Четвер, 18.04.2024, 16:09















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Жовтень » 23

   19 жовтня на базі РМЦ відбувся районний семінар вчителів фізики на тему: «Формування предметних компетентностей учнів на уроках фізики». Представляли – вчителі фізики Тереблеченської ЗОШ №1 Рипчук Галина Євгенівна та Слобідського НВК  Зеленівська Людмила Миколаївна. Відкрила семінар методист РМЦ – Трошина Ніна Василівна, яка ознайомила присутніх з планом роботи.

Протягом семінару був представлений урок на тему: «Агрегатні стани речовини», був представленим з багатьма цікавими відео - фотоматеріалами.

Окрім уроку, вчителі мали змогу ознайомитись з виховним заходом за темою: «Вода звичайна і незвичайна». 

Далі була організована екскурсія до Чернівецького водоканалу. 

  Семінар пройшов на належному науково-методичному рівні. На семінарі були присутні вчителі фізики з усіх закладах освіти району. Розроблені методичні рекомендації семінару. Всі присутні вчителі одержали пакет документів з матеріалами семінару і масу позитивних емоцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 417 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2017 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2017 | Комментарії (0)

    13 жовтня було проведено посвяту в першокласники. На свято були запрошені казкові герої Маша і Ведмідь, які дуже сподобались дітям. Учні 5-их класів вітали першокласників, загадували загадки про шкільне життя,співали пісню про першого шкільного друга Букварика, а також подарували емблеми справжніх жителів «Країни Барвінкової», тобто першокласників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 372 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2017 | Комментарії (0)

   Напрочуд насиченим видався минулий тиждень для учнів Турятського НВК. В школі проходив тиждень патріотичного виховання, присвячений Дню Українського козацтва. В програмі тижня заплановані різні форми роботи. Для початківців проводились години спілкування , перегляди мультфільмів, відеорепортажів про козаків, про славну Січ. Малюки 1 – го класу розфарбовували козаків, а учні 5-А класу підготували літературно-музичну композицію на тему «Ми роду козацького діти». Учні 5-Б класу запалили свічу пам'яті загиблим у боротьбі за свободу України . Для шестикласників бібліотекарем школи, Остафічук М.Г. проведено бібліотечний урок на тему «Козацтво – світла сторінка історії» .

Більше клопотів зазнали учні 8-11 класів, адже вони приймали участь у конкурсі пісні і строю. Перемогу у конкурсі отримали учні 9-Б і 8-Б класів. Чітке виконання стройових прийомів, здача рапортів, виготовлення емблем для команди, розучування пісні – все це потребувало часу, але справились. Молодці!

Проглядів матеріалу: 371 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2017 | Комментарії (0)

Румунський костюм вишиваний -

Наша гордість і наша краса.

Від зелених Карпат пишне вбрання,

І Сірету хвиля жива.

Микола Опаіць

    Національний одяг - це святиня кожного народу, один із яскравих проявів народної культури, або в широкому розумінні - народний традиційний костюм був і лишається культурно-історичною спадщиною нації . Одяг наших пращурів - це для кожного з нас сімейна реліквія, а повага до одягу - це повага до свого роду, до свого народу. Одяг - це пам'ять про наших предків, його вони пронесли через усі віковічні страждання. Для людей кожна деталь народного костюма має велику історичну цінність.

Село Йорданешти - це мальовничий куточок Буковини, де компактно проживають люди румунської національності, де зберігаються народні традиції та з особливим трепетом душі ставляться до національного одягу, бо румуни споконвіку шанували свій одяг, вдосконалювали його.

Оскільки, за нашими дослідженнями, про жіночий народний одяг написано більше в науковій та краєзнавчій літературі і недостатньо проаналізовано красу й ужиткову красу румунського святкового чоловічого костюма, з'явилась бажання локально і компактно дослідити його мистецько-естетичну красу й ужиткову цінність в межах конкретного населеного пункту, а саме в селі де народилася моя мама, де живуть мій дідусь, бабуся та прабабуся, село, яке стало для мене колискою знань - село Йорданешти.

