П'ятниця, 26.04.2024, 00:27















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 27
  Традиційно у Глибоцькому ліцеї є свято птахів. Сьогодні відбувся турнір юних ерудитів-орнітологів, у ході якого учні не тільки показали глибокі знання з орнітології, а й взяли участь у різних номінаціях з даної теми.
У турнірі взяли участь три потужні команди:
1) "Золоті сови"-це команда 8 біол.-хім. класу
2) "Ластівки"-це команда 8 фіз.-мат. класу
3) "Філологи-орнітологи"-команда 8 філ. класу
Нелегкою була праця журі, яка оцінювала роботу учасників, де вони змагалися у конкурсах: "Візитна картка", "Розминка", "Значення птахів", "Запитання супернику: ти-мені, я-тобі", "Конкурс капітанів","Показуха", "Впізнай за описом", "Птахи-рекордсмени", "Символи". А у конкурсі "Творчий" виявилося які співучі наші учні , бо знають чимало пісень про птахів.
Час сплинув швидко і цікаво і оголошений результат був наступним:
"Золоті сови" - ІІІ місце
"Ластівки" - ІІ місце
"Філологи-орнітологи" - І місце
проте різниця в балах була незначною.
Проглядів матеріалу: 448 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

      27 квітня у Черепковецькій ЗОШ І – ІІІ ст. відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки  Віталію Петровичу Копачуку – випускнику даної школи, герою, який загинув під час виконання бойового завдання в зоні АТО   28 вересня 2015 року, захищаючи територіальну цілісність і незалежність нашої держави. На урочистостях , окрім учнів, учителів, односельців, учасників АТО, були присутні перший заступник голови Глибоцької РДА Коломієць В.К , голова районної ради Панчук П.В., начальник управління освіти Глибоцької РДА Барарюк В.І., заступник начальника прикордонного відділку с.Черепківці по роботі з особовим складом  майор Хвищук А.В., керівник спілки воїнів АТО Вержак А.С.,  родина: мати – Копачук Ольга Петрівна, син – Копачук Вадим учень 9 класу Черепковецької ЗОШ, дочка – Копачук Євгенія  учениця 7- А класу Глибоцького ліцею, представники військового комісаріату.  Захід розпочався проникливими словами старшокласників про важкі часи , які зараз переживає Україна, а потім з уст кожного, звучав Гімн України. Відкрили меморіальну дошку дочка, син та матір Віталія Копачука. Настоятель церкви о.Георгій прочитав молитву «За невинно убієнними воїнами» та освятив меморіальну дошку. Після хвилини мовчання, якою вшанували героя, біля  меморіальної дошки запалили свічки. А на завершення урочистостей відвідали могилу героя на кладовищі с. Новий Вовчинець .

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 520 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

      У січні 2006 року був створений Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця», засновники якого (молоді люди) поставили перед собою мету – порятунок життя і здоров’я дітей та повернення довіри громадськості до благодійних організацій шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, всестороннього контролю і публічного звітування.
Основним завданням Фонду є забезпечення у встановленому чинним законодавством порядком медичним обладнанням дитячих лікувальних закладів, відповідно до затвердженої програми.

Ідея Акції була запозичена у надзвичайно успішного польського благодійного фонду «Великий Оркестр Святкової Допомоги», котрий вже 20 років поспіль проводить такі Акції і користується величезною довірою і популярністю. Там ці дні проходять, як загальнонаціональні свята, які супроводжуються різноманітними розважальними заходами, концертами, щоб люди відчували, що допомога іншим це не тільки приємно, а й радісно.

Учні Глибоцького ліцею також, вчаться бути уважними, доброзичливими, тактовними, умінню приходити на допомогу, висловлювати повагу та шану до потреб хворим дітям.

Проглядів матеріалу: 502 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

Мовчать слова, як квіти обеліскам,
Радіаційна зона не зника.
Живих вшануймо і вклонімось низько
Сльозина болю по щоці стіка.

