Середа, 24.04.2024, 00:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 20

    20 квітня 2016 року на базі Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст.  відбулось засідання психолого – медико – педагогічної консультації  для дітей з особливими освітніми потребами, які повинні отримувати будь – яку додаткову допомогу, яка може знадобитися їм для забезпечення успішності процесу навчання.

       Школи мають визнавати і враховувати різноманітні потреби своїх учнів шляхом узгодження різних  видів і темпів навчання.

         З метою вирішення питань дітей з особливими потребами  в Глибоцькому районі проводиться відповідна робота, щодо створення  належних умов для інтеграції дітей з різними нозологіями: зусилля спрямовані на введення дітей з особливими освітніми потребами у регулярний освітній простір. Ми пристосовуємо учня до вимог школи, а школу до потреб учня.

         До складу комісії ПМПК входили: завідувач ПМПК – Міхай Анастасія Петрівна, Сучеван Крістіна Іванівна – заступник головного лікаря з питань охорони дитинства та материнства (педіатр), Білан Генадій Миколайович - нервопатолог, Тріфан Світлана Дмитрівна – логопед (дефектолог), Хаю Ольга Василівна - практичний психолог. На засідання  психолого – медико – педагогічної консультації прийшли  18 батьків розом з дітьми. Їм були запропоновані різноманітні діагностичні методики, проведені співбесіди з метою виявлення потреб та можливостей дітей. Батьки

мали можливість отримати просвітницьку та консультаційну допомогу фахівців даної комісії.

                                 Завідувач ПМПК  Глибоцького району Міхай А.П.

 

Проглядів матеріалу: 440 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (1)

       19 квітня 2016 року за ініціативи НМЦ менеджменту та координації діяльності РМК/ММК ІППОЧО та з метою популяризації інноваційних педагогічних технологій і всебічного їх упровадження у педагогічну практику на базі вебінар-студії Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області проведено форум педагогів-новаторів в он-лайн режимі «Інноваційний освітній простір Чернівеччини» для завідувачів і методистів РМК/ММК, методистів ІППОЧО, педагогів області, учасників філій Авторських творчих майстерень.

У форумі також взяли участь: Василь Барарюк- начальник управління освіти Глибоцької РДА; Олеся Намака - завідувач РМЦ, методисти РМЦ та  педагоги загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району.
Програма проведення форуму передбачала презентацію напрацювань педагогів-новаторів за п’ятьма напрямками:
- впровадження експериментально-дослідницької діяльності у навчально-виховний процес;
- використання інноваційних технологій навчання та виховання школярів;
- застосування інноваційних підходів у формуванні освітнього простору навчального закладу.
-  розвиток ініціативності та підприємливості учнів на уроках та в позаурочний час;
-  проектні технології у навчальному процесі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 435 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (0)

    «Там, де я родився, там мій рідний край». Під таким девізом учні 2-го класу Купського  НВК №2, разом з вчителем Богданюк М.Р., провели трудовий десант на пришкільному майданчику. Доглядали за тюльпанами та трояндами, а також посіяли чорнобривці та айстри, щоб  кожного ранку різнобарвні квіти зустрічали їх.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 440 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (0)

       Світ тримається не на грошах, прибутках, машинах чи іграшках. Світ тримається на милосерді й доброті. Бо саме вони приносять спокій у серце. Саме слово про це говорить: милосердя – мило серцю. Доброта до інших людей приносить радість та спокій у серце того, хто дає, i того, хто потребує.
Тому, щороку в нашій школі проходить благодійна акція Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця". Скринька із серцем обійшла усі класи, сільську раду та магазини. Учні, вчителі та добрі люди  добровільно брали участь в акції, кидаючи до скриньки будь-яку грошову одиницю. 

 Всього було зібрано 1000 гривень. Кошти ми передали нашій колишній учениці Попеску Наталії Петрівні.

Проглядів матеріалу: 395 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (0)

    У Слобдіському НВК практичним психологом Діаною Нагірняк було проведено тренінгове заняття «Вчимося бути толерантними».

Метою заняття було:  - розкрити поняття „толерантність”, формування толерантності тренінговими методами, показати певні рівні  толерантної поведінки людини;

               - навчати учнів толерантного    спілкування в групах та виховання навичок толерантної поведінки в соціумі;

              - формувати активну життєву позицію, громадянську активність.

