Субота, 27.04.2024, 06:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 19

   Ліцеїсти  Старововчинецького ліцею цього року здобули честь представляти Глибоцький район  на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Своїми виступами ліцеїсти мали можливість показати на якому високому рівні здійснюється  патріотичне виховання дітей та учнівської молоді у нашому ліцеї.

 
Проглядів матеріалу: 559 | Завантажив: Жанет | Дата: 19.04.2016 | Комментарії (0)

      14 квітня 2016 року  в приміщенні актової зали Глибоцького ліцею відбулася зустріч працівників управління освіти Глибоцької РДА, районного методичного центру, керівників та голів профкомів навчальних закладів усіх типів з очільниками освітянської Профспілки Чернівецької області.  Зустріч відбувалася у форматі запитання-відповідь.

        Голова обкому профспілки працівників освіти і науки  Дудчак Володимир Васильович поділився своїми міркуваннями з приводу нової редакції Закону « Про освіту »,  ознайомив усіх присутніх із тими зауваженнями та пропозиціями до законопроекту « Про освіту», які надав ЦК Профспілки  Голові комітету, членам комітету та народним депутатам в листі від 29.03.2016 № 02-5/215. Володимир Васильович  виразив особливу стурбованість з приводу того, що незважаючи на вжиті заходи, переважна частина пропозицій не врахована.

     Чортик Богдан Романович, заступник голови обкому профспілки працівників освіти і науки, нагадав керівникам навчальних закладів про відповідальність за дотримання сторонами виконання колективних договорів, необхідність їх пролонгації до укладення нової  Генеральної угоди, про належне ведення трудових книжок, дотримання Правил внутрішнього трудового розпорядку. Закцентовоно увагу керівників на важливості    ведення особових справ працівників,  заповнення картки №2 та ведення облікованого робочого часу для окремих категорій працівників згідно вимог.

      Чи не найбільше було запитань до юриста, уповноваженого ЦК Профспілки з правових питань Безручака Василя Васильовича, який надав професійні юридичні консультації з важливих питань, що стосуються оплати праці, відпусток, надбавок медсестрам, атестації кухарів, компенсацію за роботу у вихідні дні, статус керівника РМЦ , оптимізацію технічного персоналу.  Василь Васильович також ознайомив із новоприйнятими нормами про дотримання вимог законодавства про працю, зайнятість населення та наслідки при їх порушенні, про нову редакцію Трудового  кодексу та ін.

      Начальник управління освіти Глибоцької РДА Барарюк Василь Іванович зауважив , що така зустріч дуже важлива саме в цей час реформ, змін у законодавстві, та щиро подякував  профспілковим лідерам за ґрунтовну бесіду, за ту допомогу, яка так потрібна сьогодні для того, щоб жоден працівник не постраждав від можливих упущень в роботі з документами.

      « Завдання профспілок – не оминути своєю увагою жодного випадку, який може призвести до погіршення соціально-економічного стану працюючого, надати якомога ефективнішу допомогу при вирішенні багатьох спірних питань, захистити кожну людину, яка виступає за правду й порядок,  упередити працівників від нещасних випадків,  – для цього і була організована ця зустріч», -  зауважила голова Глибоцького районного комітету профспілки працівників освіти і науки Лазурко С.І.

Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.04.2016 | Комментарії (1)

     «У творчих і працьовитих вчителів  - творчі і успішні учні». Під таким гаслом 12 квітня 2016 року в Йорданештській ЗОШ І-ІІ ст №2 пройшов районний семінар – практикум вчителів французької мови .  Під час семінару вчителі французької мови Кирчу Марія Григорівна та Кирчу Оксана Дмитрівна показали справжню фахову  майстерність у проведені уроків та позакласних заходів.

         Метою,  організованих для вчителів району,  фрагментів уроків  у 1, 5, 7 та 9 класах було показати системність роботи вчителя і  творчий підхід на кожному етапі навчання та результат, який  можна отримати: учнів, які вільно володіють французькою мовою, розуміють і дбають про красу мови.

        Приємні враження на учасників семінару справили учні 1 класу, адже не зважаючи на свій маленький досвід у вивчені французької мови, учні вміло застосовують вивчені слова та граматичні конструкції, будують речення, ведуть бесіди в рамках вивчених тем, вміють декламувати вірші та знають багато пісень французькою мовою. І все це завдяки майстру своєї справи – Марії Кирчу.

        Фахову майстерність та любов до французької мови Марія Кирчу передала своїй доньці Оксані Кирчу, яка наслідує матір та вміло передає знання своїм учням.

        Оксана Кирчу,  крім фрагментів уроків,  провела 2 позакласні заходи: інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?» для учнів 9 класу та учасників семінару (команди складалися з учнів та вчителів району) та «Світ шкільного театру», під час якого учні Йорданештської ЗОШ №2 продемонстрували свою акторську майстерність та красу французької мови, адже вимова шкільних акторів була бездоганна.    


Учителем не кожен може бути,
Не кожне серце вміє говорить...
Учитель лише той, хто вміє чути,
Окрилити, навчити і любить.
Тендітну душу ласкою зігріти
І добротою ниву засівать,
Безмежно, щиро цілий світ любити
І дітям усього себе віддать.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 610 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.04.2016 | Комментарії (2)

Люблю я в рідному краю веселі співанки пташині.

                                                   Лідія Коломієць

Учні початкових класів Купського НВК №2 провели  тиждень присвячений зустрічі птахам, які повертаються з вирію.    Почався тиждень з конкурсу кращих малюнків на тему «Мій улюблений птах».

Декламували вірші та співали пісні, посвячені нашим крилатим друзям. Відгадували загадки , слухали  спів пташок, переглянули мультфільм  на цю тему.

Разом з батьками змайстрували шпаківні для шкільного саду. Провели конкурс на краще пташине гніздо.

Заступник директора з НВР   Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.04.2016 | Комментарії (0)

    В Купському НВК №2 вчителем математики та фізики Кирстюк О.М. був проведений  круглий стіл : «Вплив  мобільного зв’язку на організм людини».

Метою заходу було формувати  поняття шкідливості мобільних телефонів.  Розвивати  у дітей уміння робити правильні висновки щодо користування телефоном та уміння захистити себе і телефон.  Виховувати в учнів почуття відповідальності за своє здоров’я.

Присутні учні, з великою увагою та цікавістю слухали доповіді, в яких розкривалися переваги і недоліки мобільних телефонів . Шляхи розвитку мобільних телефонів  викликали жваву дискусію серед учасників круглого столу: кожний аргументовано відстоював свою точку зору.

            Заступник директора з НВР        О.М. Кирстюк

 

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.04.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024