П'ятниця, 26.04.2024, 15:09















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Жовтень » 02

   Педагоги дошкільних закладів завжди шукають ефективні педагогічні технології, які б викликали емоційний відгук дитини та стимулювали її до активних дій.

Багато традиційних педагогічних підходів не дають очікуваного ефекту – діти, прослухавши розповідь вихователя чи взявши участь у бесіді, часто залишаються байдужими. Тому, в Черепковецькому ДНЗ вирішили запровадити інноваційну методику «Лялька як персона» («Persona Doll»).

Вихователем Боднарюк О.М. створена лялька-персона на ім'я Максимко, яка має свою історію життя, уподобання та приходить систематично у визначений день та час, щоб розповісти про себе, поцікавитись життям дітей. Під час роботи з лялькою-персоною діти на практиці вдосконалювали навички вирішення проблемних ситуацій. Вихователь, використовуючи дану методику, ставить мету - навчити малечу переносити досвід і навики, засновані під час взаємодії з лялькою, на реальні ситуації їхнього повсякденного життя.

02.10.2017р. в Черепковецькому ДНЗ стартував перший колективний перегляд, а саме використання методики "Лялька як персона", бесіда "Новачок у групі".

Вихователі мали змогу поспостерігати за роботою, та поділитись враженнями при обговоренні.

Проглядів матеріалу: 924 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.10.2017 | Комментарії (0)

    Новий закон «Про освіту» набрав чинності. Новий закон «Про освіту», що був ухвалений парламентом і 25 вересня підписаний президентом, набрав чинності у четвер 28 вересня. Освітня реформа безпосередньо стосується інтересів декількох мільйонів осіб.

Уряд передбачив 1 млрд на модернізацію перших класів. За словами Лілії Гриневич, у бюджеті 2018 року буде передбачено 1 млрд грн на модернізацію перших класів, з яких у 2018 році стартує Нова українська школа.

Визначено ВНЗ, що отримають доступ до наукових баз. Згідно з рішенням МОН доступ до Scopus отримали 68, а до наукової бази Web of Science 64 вищих навчальних заклади і наукових установ, що належать до сфери управління освітнього відомства.

В Україні є анклави, де діти не спілкуються українською. Міністр освіти наголошує, що ці діти автоматично не можуть вступати до українських вишів, і відповідно, вони не можуть потрапити на державні посаді чи в органи місцевого самоврядування.

МОН розробляє закон з підтримки стартапів. Метою законопроекту є створенняалгоритмів, що дозволять збільшити комерціалізацію українських розробок, кількість малих інноваційних підприємств, небюджетні джерела фінансування інноваційної діяльності тощо.

У Львові заборонили збір коштів для шкіл. Представники шкіл та батьківських комітетів також отримали заборону щодо збору готівки для вирішення питань матеріально-технічного забезпечення, відзначення ювілейних та святкових дат тощо.

В МОН обіцяють широку реформу освітнього законодавства. З набуттям чинності нового закону «Про освіту» Міністерство освіти має намір розпочати широкомасштабну діяльність з оновлення законодавства в усіх сферах освіти.

В педагогічному виші студентів замість пар водили до церкви. Адміністрація Національного педагогічного університету ім. Драгоманова замість занять ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.10.2017 | Комментарії (0)

    Свято Дня учителя завжди проходить в Тарашанській ЗОШ I-III ст. по-особливому. Із самого ранку в кожному класі панує особлива святкова атмосфера, в коридорах гамірно, всі посміхаються, всі святково вдягнуті, у всіх чудовий настрій.

За шкільною традицією День вчителя - ще й день учнівського самоврядування, тому уроки в школі проводять старшокласники. Сьогодні вони спробували себе в ролі учителів.

Девятикласники ще з вечора готували сюрприз для всього педагогічного колективу. ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 400 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.10.2017 | Комментарії (0)

Учитель творить Людину. Ці мудрі й ваговиті слова можна сказати тільки про матір і батька.

В. О. Сухомлинський

 

Зворушливим пройшов День учителя в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів. З самого ранку учні 9 класу підготували гарний сюрприз для всіх педагогів школи. Вони прикрасили вхід у шкільний двір та в школу, зустрічали вчителів хлібом-сіллю та гарними словами. Під луною пісень про вчителів вони прикріплювали до грудей педагогів бейджики з найкращими людськими якостями.

