Субота, 27.04.2024, 13:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 17

     Хто з нас з самого дитинства не мріє досягти  вершин у своєму житті, стати успішною людиною, яку знають, поважають, люблять.  Шлях до успіху для багатьох починається саме у школі. Школа – це перший  соціальний досвід людини. Кожен день діти йдуть до школи своїми малими стежками, які тут складаються у один широкий шлях до майбутнього, до успіху.

Дуже важливо на цьому шляху не загубитися серед інших, не втратити свою індивідуальність, а навпаки - стати неповторною багатою особистістю, зустріти справжніх друзів, навчитися спілкуванню з ровесниками і старшими людьми, перейняти досвід мудрих.

Учні 10 класу Кам'янської школи разом із працівниками психологічної служби Телегуз Т. Д. та Білійчук Л. І.  планували  кроки свого майбутнього, створюючи колажі,  показували свій життєвий шлях за допомогою різних кольорів, вирізок із журналів, газет.    Після цього кожний учасник презентував значущу подію свого майбутнього і пояснював заходи, які допомагатимуть у досягненні цілей.        

 

                                                    

Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (0)

   В березні в Димківському НВК пройшов День відкритих дверей. Ті педагоги,  які атестуються в цьому навчальному році, давали показові уроки та заходи для учнів, колег та батьків.

День розпочався з уроку  обслуговуючої праці  «Вишуканий капелюшок» у 8-ому класі, який провела Команюк З.Л. Це був незвичайний урок: присутні побачили майстер-клас  і  взяли у ньому активну участь. За короткий відрізок часу учні навчилися виготовляти із тканини та підручного матеріалу подушечки для зберігання голок або прикрасу для волосся. За допомогою мультимедії було представлено презентацію «З історії капелюшків». Мета уроку була досягнута, всі присутні успішно справилися із завданням.

Незабутнім став урок в 6-ому класі з основ здоров’я «Види і наслідки конфліктів», проведений  Світик О.Ф.. Діти мандрували чарівними сходинками разом із Маленьким Принцем, який був у захваті від краси планети Земля, збагатився знаннями про людські стосунки. Всі присутні зрозуміли, що спілкування – найбільша насолода для кожної людини. Фізхвилинка підбадьорила учнів, дала їм заряд енергії і бажання працювати. Вони зрозуміли, що повинні дбати про власне здоров’я і оточуючих нас людей. Для цього необхідно позбутися шкідливих звичок, уважно і з любов’ю ставитися до інших.

З учнями 9-го класу соціальний педагог Паламарюк М.М. провела тренінгове заняття «Я – людина, моє життя прекрасне!». Метою заняття було формування активного усвідомлення учасниками широкого кола своїх можливостей, своєї активної позиції; навчання визначити власні духовні цінності та їх вплив на життя; підвищення самооцінки. На занятті діти відчували себе комфортно, із зацікавленістю виконували вправи. За допомогою експрес-тесту учні визначили свій рівень самооцінки. Запам’яталася присутнім притча «Про життя», основною думкою якої став вислів – «Кожна проблема – це камінь, який життя кидає в нас, але ступаючи цим камінням, ми можемо перейти бурхливий потік». Завершилося заняття вправою «Святковий салют»: учні висловили свої думки на зірочках і прикріпили їх на плакат із святковим салютом.

З педагогічним колективом практичний психолог Міхай А.П. провела тренінгове заняття «Галерея чудес».  Його метою було створення емоційно-сприятливого психологічного клімату в колективі та гармонію взаємин. Несподіванкою для всіх присутніх  стали уміло підібрані завдання на краще знайомство, на вироблення уміння малювати «чарівними» фарбами, на виконання ролей у театралізованій виставі «Казка із щасливим кінцем» тощо. Присутні  вдихнули свіжий аромат теплих стосунків, солодких спогадів дитинства, відчули себе необхідними, важливими, потрібними, найкращими. І все це сталося завдяки майстерності і кмітливості психолога.

День відкритих дверей був зігрітий не тільки першими сонячними промінчиками, а й спілкуванням з дітьми, колегами, батьками. Тому він назавжди залишиться у наших серцях.

  Гладкова В.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 523 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (1)

 Живи, поете,в бронзі  і  в  граніті,-

 Живи, поете, в  пам яті  людській,

 Живи  в  піснях, живи у «Заповіті»,

У  слові  праведнім, у  славі  віковій!

     Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові,чия душа сповнена високої любові до Батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу.   Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу. Своєю творчістю Т. Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом як гнівне звинувачення царизмові, як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури – стали надбанням широких народних мас.

З метою  вшанування  пам’яті  Т.Г.Шевченка, виховання  любові  і  поваги  до  спадщини, яку  нам залишив  поет, сприяння  усвідомлення  учням  великого  вкладу  Кобзаря  у  розвиток  мистецтва  України  з  11.03.15р. по 13.03.15 р. у Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів був  проведений  Шевченківський  тиждень.

Упродовж тижня  були проведені  заходи  згідно  плану, розробленого  вчителями  української   мови  та  літератури.

Розпочався  тиждень  виставкою  ілюстрацій  до творів Тараса Шевченка «Ми тебе не забули, Тарасе!» З метою  показу  багатогранності  творчої  особистості Великого  українського  поета, вчитель Педурару  А.Г. з  учнями 4-го класу провела урок позакласного читання «Тарас Шевченко жити буде, поки на землі житимуть люди».  Цікаво  пройшов літературно-музичний урок «Від Тарасика до Тараса», організаторами якого були учні 3-го класу під керівництвом учителя Панчук О.І.  Дзвінко  лунали  пісні «Садок вишневий  коло хати», «Реве та  стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи» при  проведенні  літературно-музичної композиції «Шевченко  не поет, а голос душі  українського народу»(вчитель  Мутеліка І.С.) 13 березня вчитель української  мови і літератури Лерка О.Є. провела урок-семінар  «Світова велич Тараса Шевченка»  з учнями 7-9 класів. Завершився тиждень тематичним вечором «Тарас Шевченко-духовний батько української нації».

      Тиждень пройшов  на  високому  рівні , усі  класи взяли активну участь у проведені заходів. Учителями української мови та літератури була проведена значна робота у підготовці до Шевченківських днів. На відкритих та позакласних заходах  використовували різні форми проведення ; використовувалися інформаційно- комунікативні технології , інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залученню дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердженню його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства.

          Керівник МО суспільно-гуманітарного циклу: Педурару А.Г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (0)

     У Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів вже стало традицією поєднати Шевченківські дні із проведенням тижня української мови та літератури. Цього року ці події охопили період від 10 по 16 березня. Всі проведені заходи були  різноманітні, цікаві, сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції учнів.

Тиждень розпочався з оголошенням плану роботи тижня на загальношкільній лінійці  (вчителі Грицкан Л.Т., Панчук А.Д.) та з виставкою творів Т.Г.Шевченка (бібліотекар Заєць Л.В.)

Конкурси літературних кросвордів та техніки читання за творами Шевченка зацікавили всіх своєю новизною. Найактивніші учні  з усіх класів брали участь у конкурсі найкращих читців  творів Шевченка. З великим ентузіазмом і любов’ю вони читали на пам'ять вірші Великого Кобзаря  (вчителі Грицкан Л.Т., Панчук А.Д.)

Переважно учні середніх класів залучилися до конкурсу учнівських творів «Моя дорога до Шевченка».

Учні  5-11 класів брали участь у мовно-літературному КВК (вчитель Панчук А.Д.).  Команди  «Калина» та «Усмішка» змагалися між собою у десяти конкурсах. Учні отримали цікаві завдання, розгадували кросворди, загадки, виконували пісні на вірші Шевченка, розв’язували тестові завдання тощо.

Проведення турніру лицарів української мови між учнями 5 та 6 класів дозволило школярам продемонструвати на практиці свої знання з фонетики та з морфології.

І учні початкової ланки під керівництвом вчителів Панчук О.В., Савчук Л.Т. та шкільного бібліотекаря Заєць Л.В. об’єдналися у заході «Тарас Шевченко – великий син України».

Підвівши підсумки Тижня вчителі української мови і літератури нагородили переможців та найактивніших учнів грамотами.

ЗДВР              Чупрун В.Л.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 486 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (0)

     Серед багатства форм художнього мистецтва хореографія займає особливе місце. Хореографія, як жодне інше мистецтво, володіє багатьма можливостями для повноцінного естетичного удосконалення людини, для її гармонійного духовного та фізичного розвитку. У хореографічному мистецтві все більше знаходить застосування і розвиток сучасний танець, зі своїм розмаїттям стилів та напрямів.