Ця тема припала мені до душі, бо я помітив, що в даний час відроджується інтерес до народної культури та до джерел ужитково-декоративного мистецтва. Джерельною базою для нашою пошукової роботи були зустрічі з старожилами села, записи їх розмов, аналіз стародавніх фотографій та фотографування різних компонентів румунського народного одягу.

Аналізуючи народний одяг, ми переконалися, що в традиціях жіночих та чоловічих костюмах віддзеркалилась етнічна самобутність румунської культури, художньо-мистецька досконалість в оздобленні, естетичні смаки і поетична душа наших краян.

Про глибоку значимість різних видів святкового одягу нам розповів старожила села Карп Костянтин, народжений в 1936 році. За його свідченням, у наших краян була потреба дбати, аби святковий одяг був зручний, гарний, щоб досконало виглядали всі компоненти, бо то була ознака працьовитості родини та важливий предмет гонору в селі.

В процесі обговорення з ним деталей святкового чоловічого одягу, мене особливо вразила сорочка, на якій була вишивка шовком білим по білому. Як він мені прошепотів, то його весільна сорочка, до якої він ставиться з трепетом в душі, бо її вишивала перед весіллям його дружина Ауріка. В ній сконцентрована та закодована пам'ять поколінь. А скільки треба було праці, терпіння, душевного світла, таланту, аби руками створити таку красу на білому полотні.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 404 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2017 | Комментарії (0)

     Щороку у кінці вересня Глибоцький центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді проводить традиційний районний зліт юних туристів-краєзнавців, приурочений до Всесвітнього Дня туризму. Зазвичай на зльотах відбувається творчий звіт гурткових об’єднань Центру, які представляють результати своєї роботи за минулий навчальний рік.

Цьогорічний зліт був тридцятим – ювілейним. На урочистому відкритті юних туристів-краєзнавців привітали начальник управління освіти Глибоцької райдержадміністрації Барарюк В.І., начальник відділу культури та туризму Рєпіна О.М., заступник Глибоцького селищного голови Веклич І.В. До учасників зльоту з вітальним словом звернулися також почесні члени Глибоцького районного туристського клубу «Меридіан» - Майстер спорту, Видатний мандрівник України Григорій Махров, кандидат у майстри спорту зі спортивного туризму Лев Кьоніг, президент федерації альпінізму Чернівецької області Іван Колотило. Керівник чернівецького магазину туристичного спорядження «Gorgany» Іван Кисилиця презентував переможцям зльоту подарункові сертифікати на придбання спорядження - і це гарно стимулює команди. Своїми спогадами про перші туристські зльоти на теренах Глибоччини поділились Гищук Лідія Петрівна. та Швець Василь Григорович, які на той час були керівниками шкільних команд, а також Олександр Майщук і Оксана Меленко – учасники перших зльотів. Традиційно, на відкритті зльоту нагородили кращого гуртківця Центру туризму за наслідками 2016-2017 навчального року. Об’єктивне журі віддало статуетку Ніки-переможниці вихованцю гуртка «Спортивний туризм» Павлові Дудці.

Зазвичай районні зльоти туристів-краєзнавців відзначаються масовістю. Ось і цього року у заході взяли участь команди із 23 ЗНЗ Глибоцького району. А це 220 учнів та 46 педагогів.

Програма зльоту упродовж багатьох років вдосконалювалась і «відшліфовувалась». На відміну від попередніх, теперішній, ювілейний, зліт був надзвичайно динамічний та насичений – його програма складалася з п’яти видів, які включали також окремі дистанції. Пріоритетний вид програми на зльоті юних туристів-краєзнавців Глибоцького району - конкурсна програма, - до якої входили 8 конкурсів.