   Чорнобиль — це назва невеличкого районного центру, що знаходиться в 130 км від Києва. В історію Чорнобиль увійде назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших катастроф. В пам’яті українського народу 26 квітня — день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті неможливо.
26 квітня учні Слобідського НВК вшанували пам’ять рятувальників, які віддали своє життя, виконавши найвищий обов’язок перед країною і рідним народом, зупинивши поширення катастрофи, унеможлививши її переростання в глобальний винищувальний смерч не тільки для всієї України, а й усього світу.
Ведучі заходу розповіли про події 26 квітня 1986 року, про героїзм та самопожертву людей, які прийняли на себе найжорстокіший удар, щоб зупинити некерований атом.

Проглядів матеріалу: 512 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

     Чорнобиль – це катастрофа глобальних масштабів, це незагойна рана на тілі України. Вибух реактора 26 квітня 1986 року ввів людство у новий етап його розвитку: ми усвідомили, що цілком реальною стає небезпека загибелі життя на Землі від створеної людиною техніки.

У Молодійській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено тематичну лінійку, учні випустили стіннівки, буклети, переглянули документальний фільм  «Заборонена зона».

Чорнобильська трагедія – не в минулому. На жаль. Наша планета заражена багатьма недугами, і причина цьому – техніка, що вийшла з-під контролю. Тому так скорботно і гірко звучать рядки поеми Івана Драча:

 «Несе сива чорнобильська мати

Цю планету... Це хворе дитя!...».

Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

    Чорнобильська катастрофа – найбільша екологічна аварія сучасності. Кожен рік ми згадуємо цю масштабну трагедію у нашому закладі.

26 квітня у Димківському НВК  відбулася урочиста лінійка – реквієм із вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильський АЕС і пам’ять  жертв катастрофи. Організаторами заходу були Барбаза Н.М., учні 7, 8, 9, та 11 класів. Долучилися до знаменної дати і бібліотекар Сандуляк Т.К., яка підготувала книжково – ілюстративну і тематичну виставку «30 років Чорнобильської катастрофи». Також було проведено конкурс малюнків «Спогади про  Чорнобиль». Під час заходу учні переглянули документальний фільм, присвячений подіям Чорнобиля.

Присутніми були адміністрація закладу, учні та педагоги. Почуте і побачене на заході запам’ятається  надовго.

 

Проглядів матеріалу: 471 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

      Відзначення річниці Чорнобильської трагедії - це не свято, 26 квітня - це день, коли кожна людина повинна запитати себе:"Хто я? Для чого живу на цьому світі? Як живу? Чим можу допомогти іншим людям?" . Саме в цей день ми доземно схиляємось  перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

 В Тарашанська ЗОШ  I-III ст. в цей день було проведено низку заходів, а саме:

-Виховний захід «Чорнобиль - чорна біль»

-Виставка стіннівок «Чорнобиль – наш біль»

-Виховні години, уроки пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу», «Чорнобиль через роки», «Дзвони Чорнобиля», «Мужність і біль Чорнобиля», «Нехай у серці не згасне пам’ять».

ЗДВР  Станіцька Я.М.

Проглядів матеріалу: 542 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

   З  метою виховання у дітей любові до свого народу, поваги до його традиціі у Просіцькому ДНЗ на передодні  Великодніх свят  була проведена  розвага « Писанковий дивограй».

Прийшла Весна! З ії приходом все пробуджується у природі. На землю приходять радісні свята!

Тільки раз на рік – випадає нам вмитися водою, де лежала писанка.

 

Гарна писанка у мене ,         

Мабуть, кращої й нема .

Вихователь помогала,

Малювала я сама ,

Крашанки , крашанки

Пофарбую залюбки.

