Субота, 27.04.2024, 08:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 25

     У суботу, 28 березня, о 20.30 люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину, це Година Землі. Година Землі була розпочата в 2007 Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році акція поширилась світом, в ній взяли участь більш як 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналась до всесвітньої кампанії у 2009 році. Минулого року Година Землі перетворилася в найбільший в світі природоохоронний рух – до акції приєдналось понад 7000 міст у 162 країнах світу. До кампанії в Україні долучились більше 55 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів і Чернівці. Звертаємося до жителів району не залишатись осторонь, а долучитися до кампанії шляхом символічного вимкнення світла на одну годину у своїх домівках чи офісах з 20.30 по 21.30, і в такий спосіб продемонструвати свою підтримку дій, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату та марнотратним споживанням природних ресурсів.

Проглядів матеріалу: 504 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2015 | Комментарії (0)

 

Проглядів матеріалу: 1089 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2015 | Комментарії (1)

       23 березня 2015 року в Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст.  доцентом кафедри сімейної медицини Буковинського державного медичного університету, к.мед.н., доцентом О.А.Петринич спільно з завідувачем Коровійською ЛА ЗПСМ Флюндрою І.Г., асистентом кафедри сімейної медицини, було проведено тренінг для старшокласників, педколективу Коровійської ЗОШ та медпрацівників Коровійської, Чагорської, Луківської, Молодійської, Волоківської, Валякузьминської ЗОШ, Грушівського НВК з надання першої медичної допомоги при раптовій зупинці серця та непритомності під час виникнення НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ. 
Навчання педагогів, медичного персоналу, учнів навчальних закладів здійснювалося з метою підвищення рівня їх особистої компетентності з питання надання першої домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях. 
Після представлення гарно ілюстрованої презентації з цікавим відеоматеріалом, створеної згідно останніх нормативних документів, школярам, вчителям та медпрацівникам ЗОШ була надана можливість виконати на спеціальному манекені непрямий масаж серця, штучну вентиляцію легень, навчитися переводити постраждалого у стабільне положення на боці. З метою поглиблення медичних знань Оксана Анатоліївна Петринич передала до шкільних бібліотек посібники «Що варто знати про раптову зупинку серця». 

 Загалом така форма роботи виявилася надзвичайно цікавою та повчальною для всіх. Учні та працівники із задоволенням конспектували та обговорювали увесь матеріал, який завжди пригодиться в повсякденному житті та під час надзвичайних ситуацій. 

  

  

  

   

    

Проглядів матеріалу: 565 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2015 | Комментарії (1)

    Толерантність – це те, що  уможливлює досягнення миру, сприяє переходу від культури війни до  культури миру.

У сучасному суспільстві відбуваються чимало конфліктів : міжнаціональних, воєнних. У наш час чимало людей агресивних, недобрих один до одного, телебачення розповідає про жахливі випадки насилля та жорстокості. Тому важливо відмовитись від насильства та агресії, навчатись розуміти людей, любити їх та прощати, ставитись до них неупереджено, сприймати інших такими, які вони є. I на допомогу цьому має прийти « рятівне коло » - толерантність.

З  метою ознайомлення вихователів з поняттям « толерантність », « толерантна особистість », критеріями толерантності, формувати толерантне ставлення до інших людей, розвивати творче мислення, фантазію, уяву, здатність до емпатії практичним психологом Тереблеченського ДНЗ був проведений тренінг « Толерантність  - як психологічна категорія ».

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2015 | Комментарії (0)

З усього в світі найдорожче —

Своя сім'я і власний рід,

Бо навіть предків рідних мощі

Оберігають нас від бід.

Вони уважно з того світу

(Нема, повірте, забуття)

Спостерігають, як їх діти

Ідуть дорогою життя...

Ми це не завжди помічаєм,

Та у житті воно так є,

Коли ми добре пам 'ятаєм

Родинне вогнище своє.

Якщо шануємо і множим

Свою сім'ю і родовід,

То передати дітям зможем

Цю шану в спадок-заповіт.

Бо без сім'ї і свого роду

(Такий закон Всевишній дав)

Немає нації, народу,

Немає жодної з держав.

     Однією з багатьох цінностей людини є відродження людського роду. Закінчивши курс «Біології» за шкільною програмою, діти здобувають певний обсяг знань , умінь навичок . Але, без сумніву, до цього обсягу необхідно додати одну з важливих функцій людського буття , в якому збережено народні традиції ,вірування українців , функція , яка покликана підтримувати  біологічну безперервність суспільства . Під час Тижня біології у Чагорській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителями біології Циганаш А.М., українознавства Козачок Н.С. був проведений інтегрований (біологія та українознавство) виховний захід «Наші перші й останні кроки» (звичаї та обряди українців , пов’язані з народженням дитини).

                Чи не найбільшим щастям для кожної української родини, як в минулі часи,  так і сьогодні, було,  є і залишається народження дитини. Адже кожна новонароджена  дитина - це символ продовження життя. З давніх-давен поява немовляти в українській сім’ї супроводжувалась певними обрядами та звичаями,  на  які так щедра українська земля...   Багато цікавого дізналися учні школи під час цього заходу : як купати дитину , як правильно обрати  ім'я новонародженому , як відбувалися хрестини, роль кумів, хрещених, їх обов'язки ;  функції та роль колискових пісень для духовного розвитку дитини.

Наші діти — це майбутні батьки й матері, вони теж будуть вихователями своїх дітей ; це і майбутні громадяни нашої країни, вони творитимуть історію.

Проглядів матеріалу: 526 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2015 | Комментарії (0)

        Днями на базі Слобідського НВК відбувся семінар вчителів початкових класів на  тему : “ Пошук інноваційних форм і методів роботи на уроках математики в початкових класах ”. Вчитель 4 класу Білецька І. М. провела інтегрований урок математики та природознавства. Діти уявно  побували на екскурсії у весняному лісі , спостерігали за змінами у живій та неживій природі, повторили правила поведінки у лісі, а також виконали різноманітні математичні завдання. Не менш цікавим був виховний захід – Математичний КВК , в якому змагалися збірні команди учнів 2-4 класів . Команди наполегливо виборювали перемогу  та все ж перемогла дружба. А нагородою всім стали грамоти та шоколадні медалі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024