Середа, 24.04.2024, 02:12















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 28

  Готувались люди – 

 І дорослі й діти:

Як же то найкраще 

Пасху нам зустріти!

Ми гуртом розмалювали 

Для святкового стола

Сяють наші писанки,

Як весняні квіточки.

    Пасха - це початок чогось нового і чистого усвідомлення того, що відбулося колись на планеті велике диво. Пасха для дітей - це перш за все, знайомство з історією, традиціями , розфарбовування  писанок різними орнаментами, які є оберегом від усього лиха та хвороб. 

   З на протязі тижня, в  перед  Великодні дні ,в Молодійському дошкільному навчальному закладі  відбулась виставка писанкарства «Українська Великодня писанка». На виставку були подані диво писанки та пасхальні композиції, представлені воскові та бісерні писанки, писанки-зернівки, писанки мініатюри та традиційні  крашанки, виготовлені вихованцями та вихователями різних груп на різну тематику та різними способами. Діти навчилися ліпити, оздоблювати крашанки кольоровим папером, природнім матеріалом, крупами, бісером, малювати та розписувати писанки.  Це дійство стало справжнім святом для дошкільнят.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

&nb ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 464 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2016 | Комментарії (0)

    26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська катастрофа. Тридцять  років пройшло з того часу, як вибухнув реактор на четвертому енергоблоці АЄС.

 Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті.

« Дзвони Чорнобиля» - під такою назвою в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 26 квітня 2016 р. відбулося представлення літературно-музичної композиції присвяченої 30-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС, який підготували та провели учні 9-го класу разом із класним керівником. Присутні , учні 5-11-х класів, вчителі відкрили для себе сторінки тих страшних хвилин, годин, днів, місяців та років, що пройшли від тієї події 26 квітня 1986 року. Поіменно згадали тих самих перших , хто став на захист людства і ціною свого життя не допустив поширення страшної біди. Прозвучали пісні «Журувлі Чорнобиля», «Молитва за Україну». Учні школи вшанували пам'ять жертв Чорнобиля хвилиною мовчання.  Відеоматеріали,документи, спогади очевидців відкрили для присутніх страшну правду про небезпеку, що таїть в собі « мирний» атом, коли людина через свою самовпевненість робить страшні помилки за які відповідатимуть нащадки.

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2016 | Комментарії (0)

   З метою формування екологічної культури підростаючого покоління і гуманного ставлення до довкілля в Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ст. протягом квітня проводиться місячник екології та благоустрою. У рамках місячника учні та вчителі школи виходять на пришкільну ділянку для її впорядкування, висаджують квіти, кущі та дерева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 449 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2016 | Комментарії (0)

Чорнобильський вітер по душам мете,

Чорнобильський пил на роки опадає,

Годинник життя безупинно іде,

Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам'ятає…

Олена Матушек

В історії українського народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

Відтоді минуло 30 років. Про Чорнобиль ми не можемо забути і нам потрібна правда про цю трагедію. Адже нам ще довго прийдеться жити «під саркофагом», в який, на жаль, не заховано всі чорнобильські проблеми. Саме тому ми маємо знати правду про причини і наслідки цієї найстрашнішої катастрофи в історії людства, сприйняти Чорнобиль і пов’язані з ним інші події як частину нашого нинішнього життя.

У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, що увійшла в число найбільших катастроф техногенного характеру в історії людства, брали участь люди найрізноманітніших спеціальностей - пожежники, військовослужбовці, енергетики-атомники, інженери-конструктори, будівельники, прості робітники і колгоспники, в екстреному порядку мобілізовані радянським керівництвом на усунення наслідків аварії,це - близько 90 тисяч жителів держави, у тому числі й представники нашого селища. Чорнобиль практично торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії. Ми у невідплатному боргу перед ними, тож вшановувати маємо не вряди-годи, а постійно, щодня, огорнувши увагою, розумінням, теплом і любов'ю. Вони врятували не лише Україну і не лише Європу - врятували фактично увесь світ. Треба, щоб вони справді відчували вдячність суспільства за те, що зробили за подвиг.

В Глибоцькій ЗОШ І-ІІІст. були проведені різноманітні заходи щодо вшанування пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Це :

- виставка плакатів ” ЧОРНІ ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ”- 8-б та 10 –б кл.;

- Віртуальний екскурс в минуле «30 років тому… Ядерна катастрофа» ;

- книжкова витавка” Чорнобиль…Біль і пам’ять вічні”;

- урок пам’ яті « Чорнобиль: минуле і сьогодні» ;

- інформаційні хвилини;

- урок - реквіем для молодших школярів « 1986...30 років тому» (учениці 9-а Лупуляк Є. Та Стрельчук А.);

-відеолекторії «Чорнобиль . Загублений світ » - перегляд тематичних документальних фільмів ;

- участь та виступ у мітингу з відкриття пам.ятника учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС .

Коваль Ольга.

Проглядів матеріалу: 447 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2016 | Комментарії (0)

    У середу, 27.04.2016р. на базі конференц-зали РМЦ відбулася нарада працівників психологічної служби  району.

  Основною проблематикою якої, була підготовка звітної документації, яка пов’язана із змінами ведення ділової документації психологів та соціальних педагогів: протоколів індивідуальних та групових психодіагностичних досліджень, консультацій, планів роботи, психологічного аналізу уроків. Обговорили також особливості введення в освітнє середовище району виховної Програми з протидії торгівлі людьми для учнів 7-11класів « Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».

 Нагадаю, що 23 квітня відзначалося 25-річчя Психологічної служби України, тому, з нагоди свята, начальник управління освіти Глибоцької РДА, привітав працівників служби та вручив грамоти управління освіти практичним психологам служби.

  У такій творчій та святковій атмосфері відбулася нарада працівників психологічної служби району.

Методист РМЦ Колесник А.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2016 | Комментарії (0)

 Плекай добро, воно повернеться до тебе,

                                                Чини добро, і будеш ти в раю...

                                                 Роби добро. Господь сказав: «так треба!

                                                 Я здалека добро розпізнаю»...

     22 квітня у Глибоцькому районному будинку творчості та дозвілля, у рамках фіналу  Всеукраїнської акції «Серце до серця»,  районна рада  учнівського самоврядування  за підтримки управління освіти Глибоцької РДА організувала та провела благодійний концерт « Твори добро на радість людям», де кожен бажаючий мав нагоду долучитися до збору коштів для закупівлі обладнання для обласної дитячої лікарні. Спільними зусиллями зібрано 732 гривні 45 копійок. 

В  благодійному концерті взяли участь заступник голови Глибоцької РДА Лупуляк Ілля Костянтинович, начальник управління освіти Барарюк Василь Іванович,головний специаліст управління освіти Стрельчук Оксана Костянтинівна, учнівська молодь Глибоцької ЗОШ, Глибоцького та Карапчівського ліцею, Кам'янської ЗОШ, Черепковецької ЗОШ, Михайлівського НВК, Червонодібровського НВК та Димківського НВК.  

    Сьогодні дзвони б’ють на сполох, закликаючи нас до Милосердя, Доброти. Бо тільки Вони робить нас справжніми людьми. Будьте добрими, щедрими, милосердними і це повернеться до вас сторицею.

                                                                                          Лупуляк Євгенія

                                                                              голова комісії з питань преси

                                                                                         та  інформації

                                                                                               Глибоцької ЗОШ

Проглядів матеріалу: 451 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024