За багато років проведення подібних зльотів Центр туризму розробив оптимальну програму, де свої уміння та навички змогли б успішно продемонструвати вихованці творчих об’єднань різних напрямків: як спортивно-туристських, так і краєзнавчих гуртків.

Завдяки хорошій матеріальній базі Центру змагання з водного туризму відбуваються на двох класах суден: катамаранах та байдарках, учасники забезпечені страхувальними шоломами, рятувальними жилетами і мотузками. Тож учасники змагалися на дистанції «Слалом» і «Рятувальні роботи». Завдання туристів-водників полягало у тому, аби на швидкість «пройти» кілька пар воріт, не торкнувшись обмежувальних стійок, правильно пристати до берега і на 15 метрів кинути рятувальний кінець.

За результатами участі на обох дистанціях з водного туризму найвищі щаблі посіли команди Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Волкова І.О.) та Грушівського НВК (кер. Вільчак Д.Д.), другі місця були за командами Станівецького НВК (кер. Постевка Я.М.) та Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст. (кер.Божеску А.Г.). На третій сходинці були команди Стерченської ЗОШ І-ІІІ ст. (кер.Анжієвський Т.Г.) та Слобідського НВК (кер.Нітушка Ю.Г.).

Змагання з велотуризму проводились також на двох дистанціях. На довгій дистанції «Велоралі», протяжністю до 15 км, учасники долали швидкісні підйоми та спуски в сідлі, демонстрували своє вміння ремонтувати велосипед, визначали азимут на місцевості, вирішували тести з правил дорожнього руху та медицини. На іншій дистанції – «Фігурне водіння велосипеду» - спортсмени-велосипедисти проїжджали фігури «Вісімка», «Коло», «Змійка», «Гойдалка», «Колія» та «Стоп-лінія». І все це спортсмени – велосипедисти виконували на швидкість.

Набуті на тренуваннях у гуртках навички водіння велосипеду та знання правил дорожнього руху забезпечили перемогу команді Луковицької ЗОШ (кер. Чоботар О.В.). Призерами серед ЗНЗ І-ІІІ ст. стали команди Багринівської ЗОШ (кер. Топало Ю.Г.) та Йорданештської ЗОШ (кер.Волкова І.О.), серед ЗНЗ І-ІІ ст. призові місця посіли команди Грушівсь ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1024 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2017 | Комментарії (0)

Ой, чарівниця осінь, справжнє диво!
І де знайти найкращі ті слова,
Щоб передати, як довкіл красиво,
Аж казка мружиться від сонця як жива.

   Ось і завітало до ліцею Свято осені. А й справді як не відзначати цю чарівну пору року і не підготувати свято. Скільки поетів освідчувались їй у коханні, скільки поетів увіковічнювали її красу у своїх полотнах… А вона кожного року знов і знов зачаровує нас своєю безмежною щедрістю та неймовірною красою.

Реалізуючи програму ’’Основні орієнтири виховання учнів’’ та «Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді», а саме: ціннісне ставлення до держави, до праці, до природи, до мистецтва кожної осені в нашому ліцеї відбувається Свято осені. Діти всіх класів представляють композиції з овочів, фруктів, квітів та з усього, чим багата природа, а також стінні газети.

Участь у конкурсі взяли учні 5-11 класах ліцею. Їхня уява сягає так далеко, що доводилося вдивлятися яким чином вдалося виготовити ту чи іншу композицію.

Оригінальність, естетика, творчий задум, відповідність темі – критерії, за якими обиратимуть найяскравішу осінню композицію. Всі композиції, без сумніву, заслуговують на увагу, адже діти старалися і в ці роботи втілювали свої мрії. Отже кожен клас отримував диплом і подарунки, які їм приготували організатори цього свята, учні 11-го A класу, яких вручили на шкільній лінійці.

Левчук Аліна Георгіївна - педагог-організатор Карапчівського ліцею

 

Проглядів матеріалу: 441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024