моя сповідь» - вчитель Просіцької   ЗОШ І-ІІ ст.Семенович О. І.

8. Різне

 Семінар пройшов повчально. Учасники семінару відзначили професіоналізм вчителя Купського НВК №1 Овачук М. В. , її відкритість, щире бажання поділитися своїм досвідом з колегами.

 Вчителі взяли для своєї роботи багато нового, поділилися своїми враженнями та пропозиціями, обмінялися досвідом роботи і визнали, що подібні семінари приносять велику користь у роботі за новим державним стандартом , підсумки семінару підвела методист РМЦ, яка ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо проведення ДПА в 4 класі. Учасники семінару завершили семінар  з гарним настроєм, з бажанням працювати та творити.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 537 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 937 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

   11 березня на базі Тереблеченської ЗОШ I-III ступенів №1  відбулося  чергове засідання ШМППС для психологів та  соціальних педагогів, які працюють на посаді менше трьох років.

Дане засідання носило практичний характер, де молоді працівники ПС мали можливість опанувати шляхи формування  особистісного та професійного зростання себе як фахівця - психолога(соціального педагога).

Відкрили засідання ШМППС директор школи – Німіджан А.О. та  заступник директора з виховної роботи Цибуляк С.В., які презентували  школу та побажали плідної праці усім присутнім

Продовжила засідання  методист-психолог РМЦ  А.І. Колесник, яка презентувала основні методичні та функціональні стратегії становлення монітору праці ПС. та ознайомила всіх присутніх з основними завданнями, які очікують психолога  та соціального педагога у ІІ семестрі 2015року.

Наступним етапом засідання ШМППС було практичне засідання «Шлях до себе-шлях до успіху», яке провела психолог Тереблеченської ЗОШ I-III ступенів №1 Аурите М.В. , метою якої було поглибити знання з практичної психології, розвинути  чіткі життєві орієнтири і вжити їх в життя.

За допомогою мультимедійної презентації, яку підготувала психолог школи «Особливості зростання працівника ПС-запорука професійного успіху » присутні психологи та соціальні педагоги мали змогу відмітити та обрати для себе шлях зростання особистості.

Підведення підсумків та зворотній зв'язок проведеного засідання ШМППС дали змогу обговорити актуальні проблеми, які виникають у роботі та навчанні та надихне молодих спеціалістів на продуктивну діяльність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 461 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

І мене в сімі'ї великій, 

В сімі'ї вольній, новій, 

Не забудьте пом'янути 

Не злим тихим словом.

Т. Г. Шевченко

    Такі слова великого Кобзаря стали епіграфом цього тижня у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. У навчальному закладі проводились відкриті уроки, виховні заходи. Вчителями української мови та літератури були організовані читання творів Т. Шевченка. Під час перерв можна було послухати, прочитати поетові вірші. Всі бажаючи підходили до мікрофона і виконували улюблений твір. 

     Ми ще раз усі мали змогу доторкнутися до струн душі генія укрїнського народу, зачерпнути жменю цілющої живої води.

 

 

Проглядів матеріалу: 447 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

Бібліотека – море книг,

Бібліотека – храм науки.

Переступайте наш поріг,

Беріть скарби нетлінні в руки!

   Продовж всього життя ми звертаємось до книги. Людина, яка любить і вміє читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі ці – книги.

Книга – мудрий друг, який не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ – близький і далекий, веде нас до країни знань.

Щорічно для учнів 1-х класів Карапчівського ліцею проводиться «Посвята в читачі». Для першокласників відкриваються двері в чудовий світ «Книжкового королівства». Фратовчан Віоріка Василівна -  бібліотекар та Зегря Віра Георгіївна – вчитель 1 класу, ознайомили  учнів з цими мудрими друзями, які ведуть всіх нас в країну знань. До цього свята вони готувались наполегливо і натхненно: зробили цікаву виставку книг, провели багато цікавих конкурсів на читацьку тематику. В ході свята учні розповідали  прислів’я та приказки, відгадували назви книг та доповнювали вірші. Жоден учень не залишився поза увагою, всі взяли активну участь у проведенні свята. По завершенні посвяти в читачі діти отримали море позитивних емоцій. Учні дали обіцянку виконувати всі правила.

                             Левчук Аліна Георгіївна – педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 495 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

«Не забуваймо, що в школі

Дитина не лише навчається,

В школі вона живе»

                       В.Сухомлинський

       Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Збільшення навчального навантаження на уроках примушує вчителя замислитись над тим, як підтримати інтерес молодших школярів до навчання.

Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ.

