П'ятниця, 19.04.2024, 00:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Жовтень » 30

    У сучасних умовах розвитку України перебудова системи освіти - життєво необхідний процес. Школа перебуває на етапі переходу до нового розуміння завдань, проблем, використання нових методів і підходів у навчанні.

27 жовтня на базі РМЦ відбувся семінар вчителів української мови , які викладають в початкових класах .У професійному колі успішно працювали над проблемою: « Особливості роботи вчителя української мови та включення в навчальний процес інноваційних підходів для формування різних компетентностей молодших школярів».

Семінар відкрила завідувач РМЦ – О.С. Намака. Олеся Сидорівна акцентувала на поняття «компетентність» у контексті модернізації змісту освіти як невід`ємна складова педагогічного процесу сучасної української школи,на предметну компетентність,на користь компетентнісного навчання.

Продовжила цю думку за допомогою презентації методист початкових класів РМЦ Е. М. Леонтій яка зазначила , що треба навчити дитину вчитися, сформувати інструмент, без якого дитина стає невстигаючою, нездібною. Цим інструментом, як писав Сухомлинський В.О., … «є формування декількох умінь: вміти спостерігати, думати, висловлювати думку про те, що бачу, роблю, думаю, спостерігаю, читаю, пишу...» , також акцентувала на важливості використання інноваційних технологій навчання, мультимедійної техніки, проектної діяльності для успішної реалізації нового Державного стандарту початкової освіти. Керівник МО Оленюк В. О. презентував структуру сучасного уроку в початковій школі ,самоаналіз уроку та з досвіду роботи - роботу в групах на уроках державної мови. Також Василь Олександрович проводив пристендовий інтегрований урок «Барвиста осінь». Майстер – клас проводила вчитель Купського НВК №1 Опаїць М. Г.. Косован Ю. М. презентувала « Види роботи над текстом» та «Комунікативна компетенція учнів : формат уроків української мови».

Таким чином, кожен вчитель мав змогу поспілкуватись з колегами та збагатитися новими ідеями.

 

Проглядів матеріалу: 482 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2017 | Комментарії (0)

      24 жовтня 2017 року у Києві проходив Міжнародний семінар «Нова українська школа – нові підходи до навчання і викладання», на який були запрошені керівники та вчителі 100 шкіл України, що зараз пілотують НУШ, а також координаторів проектів для цих шкіл. У складі команди Чернівецької області взяла участь у семінарі Алексейчук Ірина Михайлівна, яка разом зі своїми колегами з ЗОШ №27,28 м.Чернівці та Мигівського НВК упродовж дня ділилася власним досвідом, зокрема, щодо апробування нових методик навчання, які застосовують у роботі з 01.09.2017 р.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2017 | Комментарії (0)

    Гриневич: важливо спростувати міфи про мовну статтю. За словами міністра, діти з нацменшин зможуть навчатись рідною мовою, однак з 5-го класу застосування державної мови розширюватиметься через білінгвальне навчання та вивчення окремих предметів.

Уряд затвердить новий стандарт початкової освіти. Новий Державний стандарт початкової загальної освіти наразі узгоджується в Кабміні. Передбачається, що з 1 вересня 2018 року за ним навчатимуться усі діти, які підуть у перший клас.

Україна і Польща домовились про мовну статтю. Міністри освіти України і Польщі підписали декларацію щодо імплементації статті 7 закону «Про освіту». За словами Лілії Гриневич, підписання декларації засвідчує готовність України консультуватись з іноземними колегами.

Лікарчук очолив центр з питань якості освіти. В. о. директора Державної освітньої установи «Навчально-методичний центр з питань якості освіти» призначено екс-директора УЦОЯО. Зараз основним завданням установи є організація роботи Акредитаційної комісії України.

Міністр: ми оцінили випускників з права і жахнулися. Міністр освіти повідомила, що близько 9% відмінників-бакалаврів, які мають диплом з відзнакою, не подолали поріг «склав/не склав» при складанні тесту необхідного для вступу в магістратуру за спеціальністю «Право».

Уряд передав профтехучилища областям. Окремі функції з управління державними професійно-технічними навчальними закладами, що підпорядковані Міністерству освіти, передані обласним держадміністраціям та КМДА.

Міністр: маємо навчити всіх дітей українській мові. Лілія Гриневич наголошує, що Україна готова до обговорення закону «Про освіту», але є межа, якою поступатись не можна, оскільки необхідно навчити дітей вільно володіти українською, і це не може бути лімітовано жодними порадами.

В Україні проведуть моніторинг початкової освіти. У листопаді відбудеться другий пілотний етап моніторингу початкової освіти. Після чого, навесні 2018 року, буде проведене моніторингове дослідження читацької й математичної компетентностей четвертокласників.