Ось зелена ,ось червона,

А ось жовта, он бузкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 529 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

    До Великодніх свят готуються всі люди: дарують одне одному подарунки- фарбовані та розписані яйця «Писанки». Тому і в нашому Стерченському дошкільному навчальному закладі  діти разом із вихователями Харена С. І. та Місюрка Т. І. готувались до Пасхи.  Діти розфарбовували пензликами писанки виготовлені власноруч із паперу. Таким чином вони  ознайомлювали своїх вихованців з мистецтвом мініатюри на яйці, розширювали знання про походження великодніх обрядів і традицій; виховували патріотичні почуття на основі бесіди про українські народні традиції святкування Великодня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 437 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

            Формування у дітей стійких навичок правильної поведінки в незвичних небезпечних обставинах, усвідомлення цінності їх життя та здоров’я, навчання способів регулювання власної поведінки у довкіллі, серед людей та предметів починається з дошкільного віку. 

     Метою  «Тижня  безпеки», який був проведений з 18.04.по 22.01.2016 року в Молодійському ДНЗ, є поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пожежної безпеки, пропаганда безпечного способу життя серед дітей дошкільного віку та їх батьків, вироблення у них умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій.

   Вихователі кожної вікової групи розробили план заходів щодо навчання дітей правилам поведінки при виникненні надзвичайних подій, пожеж, травматизму у формі пізнавальних ігор, вікторин, конкурсів малюнків, бесід. Також щоденно проводились спостереження, дидактичні ігри, бесіди, заняття, обговорення ситуацій, ігри-тренінги, ігри-драматизації, сюжетно-рольові ігри, дослідницька та практичні діяльність. Наприкінці тижня була проведена цільова прогулянка до сільської медичної установи з метою ознайомлення дітей з роботою медперсоналу, що турбуються про здоровя людей.

                     Також діти мали нагоду засвоїти правила безпеки через проведення спортивних розваг в групах старшого дошкільного віку «Правила пожежної безпеки», «Червоний, жовтий, зелений». Діти з задоволенням  відгадували загадки, вирішували складні ситуації, приймали участь в естафетах.

   Практику ж залишили на останній день, в  який пройшла евакуація через пожежу. Тренування проводили для вихованців дошкільного віку та працівників закладу .  Саме такі заходи допомагають виховати у дітей навички безпечної поведінки, де на прикладах роз’яснюють, які дії можуть спричинити біду.

     Діти, які  приймали участь під час проведення «Тижня безпеки» отримали не тільки теоретичні знання, а й практичні, що для них було дуже цікавим. 

     Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена "Тижнем безпеки", а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються дітям сьогодні, обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 444 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

    У дошкільній ланці Михайлівського НВК було проведено з 18.04.16р. по 22.04.2016р.  тиждень Безпеки життєдіяльності.

Вихователі: Баловсяк Т.В., Вахнюк М.І. проводили з дітьми бесіди, конкурси, ігри. Розповіли дітям про дорожні знаки які розташовані на майданчику,  що вони означають. Також були прочитані різні розповіді про Безпеку життєдіяльності та показано цікаві мультфільми,  які дітям дуже сподобалися. Вихователі попрацювли над тим, щоб діти засвоїли правила безпечної поведінки та дотримувалися їх.     Усі діти отримали масу задоволення від вищевказаних заходів.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 428 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

       26 квітня в дошкільному підрозділі Купського НВК №2 проводився фото фестиваль «Писанковий дивограй.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 482 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

       З метою створення максимально безпечних умов перебування дітей у навколишньому середовищі, формування у дошкільників усвідомлення цінності свого життя та здоров'я, навчання способів регулювання власної поведінки у довкіллі, серед людей, предметів, у Кам'янському ДНЗ з 18 по 22 квітня 2016 року  було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дитини.

         Розроблено план основних заходів підготовки до проведення Тижня безпеки, згідно якого практичним психологом проведено лекцію з демонстрацією наочних матеріалів «Морально-психологічна підготовка працівників ДНЗ до дій в екстремальних ситуаціях», медпрацівниками проведено інструктаж та майстер-клас з правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків, виготовлено посібник «Абетка безпеки» за розділами : «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Здоров'я дитини». Спільно з батьками підготовлено виставку дитячих малюнків «Будь обережним», поповнено батьківські куточки  інформаційними матеріалами на тему безпеки дитини у кожній віковій групі : « Безпечний простір вдома», «Безпечне довкілля для дітей».