Літературно-музична композиція «Для Вас, наші любі вчителі» торкнулася кожної струни вчительської душі. Поруч із вчителями школи на святі були запрошені педагогічні працівники, що знаходяться на заслуженому відпочинку.

Незабутні хвилюючі враження залишили в серці кожного учасника заходу щирі слова про вчителів, що мають найдобріші, найсвітліші очі, які випромінюють тепло, ніжність, любов…

Свято завершилось врученням квітів вчителям-ветеранам.

ЗДВР Ауріте М.С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 343 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.10.2017 | Комментарії (0)

   Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї школи особливо радісний. Це день, коли вся школа майорить осінніми квітами і розквітає посмішками учнів та педагогів. Не оминуло це свято і нашу, рідну серцю, Йорданештську ЗОШ №2.

 А почалося все з того, що учителів до початку уроків, по традиції, зустріли теплим словом біля воріт, вручивши білет на святковий концерт. А потім, випускники відкривши ворота, запросили пройтись доріжкою із пелюстків троянд, як символ поваги та щирої любові. Під оплесками провели вчителів до дверей вчительської, а там... - святкові пісні, щирі слова вдячності, святковий танець, гарно прикрашена вчительська, листівка з привітаннями. Ще випускники повинні були  провести уроки.

Організаторами даного дійства були випускники під керівництвом талановитої та творчої мами двох чудових синів, педагога-оранізатора нашої школи Опаіць М.І. та класного керівника наших майбутніх випускників – Шородок М.Г. Казковий дух панував усюди. Весь день у школі панував порядок, уроки були організовані якнайкраще.

Також, особисто хочу подякувати усім моїм наставникам та присвятити всім наступні рядки:

Учитель - це професія чудова,

Учитель – наче квітка барвінкова,

Учитель - назавжди як мама й тато,

Учитель - це той, чиєї любові не буває забагато,

Учитель - це рідна людина,

Учитель це той - без кого не була б така красива країна!

 

 

 

 

Кирчу Юрій

активіст учнівського самоврядування

Йорданештської ЗОШ №2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 378 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.10.2017 | Комментарії (0)

    Важливим пунктом у вихованні сучасного підростаючого покоління є превентивне виховання. З метою профілактики бездоглядності та правопорушень серед учнів Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст., 22 вересня була проведена зустріч з старшим інспектором Глибоцького відділення поліції ГУНП в Чернівецькій області, старшим лейтенантом поліції Урсу Валентином Мірчовичем. Він провів профілактично-інформаційну бесіду з учнями старших класів нашої школи,  роз’яснив яка відповідальність чекає на учнів, які порушують закон, розповів про комендантський час і про наслідки його порушення. Також він пояснив, що за десять безпричинних пропусків на них та їхніх батьків чекає неминуча відповідальність. Валентин Мірчович застеріг учнів від тютюнопаління та вживання алкоголю, наголосив на дотриманні безпеки в інтернет просторі, пояснив, що існує спеціальна служба, кіберполіція, яка контролює та перевіряє соцмережі, з метою виявлення небезпеки.

Сьогоднішня зустріч була дуже цікавою та змістовною для учнів нашої школи. Вони отримали багато інформації та засвоїли цікавий урок з протиправної поведінки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.10.2017 | Комментарії (0)

   Дошкільний вік - один з найбільш відповідальних і важливих періодів у житті підростаючого покоління. В дитячому садку формуються основи світосприйняття, здоров'я дитини, любові до природи, навколишнього світу,  любові до рідної Батьківщини- України.

З нагоди Всеукраїнського Дня дошкілля у Валякузьминському ДНЗ завітали актори Чернівецького академічного обласного театру ляльок.

Вони запропонували малечі переглянути виставу " Веселі перегони". Дітвора разом з казковими персонажами поринули у захоплюючі та веселі перегони Їжачка ти Зайчика. Гарні, яскраві костюми, цікавий сюжет, досконала гра акторів вразили глядачів-дошкільнят, які отримали море позитивних емоцій.

Адміністрація ДНЗ подякувала акторам і відмітила, що театр-це свято, яскраве дійство, казкові перетворення, бурхливі оплески та щирі посмішки дітей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.10.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024