Субота, 27.04.2024, 00:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 07

       Їм дано талант творити добре, мудре, вічне…6  квітня  2016 року на базі Кам’янської ЗОШ  І-ІІІ ступенів відбулися виїзні обласні курси вчителів історії та правознавства при ІППО ЧО.

У семінарі-практикумі  взяли участь 22 педагоги області на чолі з методистом інституту перепідготовки працівників освіти Федораком  В.Ф. та методистом історії та правознавства управління освіти Швецем В.Г.

Заступник директора з НВР презентувала школу, розповіла про успіхи та досягнення вчительського та учнівського колективів. Показовий урок з правознавства в 10-В класі провела Кінащук А.Д., використовуючи різноманітні прийоми, методи, ІКТ. Гостями даного уроку були представники: Глибоцького районного суду  - Кирстюк Л.В. та інспектор поліції ГВП – Кайтанович А.Д. З великим задоволенням старшокласники працювали з нормативними документами: Конституцією України, Кримінальним Кодексом, спілкувалися з гостями. Урок Алли Дмитрівни Василь Федорович оцінив як майстер-клас.

Слухачі курсів поділились власним досвідом, давши фрагменти уроків у 11-Б класі (вч. Воробець М.С.) на тему: «Декларація про державний суверенітет» та в 7-В класі (вч. Карлійчук Т.М.) на тему: «Українські землі у складі Великого князівства Литовського». Впродовж уроків панувала гармонія і взаєморозуміння між школярами та гостями, які виступили в якості вчителів.

Доповнив програму курсів вчитель історії, директор Опришенської ЗОШ  Боднарюк М.І. – призер ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2016», який щиро поділився своїми доробками та досягненнями його вихованців, справивши велике враження про свою роботу на слухачів курсів

Радушно відчинила двері Бобул Віоріка Василівна, директор етнографічного музею, де витає дух нашої минувшини. Гостей зацікавили рідкісні експонати і те, яку велику роботу було проведено учнями, вчителями, жителями села по збереженню старовини.

На згадку про семінар-практикум В. Г. Швець подарував колегам з області книжку та буклети про Глибоччину, а адміністрація – візитки Кам’янської ЗОШ. Про свої позитивні враження від знайомства з школою, вчителями, учнями курсанти написали у візитаційній книзі. Колектив школи та адміністраці вдячні Федораку Василю Федоровичу та Швецю Василю Георгійовичу за плідну співпрацю та поширення досвіду серед педагогів області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 425 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.04.2016 | Комментарії (0)

   З метою розкриття талантів юних виконавців, пошуку творчо обдарованих дітей, патріотичного виховання підростаючого покоління, популяризації дитячого мистецтва 06 квітня  2016 року відбувся творчий звіт обласного етапу фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» на якому були представлені кращі номери серед загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів.

Виступи виконавців оцінювало вельмишановне журі:

  • Лісовий Вадим Анатолійович  - завідуючий кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кандидат педагогічних наук, доцент.
  • Стиць Ірина Степанівна  - Заслужена артистка України, викладач кафедри музики  Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
  • Осипенко Ярослав Сергійович – асистент кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
  •  Постевка Георгій Ілліч  - викладач кафедри музики, кандидат педагогічних наук, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів.
  • Вовк Надія Миколаївна  - методист вокально-хорового жанру Чернівецького обласного центру естетичного-виховання «Юність Буковини», відмінник освіти України, лауреат обласної премії імені Омельяна Поповича.
  • Боднарюк Наталія Вікторівна -  завідуюча відділом Чернівецького обласного центру естетичного-виховання «Юність Буковини».
  • Ковальська Ірина Вікторівна  - керівник зразкового художнього колективу гуртка бально-спортивного танцю «Молодість» Чернівецького обласного центру естетичного-виховання «Юність Буковини»

 

Усім учасникам фестивалю бажаємо творчих досягнень, успіхів, нових злетів, перемог та ніколи не зупинятися на досягнутому!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 611 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.04.2016 | Комментарії (0)

     7 квітня міжнародна спільнота відзначає День здоров’я. Це свято покликане вкотре нагадати, що глобальною ідеєю  була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку для шкільних заходів в Черепковецькій школі, присвячених дню здоров'я, приділяється велика увага. Зокрема було проведено свято « Старти надій», де учні школи змагалися з різних видів спорту та  проводились цікаві естафети. Вчитель фізичного виховання Баланюк М. І. для учнів всієї школи під музичний супровід провів загальнорозвиваючі вправи.

Психологічною службою (практичним психологом Хаю О.В. та соціальним педагогом Ткачук Є.М.) було проведено тренінг «Здоров’я – цінність нашого життя». Заняття  допомогло довести пріоритети здоров’я серед інших цінностей людини  та негативний вплив шкідливих звичок на самопочуття підлітка, прагнення займати активну життєву позицію, сприяти визначенню власних духовних цінностей та орієнтації на здоровий спосіб життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.04.2016 | Комментарії (0)

     Міжнародний день здоров’я спрямований на залучення широкої громадської уваги до цих проблем і питань. Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня. Це свято увійшло в традицію у середині минулого століття. Дата відзначення приурочина дню створення Всесвітньої організації охорони здоров’я,а точніше дню приймання статуту цієї організації (7 квітня 1948 року)

У Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. Міжнародний  день здоров’я пройшов дуже насичено. Медичною сестрою закладу Наталія Миколаївна Жамбарова провела у кожному класі інформаційні хвилинки на тему «Здорового способу життя». Діти розказували різні прислів’я наприклад: «Бережи одяг поки новий а здоров» я поки молодий», «Здоров’я не купиш за гроші», «У здоровому тілі – здоровий дух» тощо. Також  для учнів 1-4 класів були проведені бесіди «Їжа - джерело росту і здоров’я», про гігієну школяра «Чистота – запорука здоров’я». Педагогом – організатором  К.Т. Мельничук  було організовано випуск стін – газет,а прес-центром учнівського комітету на чолі з учителем Основ здоров’я  Ольгою Михайлівною Чупак  було випущено спец випуск шкільної газети «Шкільний вісник »присвячений Міжнародному дню здоров’я. В Міжнародний день здоров’я  кожен учень отримав пам’ятку  про те, як зберегти здоров’я   та попередити хвороби.