Під час тренінгу засвоювали значення понять «толерантність» і «толерантна особистість»; після тренінгу учні змогли усвідомлено сприймати потреби та проблеми інших людей, розв’язувати конфлікти поглядів на основі толерантності, виявляти толерантність у процесі спілкування з людьми іншої раси, національності; проявляти активну життєву позицію через спілкування.

Толерантність – це насамперед розуміння людських поглядів, без утискання власних, тобто, ти вислуховуєш позицію опонента, розумієш і реально аналізуєш її,  залишаючись вірним своїм переконанням.

Учні після проведеного заняття отримали масу позитивних вражень. Всі були задоволені, адже під час тренінгу було використано багато вправ, зачитано притчу та перегляд відео-ролику, презентації та анкетування «Чи толерантна ти людина».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (0)

    14 квітня у Кам"янській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося незабутнє свято для учнів 1-Б та 1-Г класів «Прощавай,  Букварику» під керівництвом класоводів Піцул Т.М. та  Піцул І.М. Захід пройшов у святковій атмосфері. Учні декламували вірші, співали пісні, розігрували сценки, розповідали гуморески та танцювали запальні танці. А учні 5-Б класу в казковій формі познайомили дітей з новими підручниками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 520 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (0)

       Діти дослідники від народження. Саме дослідження допомагає їм пізнавати навколишній світ. І саме етапи наукового дослідження вони несвідомо використовують, ознайомлюючись з довкіллям. Підготовка  дитини до дослідницької діяльності, навчання її вмінь та навичок дослідницького пошуку стає найважливішим завданням сучасної освіти.

Цікаве заняття з екологічного виховання з елементами пошуково-дослідницької діяльності на тему «Серйозно про цікаве» провела15.04.2016 р. вихователь старшої групи дошкільного підрозділу Купського НВК Березовська А.Г.

Питання екологічного виховання є пріоритетним в роботі вихователя. Аліна Георгіївна запросила дітей у незвичайну подорож на повітряній кулі до наукової лабораторії, в якій діти уявляли себе справжніми вченими-науковцями. Протягом заняття розширювала їхні знання про властивості повітря. Діти продемонстрували міцні знання про живу і неживу природу. Разом з вихователем з’ясували, що повітря не має форми, смаку, кольору, запаху. Особливо дітям сподобалась ігрова комунікативна ситуація «Природничі проблеми», Велику насолоду дошкільнята отримали під час дослідницько – експериментальної діяльності у «науковій» лабораторії.

Протягом заняття використано багато ігор, вправ, завдань, інтелектуальні карти-таблиці.

Як підсумок заняття діти визначили, який з дослідів їм найбільше сподобався, який з них вони хотіли б повторити вдома, а також, що найбільше їх здивувало.  Під час дослідів малята дізналися  що потрібно робити для збереження чистого повітря навколо нас.

 Педколектив під час обговорення дав високу оцінку роботі вихователя і висловив переконання в тому, що заняття з пошуково-дослідницької діяльності сприяють розвитку у дітей пізнавальних інтересів, стимулюють розумовий розвиток, поповнюють активний словник дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (0)

     23 квітня 2016 року о 10.00 по всій Україні пройде загальнонаціональна щорічна акція «Зробимо Україну чистою разом!». Це найбільша соціально-екологічна акція в Україні, яка передбачає щорічне одноденне прибирання парків, пляжів, скверів, узбіч доріг та інших зелених зон. Зародилася вона, як частина всесвітнього руху "Let’s Do It, World”, який в свою чергу об’єднує понад 10 000 000 людей з більш ніж 100 країн світу. 

Мета акції – виховати у громадян дбайливе ставлення до довкілля, прищепити в суспільній свідомості потребу підтримувати чистоту та піклуватися про навколишнє середовище.
 Перше прибирання було проведене в кількох парках Києва 5 червня 2010 року. З тих пір акція переросла в загальнонаціональну, а кількість учасників щороку стрімко зростає.
Акція проводиться вже кілька років поспіль:
•Зробимо Київ чистим – 1, Зробимо Київ чистим – 2 – 2010 рік
•Зробимо Україну чистою – 2011. 22 тисячі учасників, 55 населених пунктів
•Зробимо Україну чистою – 2012. 51 тисяча учасників зі 110 населених пунктів.
•Зробимо Україну чистою – 2013. 140 тисяч учасників з 374 населених пунктів
•Зробимо Україну чистою – 2014. 170 тисяч учасників з понад 1000 населених пунктів.
•Зробимо Україну чистою – 2015. Понад 800 тисяч учасників з 1000 населених пунктів.
Проглядів матеріалу: 392 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.04.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024