   У цьому навчальному році він проходився  з 9   по 13 березня.

   У проведенні тижня активну участь взяли молодші школярі 1 – 4 класів. Головна організаторська роль належала учителям. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих.

  Розпочався тиждень з урочистої лінійки, на якій діти познайомилися з планом проведення. Класам були видані маршрутні листи.

   Протягом тижня кожен учитель доцільно і важливо показував дітям, що він вірить у їхні сили, разом з ним радіє успіхові кожного. Для зацікавлення учителі 1 – 4 класів  знаходили відповідні заходи і форми, завдяки яким не лише привертали увагу школярів до них, але й викликали у дітей здивування.

Робота була  спланована так, щоб заходи охоплювали різні сторони діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.

   "Забута казка - це золоте намисто, яке впало на морське дно" - кажуть старі люди. І щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості, розшукувати народних мудреців, які зберігають в пам’яті безліч казок, народних оповідок, пісень, прислів’їв.

Мабуть, на Землі немає людини, яка б не любила казок. Адже змалку казка навчала нас уявляти та мріяти, радіти й сумувати. У казках уславлюється сміливість, мудрість, прагнення до справедливості.

Казка посідає важливе місце і у громадянському вихованні. У народних казках, на основі яскравих контрастних протиставлень, показано добрі і погані вчинки, Добро і Зло. Діти вчаться розуміти мораль казки, диференціюють Добро і Зло і приймають сторону Добра. Саме тому в рамках тижня початкових класів почесне місце займала КАЗКА. 1 - 3 класи інценували казку  «Ріпка». Крім казки учні відгадували загадки (класоводи Богданюк М.Р.і Богданюк Є.В.)

 В рамках тижня проведені відкриті уроки :

  • Образотворче мистецтво -1 клас , вчитель Богданюк М.Р.
  • Румунське читання – 2 клас , вчитель Зеленівська Ф.В.

 4 клас презентував виховний захід  «Primăvara cu ochi verzi, a ieșit de sub zăpezi.» - класовою Тарица С.Л.

  

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 435 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

         12 березня 2015р. у  Михайлівському НВК вшанували пам'ять великого українського митця Тараса Григоровича Шевченка.  Свято розпочалося зі вступного слова вчителя, вікторини «Життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка». А далі прозвучали  твори «Кобзаря» 1840р. у виконанні учнів 7 – 9 класів.

             Ведучі ознайомили присутніх із довголітнім  і прекрасним  життям  безсмертної книги «Кобзар» - книги, твореної  горем і сльозами, гнівом і надією. В одному народному переказі говориться, що Шевченко усі людські болі списував у свій «Кобзар». І на любов народ відповідав любов'ю.

            Сьогодні кожен з нас може повторити, як свої власні, слова Миколи Бажана: «Я розгортаю томик «Кобзаря» і мені здається, що я кладу руки на трепетне гаряче людське серце - серце, що так багато пере­жило і так багато пізнало, і я відчуваю його потужний пульс у при­страсних ритмах Шевченкового вірша».

         Готуючись до свята,  діти переглянули літературу, пов’язану із «долею» книги «Кобзар», підготували стінгазети «Кобзар» - це книжка гіркої правди», «Пам’ятники Тарасові Шевченку» та ін..

Бібліотекар Гушул Д. В. підготувала виставку різних видань «Кобзаря» та актуальної літератури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

    Шевченкове слово протягом останніх двох століть об'єднує наш народ, пробуджує його волелюбну енергію та національну свідомість. Шлях до незалежності нашої Батьківщини проходив через Шевченкову спадщину, яка консолідує нас навколо утвердження вільної, заможної й демократичної України. 

      З метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка, залучення до глибин шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, як формування духовної культури, виховання почуття любові та поваги до традицій народу сьогодні, у Багринівській ЗОШ I-III ступенів розпочалася декада української мови та літератури. Перший день був присвячений Великому Шевченку.  

      Серед плеяди видатних діячів української культури Т.Г.Шевченку належить особливе місце. Як поет, художник і мислитель він всю силу свого мистецтва спрямував на службу рідному народові. Нев’янучий і всезростаючий інтерес до спадщини Кобзаря криється в народності його творів, в опануванні ним найсуттєвіших основ людського буття.

Проглядів матеріалу: 573 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

В дні перемог і в дні поразок, 
В щасливі дні і в дні сумні
Іду з дитинства до Тараса,
Несу думки свої земні.

     Все йде, все минає... Та залишається  пам’ять, добра слава про людей, що вирушають у світи у пошуках істини та правди. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство.