      Упродовж Тижня безпеки педагоги закладу реалізували різні форми роботи з основ безпеки життєдіяльності дитини, а саме:

         1. « Здоров'я дитини»:

         - хто овочі і фрукти вживає,  той силу має – приготування вітамінного салату;

         - бесіда: «Міцне здоров'я» (валеологія);

        - фізкультурна розвага «Ми зі спортом дружимо – зростаємо дужими»;

        - сюжетно-рольова гра «Лялька захворіла»;

        2. «Пожежна безпека»:

           - заняття «Чарівний сірничок»;

           - дид.гра « Збери пожежну машину»;

           - читання творів «Кицин дім», «Плутанина»;

           - екскурсія до пожежного депо;

       3. «Безпека дитини вдома»:

              - заняття «Предмети побуту бувають небезпечні»;

             - дид.гра «Я і незнайомець»;

             - читання казки «Червона шапочка»;

 

       4. «Стихійні лиха.  Як діяти?»:

               - бесіда «Твої дії в разі небезпеки»;

               - правила поведінки в екстремальних ситуаціях;

               - навчальна евакуація;

               - стихія природи (гроза, ураган, ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 589 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

      22 квітня в Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області відбулася вебінар-нарада для вчителів іноземних мов з проблеми навчально-методичне забезпечення викладання іноземної мови в школі.

Про особливості підсумкового контролю з іноземної мови у форматі ЗНО у 2015/2016 н.р розповіла Куриш Світлана Михайлівна, завідувач НМЦ ІММВ, доцент.

Учасники вебінар-наради мали змогу почути виступ методиста Київського науково-лінгвістичного центру «Лінгвіст» про принципи підготовки до ЗНО та ДПА у 2015/2016н.р.

Блажевська Наталія Василівна, методист НМЦ ІММВ розкрила зміст і формат ДПА з іноземних мов у старшій школі.

«Завдання для державної підсумкової атестації з іноземних мов на 2015/2016 навчального року підготовлені експертною групою та міжнародними організаціями з урахуванням особливостей національного навчально-методичного забезпечення та зорієнтовані на рівні Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти та Державного стандарту базової та повної загальної освіти та відповідно до чинних навчальних Програм з іноземних мов для загальноосвітніх навчальних закладів (рівень В1) та загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням іноземних мов (рівень В2). Міністерством підготовлено методичні рекомендації щодо формату, критеріїв оцінювання та зразки тестів Державної підсумкової атестації з іноземних мов, які будуть надіслані безкоштовно до кожного навчального закладу (1 примірник) та розміщені на спеціально-створеному сайті dpa2016.com.ua Навчальні заклади отримають на кожного учня 11-го класу, безкоштовно, тестові зошити з бланками відповіді для проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов. Зміст і формат ДПА враховує головну мету навчання іноземної мови у загальноосвітніх навчальних закладах — формування в учнів комунікативної компетенції, базою для якої слугують комунікативні вміння, сформовані на основі мовних завдань і навичок. Зміст тестових завдань будується на автентичних зразках мовлення, прийнятих у англомовних країнах та відповідає сферам і тематиці ситуативного спілкування, зазначеним у шкільній навчальній програмі. Об’єктами контролю визначаються читання і письмо як види мовленнєвої діяльності, а також лексичний і граматичний аспекти іншомовної комунікації через використання мови», – зазначила Наталія Блажевська.

Пекуляк Інна Петрівна, методист НМЦ ІММВ наголосила на

вимогах до змісту атестаційних завдань ДПА з іноземної мови для учнів 9 класу.