У нашій суспільній свідомості існує одна дуже проста думка,безпосередньо пов’язана з питанням здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я – решта все додасться » - так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно наявність або відсутність у людини цього безцінного скарбу докорінно визначає його повсякденне життя .

У всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім його надійно берегти! Всім хворим – якнайшвидшого одужання!Всім нам бути здоровими та життєрадісними!

 

Проглядів матеріалу: 520 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.04.2016 | Комментарії (0)

Єдина річ цінується найбільше

Лише тоді, коли немає вже її,

І ти не маєш втрати більшої –

Здоров’я найцінніше на Землі.

7 квітня, в день створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров'я, відзначається Всесвітній день здоров'я.
  Щорічне відзначення цього свята стало традицією і у Михайлівському НВК, адже одним із найголовніших завдань сучасної школи є виховання здорової дитини, збереження її здоров'я.
    Вчителем основ здоров’я Унгурян Анастасією Іванівною з метою залучення підростаючого покоління до здорового способу життя було проведено ряд заходів, які сприяли бажанню зберігати та зміцнювати своє здоров’я.

   Серед учнів молодшої ланки було проведено урок-вікторину, де діти із захопленням давали відповіді на різноманітні питання, що стосуються здорового способу життя, навичок безпечної поведінки, правил особистої гігієни та збереження здоров’я. Також молодші школярі за допомогою вправи «Асоціації» мали змогу висловити свою думку щодо значення здоров’я для кожного з них.

  Учні середньої та старшої ланки також долучилися до відзначення Всесвітнього дня здоров’я виготовивши просвітницьку стіннівку «Здоровим бути модно», де акцентували увагу на тому, що заняття спортом, трудова активність, відмова від шкідливих звичок – це фактори, що зміцнюють здоров'я.

  Цікавою та пізнавальною для усіх учасників навчально-виховного процесу стала виставка книжок та періодичних видань, яку підготувала бібліотекар Діана Вікторівна Гушул.

  День здоров’я був насичений, цікавий та змістовний, а учні отримали гарний настрій та позитивні емоції.

Пам’ятаймо! Лише духовно і фізично сильна та здорова особистість може увійти в сучасний напружений ритм життя, здобути відповідні знання, пристосуватися до мінливих соціальних, екологічних факторів, досягти успіху в житті, стати корисною для суспільства!

 

Анастасія Іванівна Унгурян, вчитель основ здоров’я Михайлівського НВК

Проглядів матеріалу: 410 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.04.2016 | Комментарії (0)

    Весна – прекрасна пора року, коли після холодів оживає природа. З першим потеплінням виникла необхідність у частих прогулянках на свіжому повітрі. Тому, учні Йорданештської ЗОШ №2 поєднали приємне з корисним і разом з вчителями долучились до трудового десанту  "Чистий шкільний майданчик" .

Із посмішками та завзяттям працювали пліч-о-пліч зі всіма і наймолодші, які хотіли довести дорослим, на що вони здатні.

Цей “трудовий десант” ще більше згуртував всіх і вкотре переконав, що разом ми – сила, яка може все.

Опаіць М.І. - педагог-організатор

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 448 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.04.2016 | Комментарії (0)

     Днями у 3 класі Михайлівського НВК вчителем початкових класів Тетяною Петрівною Сорощук був проведений мультимедійний урок з предмету «Я у світі» по темі «Державні символи України».

 Особливостями проведення уроку було те, що він був розроблений і проведений з використанням інтерактивних технологій, мультимедійної презентації «Символи держави», «Народні символи України», фотосюжетів.

     На уроці були використані такі методи та методичні прийоми:

  1. Інформаційно – рецептивний:

А) словесний;

Б) наочний;

    2)  Репродуктивний.

   3) Проблемно – пошуковий.

  4) Сугесивний.

  5) Релаксопедичний.

Урок був проведений під девізом:

«Виростай, дитино, й пам’ятай:

Батьківщина – то найкращий край».

 Ці слова відомого українського поета  Д. Павличка ніби перегукувались з різноманітними завданнями, які виконували учні під час уроку – це тестування, робота над загадками, інтерактивні вправа «Асоціативний кущ» та «Незакінчене речення», вправа «Шифрограма», гра «Назви одним словом», виконання завдання з рубрики «Проблемне запитання» та «Дослідіть» , розгадування кросворда, перегляд мультимедійних презентацій.

Підбиття підсумків уроку було проведено у вигляді вправи «Інтерв’ю в газету».

    Учні з задоволенням виконували завдання, під час уроку були активними.

Цей урок – це ще один крок у національно – патріотичному вихованні підростаючого покоління.

Проглядів матеріалу: 495 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.04.2016 | Комментарії (0)

   5 квітня у Черепковецькій ЗОШ відбулася сміхопанорама  «Щирий сміх подовжує життя», яку підготували учні 8 класу разом із класним керівником Гнатюк О.В. Лунали дотепні жарти, влучні анекдоти , смішні гуморески.  Діти отримали багато позитивних емоцій, хорошого настрою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.04.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024