         Кожного року початок березня є особливим, бо з кожного куточку української землі  на крилах вітер несе пророчі слова Шевченка - слова в яких він висловив любов до рідної землі.

         Вшанували  пам’яті видатного українського Сина і в Йорданештській ЗОШ №2 в рамках проведення  Шевченківського тижня, який  проходив  в атмосфері творчості та співпраці.

        Особливим був  конкурс на кращого читця поезій Т.Г Шевченка  «Поетична свічка» .  Учні підготували на конкурс улюблені вірші Кобзаря, більшість з яких співзвучні нашому сьогоденню. У виступах переважала патріотична тематика. Конкурсанти представляли обраний ними самими твір Тараса Шевченка. Вони бралися за недитячі за своєю суттю твори Кобзаря і відкривали в них нове звучання, сповнене дитячої безпосередності та прямолінійності. Відмічений був  вірш "Русалка" у виконанні Шапки Марінели - учениці 7-го класу , "Мені тринадцятий минало" у виконанні Опаіць Миколи - учня 6-го класу та вірш прочитаний Мароз Анною - Марією - учениці 6-го класу, які постаралися по максимуму передати зміст обраного твору.

         Шевченкове слово – це коштовний діамант, який передавався з покоління в покоління. А ми, маємо змогу все життя милуватися ним. Нехай цей діамант ніколи не втратить свою цінність і вустами поколінь стане ще ціннішим.

Опаіць М.І. - педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 508 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (0)

    Тарас  Григорович Шевченко. Великий українець. Великий поет. А великі поети мають два життя. Одне обмежене хронологічними рамками, а друге те, що  живе у пам’яті  нащадків.

  Доля розпорядилась так, що  день народження і день смерті поета поставила поруч: 9 і 10 березня. Між цими двома весняними датами – 47 років життя, яке стало славою і гордістю українського народу.

 Кожної весни на початку березня в нашій країні вшановують пам’ять Великого Кобзаря.- Т.Г.Шевченка.

 У Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. стало традицією відзначати Шевченківські дні. З 2 по 14 березня у нашій школі відбулися різні заходи з метою поглиблення знань учнів та вияву поваги й любові до Кобзаревого слова.

 Приємно відзначити, що учні усіх класів активно  долучились до вшанування 201 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка. У школі була організована виставка малюнків до творів Тараса Шевченка «Шевченко очима дітей». Під керівництвом вчителя української мови та літератури Романюк Н.П. було проведено конкурс із розгадування літературних ребусів.  Учні 6-10 класів переглянули документальний фільм «Дві долі», бібліотекар Цуркан М.Н. підготувала виставку «Не забуде Україна Шевченкове слово» та ознайомила читачів з новинками літератури. . Учні 11 класу розом з вчителем Крючко І.П. підготували для учнів молодших класів віртуальну екскурсію до художнього музею, де представлені картини Т.Г.Шевченка. Потім малюки відповіли на запитання вікторини «Я дізнався про…». Школярі 5-Б класу разом з учителем української мови та літератури Бошелюк А.О. підготували літературно-музичну копозицію «Дитячими стежками  поета», під час якої показали інсценівки про життя Тараса, декламували вірші поета, співали улюблені пісні поета, а також переглянули презентацію «Дитинство Т.Г.Шевченка».

  Учитель української мови та літератури Чугуєва Н.В. з учнями 9-Б класу провела інтелектуальну гру-конкурс «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Учні взяли участь у бібліографічному, літературному, творчому конкурсах, конкурсі капітанів, підготували презентації « Шевченко і Глибока» та «Шевченко любив…». Обидві команди показали глибокі знання з біографії й творчості Кобзаря, навчилися виразно й осмислено читати твори поета, формулювати головну думку, логічно мислити, ставитись з любов’ю до геніального поета і художника.

   До цікавих конкурсів були залучені і вболівальники: учні виразно декламували поезії Т.Г.Шевченка, відгадували ребуси, відповідали на запитання.

 12 березня відбувся конкурс читців Шевченкових поезій. До крилатого слова Шевченка долучились учні всіх класів. Кожен учень виразно, емоційно декламував улюблену поезію Кобзаря. Переможцем стала учениця 10-Б класу Мунтян Анна.

 Ім’я Тараса Шевченка – поета, художника – занесено до списку видатних людей. Це свідчення того, що його талант визнаний на світовому рівні, і здійснились бажання поета:

Не забудьте пом’янути незлим тихим словом.

 

Проглядів матеріалу: 508 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2015 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024