«Державна підсумкова атестація випускників загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня проводиться у письмовій формі з навчальних предметів, згідно переліку затвердженому наказом МОН України від 16.09.2015 № 940 «Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році».

Завдання для проведення атестації укладають учителі відповідного фаху, погоджує педагогічна рада та затверджує керівник навчального закладу.

Завдання для проведення атестації мають відповідати державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, визначеним навчальними програмами, затвердженими МОН України.

Атестація з іноземних мов проводиться у письмовій формі і складається з трьох частин (читання, використання мови та письмове повідомлення) за матеріалами, підготовленими вчителем.

При цьому необхідно дотримуватися основних вимог щодо підготовки завдань, насамперед - відповідності завдань рівням зазначених у державних стандартах та навчальних програмах для загальноосвітніх навчальних закладів: рівень А2+; для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов рівень В1.

Матеріали повинні забезпечити виявлення рівня сформованості в учнів умінь за двома видами мовленнєвої діяльності та виявляти рівень володіння учнем (ученицею) іноземною мовою.

Вчитель формує завдання з трьох вищезазначених складових відповідного рівня відповідно до типу навчального закладу на окремому бланку. До матеріалів обов’язково включаються: текст для читання з одним післятекстовим завданням; текст із пропущеними словами на використання мови та одного завдання для написання письмового повідомлення.

Кількість варіантів готується вчителем відповідно до кількості учнів у класі. Кожен (кожна) учень (учениця) отримує окремий варіант. Правильність виконання завдань оцінює вчитель відповідно до критеріїв та схеми оцінювання завдань. На виконання усіх завдань відводиться одна астрономічна година», – закцентувала увагу Інна Пекуляк.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

    У світі є небагато назв, що відомі краще, ніж «ЧОРНОБИЛЬ». Серед усіх трагедій, які пережило людство, ця катастрофа не має аналогів. Драматизм чорнобильської катастрофи не піддається ніякому виміру. Люди помиляються. Машини ламаються. Атомна енергія невблаганна: вона не прощає людських помилок.

Трагедія і подвиг Чорнобиля сколихнули світ, викликали до життя хвилю милосердя, бажання мільйонів людей допомогти перебороти спільну біду.

 До 30-ої річниці Чорнобильської трагедії у Грушівському НВК проведено низку заходів на знак пам’яті героїчного подвигу громадян України по ліквідації наслідків аварії.

Протягом місяця вчитель образотворчого мистецтва Глопіна А.А. та вихователь ГПД Попович В.Г. організували та провели конкурс малюнків «Спогади про Чорнобиль» серед учнів 3-7 класів.

      25 квітня 2016 року ЗДВР Зінкевич Д.В. для учнів 5-7 класів організувала демонстрацію кінофільму «Мужність і біль Чорнобиля». Даний фільм нагадав дітям про трагічні події катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Також цього дня із учнями 5-6 класів проведено бесіду «Чорнобиль. 30 років вже минуло...», матеріали для якої підготував класний керівник 6-го класу Оленюк В.О.

26 квітня для учнів закладу була проведена лінійка-реквієм вшанування пам’яті цієї трагічної дати. Підготували та провели її учні 6-го та 9-го класу під керівництвом педагога-організатора Мудрак М.Г. Ведучі Пентелейчук Коріна та Захарчук Марина розповіли про події того страшного дня: «Дорога в нікуди… Точніше, вона в Чорнобиль, але вона не має вороття. Чорнобиль… Раніше це слово асоціювалося зі спокоєм та красою, а тепер – зі смертю, скаліченими долями, з табличками біля криниці: «Пити воду заборонено!», «Радіація»…». З біллю і сумом у голосі прозвучали вірші у виконанні учнів 6-го класу. У кінці заходу вихованці дошкільного підрозділу старшої групи «Веселка» виконали пісню «Хай завжди буде сонце» з надією на подальший мир та злагоду в рідній країні.