  З метою розвитку та популярності сучасної хореографії, естетичного виховання дітей та молоді засобами хореографічного мистецтва, відкриття юних обдарувань та сприяння розвитку їх творчості 14 березня 2015року був проведений обласний конкурс сучасного танцю «У ритмах ХХІ століття». Конкурс проводився на базі Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини», куди з’їхалась велика кількість колективів-учасників, які своїми виступами обтяжували журі у виборі переможців.

         Глибоцький район представляли три колективи-переможці районного етапу конкурсу:

  • Хореографічний колектив «A cool world», Коровійської ЗОШ, керівник Чорней М.К. (молодша вікова категорія);
  • Колектив сучасного танцю «Небесне сяйво», Глибоцького БТДЮ на базі Станівецького НВК, керівник Шова Д.Л. (середня вікова категорія);
  • Хореографічний колектив «Невгамовні», Молодійської ЗОШ, керівник Сідор О.Г. (старша вікова категорія).

Серед великої кількості конкурсантів призові місця вибороли талановиті вихованці колективів «A cool world», «Небесне сяйво», які зайняли  ІІІ місця у своїх вікових категоріях.

Вітаємо наших переможців та бажаємо подальших перемог!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 629 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (3)

Вже поле й гай

Прокинулось від сну.

Лелека бродить по зеленім лузі...

А ми стрічаємо

Красунечку Весну!

    У Валякузьминському ДНЗ було проведено свято «Добрий день, Весно-Красна». Вихованці мандрували весняними стежинами . Ніжні весняні квіточки кружляли у веселому таночку. Хлопчики старшої групи виконали танець із саксафонами під керівництвом диригента - Романюк Елізи. Маленькі бджілки - трудівниці завзято збирали нектар із квітів. Також на свято завітала непрохана гостя - бабуся Шапокляк, яка намагалася завадити малятам зустрічати весну. Проте добро перемогло! Весна весело кружляла у танку "Подоляночка".

 

 

 

Проглядів матеріалу: 515 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (0)

Прийшла весна,

Прийшла весна,

Нехай усе радіє

Нас усіх, усіх вона

Своїм теплом зігріє

 

Весняні свята – чудова нагода потішити найрідніших людей, і ще раз сказати їм про свою любов, проявити турботу.

З приходом весни у Волоцькому ДНЗ було проведено свято 8 Березня.

Подивіться у віконце:

Світить нам весняне сонце

Всіх голубить промінцями

 І вітає зі святом мами.

Хай дзвенять сьогодні в залі

Спів, і музика, і сміх,

Бо на свято завітали

Мами краші від усіх.

Мамине свято я зустрічаю

Я для матусі віршики знаю,

Я подарунок матусі роблю

Я свою маму дуже люблю.

 

     На святі були присутні всі мами наших діток. Концерт був проведений у святково оформленій  залі. В ході концерту були задіяні всі діти, вони розповідали вірші про матусь та бабусь,  співали пісні, танцювали жартівливі таночки.

По завершенні свята дошкільнята запросили  матусь на вальс, а в кінці  подарували подаруночки, який виготовили власноруч. Батьки отримали масу задоволення від переглянутого, та щиро дякували працівникам  за організацію свята. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 547 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (0)

     Ось і настала весна, що принесли з собою перші яскраві сонячні промені  та чудовий  настрій. Прихід весни  не можливо уявити без квітучих садків та різноголосого пташиного співу. У Старововчинецькому ДНЗ за традицією, кожного року діти з нетерпінням чекають той день, коли всі разом виносимо на ділянку дитячого садка шпаківні. Ця радість спонукає дітей до доброти, бажання допомогти пташкам, бережному відношенню до живої природи. Діти з цікавістю спостерігають за поведінкою пернатих: як вони весело заливаються різними голосами, як швидко клюють зернятка, як купаються в калюжах. Можна сказати, що птахи радіють сонечку, теплу і нашій допомозі. Адже вони летіли з далеких країв в надії знайти собі житло, що тут вони будуть у  безпеці і спокійно можуть продовжувати свій рід.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 557 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.03.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024