МОН закликає виші боротись з плагіатом. В освітньому відомстві зазначають, що заклади вищої освіти мають вживати заходи щодо виявлення академічного плагіату в наукових роботах своїх працівників і студентів та притягати їх до адміністративної відповідальності.

У МОН вирішили змінити свій медіа-образ. Щоб донести ідеї реформи, чиновники відомства планують відмовитись формального і зверхнього спілкування із суспільством. Також реалізація нової системи комунікацій потребуватиме нових символів і дизайну.

Школи мають відсвяткувати День заощаджень. Українські школи знову отримали вказівку щодо реалізації ініціатив МОН. Цього разу педагогам необхідно організувати святкування та відзначення Всесвітнього дня заощаджень і провести Тиждень фінансової грамотності.

Пілотні школи забезпечать методикою LEGO. 100 шкіл, які пілотують новий стандарт початкової освіти, отримають набори LEGO «Шість цеглинок». Ця технологія має допомогти учням у тренування пам’яті, розвитку моторики та творчому мисленні.

Проглядів матеріалу: 495 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2017 | Комментарії (0)

Добути і зберегти своє здоров’я може тільки сама людина.

(М. Амосов)

Протягом жовтня у Михайлівському НВК був проведений Всеукраїнський місяць шкільних бібліотек під гаслом: « Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя». У рамках місяця було проведено такі заходи:

  • екскурсія до бібліотеки « Рада знайомству, мій юний читачу!» (для першокласників).
  • бліц опитування «Твій улюблений вид спорту». (1-8кл.)
  • позакласний захід « Подорож країною здоров’я » (1-4кл.)
  • позакласний захід «Здоровий спосіб життя - це модно» ( 5-8 кл.)
  • флешмоб «Здоровя понад усе» ( 5-8 кл.)
  • конкурс учнівських малюнків « Здоровя – моє життя» (1-8кл.)
  • робота « Книжкової Лікарні» для залучення учнів до ремонту книг.

 

Бібліотекар Гушул Д.В.

Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2017 | Комментарії (0)

     23-24 жовтня на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді пройшли змагання на Кубок Чернівецької області з автомодельного спорту (трасові моделі) «Осінні перегони». Особиста першість визначалася у класах «First car», «Superior car», «GT-1» та особисто-командна першість в класі екіпажних гонок «G-33».

У змаганнях прийняли участь 7 команд (25 учасників) - вихованців автомодельних гуртків Чернівецьких обласного та міського центрів науково-технічної творчості учнівської молоді, клубу юних техніків «Кварц», Івано-Франківського державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (м. Заболотів) та наймолодша команда Глибоцького районного будинку творчості дітей та юнацтва.

Глибоцький район представляли вихованці гуртка початкового технічного моделювання "Юний технік", що діє на базі Глибоцької гімназії (керівник гуртка Романюк Віктор Михайлович). Хоча траси для тренувань у Глибоці немає, проте юні гонщики гідно виступили на змаганнях - Шевченко Іван, учень 3-А класу Глибоцького ліцею, гімназисти - Холозьон Едвард, учень 4-Б класу, також учні 5-А класу Романюк Руслан та Кудла Серафим.

У класі моделей «First Car» призові місця за Глибочанами. Бронзову медаль за 3-тє місце виборов Холозьон Едвард, срібло - Шевченко Іван, а золоту медаль - минулорічний чемпіон - Романюк Руслан. Усі моделі хлопці виготовляли на гуртку, дещо модернізували їх, виправивши недоліки і як результат - вдалий виступ.

Романюк Віктор Михайлович нагороджений грамотою ОЦ НТТУМ за вагомий внесок у розвиток спортивно-технічних видів творчості, високі досягнення у справі навчання та виховання учнівської молоді.

Вітаємо наших переможців!

Проглядів матеріалу: 443 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2017 | Комментарії (0)

    Доводимо до відома працівників освіти, батьків та учнів — старшокласників навчальних закладів Глибоцького району, що вже понад рік на території району функціонує відділ «Глибоцьке бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також раді повідомити, що з метою підвищення рівня правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Жителі Глибоцького району можуть отримати в бюро наступні послуги: правову інформацію, консультації та роз’яснення, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, допомогу у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги.

Наші принципи роботи: якісна правова допомога, індивідуальний підхід до кожного клієнта, залучення висококваліфікованих фахівців.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна звернувшись до Глибоцького бюро правової допомоги Чернівецького МЦ БВПД за адресою м. Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а або телефонуйте за номером 2-41-40. Також можна скористатися послугою Skype набравши «Глибоцьке бюро правової допомоги», або «hlybotske@legalaid.cv.ua».

 

Проглядів матеріалу: 499 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024