Також у вівторок, 26 квітня,  вчитель біології та екології Токар Л.І. та вчитель української мови та літератури Оленюк В.О. провели єдиний урок «Чорнобиль – біль України», розповівши про трагічні події катастрофи на Чорнобильській АЕС. Влучним доповненням до їх розповідей стала демонстрація відеоматеріалів румунською мовою та презентація рефератів учнів про Чорнобильську катастрофу.

 

Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Не один рік ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Подай у душі  доброго вогню —

Хай воскресає світ животворящий,

Хай до нащадків озоветься пращур,

Хай древній рід збере свою рідню.

Очисть від скверни воду нам і кров.

Хай доля нас завчасно не займає…

Пошли нам, Боже, згоду і любов,

І той вогонь, що в світі нас тримає.

 

Заступник директора з ВР                                         Зінкевич Д.В.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 486 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

Земля за колючим дротом,
земля позбавлена волі.
У плинних древлянських широтах
сосни вклякають поволі.

    Тридцять  років тому, 26 квітня о першій годині 26 хвилин на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа, яка з острахом сколихнула всю планету. Чорнобиль нагадав цілому світу, що в самому серці Європи живе великий народ. 1986 рік – аварія на Чорнобильській АЕС назавжди залишиться в наших серцях вічним болем. Наслідки аварії страшні. Це мільйони людей, які постраждали від радіації. Учні Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. долучилися до цієї скорботної дати – вшанування пам’яті жертв Чорнобильської трагедії. В школі був проведений виховний захід «Чорнобиль  чорний біль України». У своїх  віршах вони згадали про чорну пляму яка стала на нашій блакитній планеті. Хвилиною мовчання учні вшанували  пам’ять про героїв-ліквідаторів, які загинули під час аварії на ЧАЕС. Також учні 3-го,5-го та 11-го класів переглянули документальний фільм «За секунду д катастрофи». Вони ще раз переконались у тому що Чорнобиль став для нас уроком біди і залишиться у нашій пам’яті надовго.

 Ми схиляємо голови перед тим, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я.

  ЗДВР                         Кирчу О.Г.

  педагог – організатор         Малайку А.М.-М.

Проглядів матеріалу: 488 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

                                          Ми атомні заложники прогресу.

                                                         Вже в нас нема ні лісу, ні небес.

                                           Так і живем од стресу і до стресу,

                                                      Абетку смерті маємо –  АЕС.

                                                                             Л. Костенко

          Майже 30 років відділяє нас від Чорнобильської катастрофи, а той чорний день трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, вiн приніс свiту багато трагедій і буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

        У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ сторіччя — аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), розташованої у м. Прип'ять Київської області.

         Слово «Чорнобиль» перетворилось на зрозумілий для всіх образ-символ, що ілюструє глибину кризи в тій чи іншій сфері: «духовний Чорнобиль», «інформаційний Чорнобиль», «економічний Чорнобиль»... А лише 30 років тому все було інакше...Чорнобиль — невеличке українське містечко, яких сотні в Україні. Весною воно потопало у свіжій зелені, вишневому та яблуневому цвіті. Влітку тут полюбляли відпочивати родинами. Їхали сюди відусюди, щоб набратися здоров'я, подихати цілющим повітрям. Здавалося, що красу цього куточка українського Полісся ніщо й ніколи не затьмарить...  

          26 квітня — День національної жалоби. В цей день в Нижньосиньовецькій ЗОШ день розпочався з лінійки на честь вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Вчителем біології та основ здоровя Дамаскін Л.Г.  проведено уроки присвячені 30 річниці Чорнобильської катастрофи.:

«Дзвони Чорнобиля» «Мій біль – Чорнобиль», «Збережемо пам’ять про подвиг», «Тридцята палає весна»

Організовано тематичну виставку фото і художніх матеріалів, що ілюструють події Чорнобильської трагедії.

            Страшні наслідки Чорнобильської трагедії: смерті, хвороби, безлюдна пустеля навколо станції.. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам'ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров'я та життя. Пам'ять — це данина живих усім, хто загинув, рятуючи інших. Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забути про трагедію.

 

Проглядів матеріалу: 416 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

    26.04.2016 року на базі районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА для  вчителів англійської мови відбувся тренінг з проблеми: «Креативний підхід до навчання граматики на уроках англійської мови». Тренінг організовано методистом з іноземних мов РМЦ Вірою Заяц та волонтером Корпусу Миру Ембер Вілхайт. Під час навчання вчителі мали змогу ознайомитися з основними аспектами та методами навчання граматики на уроках англійської мови. Обговорили доцільність використання різних видів діяльності при навчанні певних граматичних конструкцій, основні складові уроку розвитку граматичних навичок, виправлення помилок в усному та писемному мовленні, а також як не можна подавати граматичний матеріал на уроках (помилки вчителів). Педагогам було запропоновано розв'язати наступні завдання:

1) Як навчати учнів граматики за допомогою прикладів;

2) навчання граматики через текст;

3) правила виконання практичних завдань з метою закріплення поданого граматичного матеріалу;

4) корекція помилок;

5) основні правила як не можна навчати граматики.

 Наприкінці тренінгу вчителі працювали в парі. Завдання кожної пари – продемонструвати, яким чином вони пояснюють певні граматичні явища учням. Кожна пара готувала матеріал та презентувала його своїм колегам.

Усі вчителі отримали сертифікати за участь у даному семінарі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 454 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

    Вихованці гуртка «Мото» Глибоцького РБТДЮ (кер. Ткачук Василь Филимонович) протягом квітня приймали участь у змаганнях  за  Кубок України з мотокросу (с. Киселів, Кіцманський район) та Чемпіонаті України з мотокросу (м. Чернівці) у класі 50см3 .

За результатами даних змагань:

- Гіжовський Владислав здобув ІІ на змаганнях Кубку України   та І місце  на Чемпіонаті України;

- Бочар Владислав виборов ІІІ місце на змаганнях Кубку України;

- Вістовський Рустам  здобув ІІІ місце на Чемпіонаті України.

Вітаємо юних мотогонщиків та бажаємо подальших перемог!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 596 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)

«Згадувати боляче, забути неможливо».26 квітня – День Чорнобильської трагедії.
У Глибоцькому ліцеї пройшли заплановані заходи, приурочені до 30-річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Всі учасники навчально-виховного процесу мали можливість згадати історію аварії на Чорнобильській АЕС; навчитися сприймати чужу біду, чужий біль, як свої власні; виховати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо; виховати у собі милосердя, екологічну культуру, повагу до людей, здатних на героїчні вчинки.

Робочий тиждень розпочали з планової лінійки на яку був запрошений один з ліквідаторів катастрофи на Чорнобильської АЕС житель нашого селища Ванзуряк Костянтин Тодорович.Який розповів дітям, як люди ризикуючи життям, кинулися до реактора, аби перестерегти трагедію, вони рятували станцію і людей, не думаючи про себе, хоча добре усвідомлювали небезпеку. Проходять роки і десятиліття після катастрофи, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса.
Чорнобильська біда назавжди залишиться в пам’яті народу. Ще довго українці будуть відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимуть її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. “Мирний атом” став для України і прилеглих земель пеклом. Збитки від аварії на ЧАЕС доведеться відшкодувати ще не одному поколінню…
«Згадувати боляче, забути неможливо».
На єдиному уроці « Чорнобиль – трагедія, що не забувається» діти отримали змістовну інформацію про катастрофічну подію та її причини, а також про страшні наслідки. Учні старших класів організували виступ лекторської групи, метою якого було донести інформацію про наслідки аварії на ЧАЕС. У вестибюлі організована інформаційна виставка «Біль, що не вилікувати», на якій представлені світлини, фото, реферати про події із зони відчуження та історію міста Прип'ять. Учні 5-8 класів подивилися документальний фільм про вибух на атомній станції та героїв-ліквідаторів.

Проглядів матеріалу: 558 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024