Четвер, 25.04.2024, 07:57















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Жовтень » 11

    11 жовтня відбулась довгоочікувана подія — проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У ній взяли участь представники команд 22 загальноосвітніх шкіл району.

Відповідно до Положення про Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) вони були сформовані з  джур козацьких застав, що створені у навчальних закладах, з метою виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовки молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини, залучення школярів до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.

Сонячного осіннього дня  на територію турбази „Райдуга” вийшли команди  у складі 6 юнаків та 2 дівчат. До вимогливого журі ввійшли представники військового комісаріату,  працівники дитячо-юнацької спортивної школи, Будинку дитячої та юнацької творчості, військові строкової служби та запасу.

Учасники гри “Джура” продемонстрували свою фізичну та військову підготовку, вміння марширувати, виконувати стройові пісні, а також взяли участь у змаганнях зі  стрільби з пневматичної зброї, підтягування, медичної підготовки.  Команди представили також звіти про доброчинні справи під гаслом “Добре діло”, кожен рій мав свій гімн, емблему, девіз, прапор, позивний, однострій.

Учасники змагань також продемонстрували знання історії України,  Збройних Сил України та історії козацтва.

Команди були сповненні козацького запалу та духу змагань. На офіційному відкритті від організаторів Гри лунали слова, які гартували команди до подальших змагань та побажання перемоги.

Ми гордимося вами, джури, ви - достойні продовжувачі кращих козацьких традиції України! Так тримати!

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 604 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.10.2017 | Комментарії (0)

     Зазвичай перше слово, яке вчаться писати та складати діти 1-х класів - це слово "МАМА". А учні експериментальних 1-х класах Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які працюють в рамках дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня з теми «Розроблення і впровадження навчально-методичного

забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти» вчилися складати слова "ГІМН", "ГЕРБ", "ПРАПОР", адже протягом усього тижня їх робота побудована на виконання теми "Я і моя Батьківщина". Загалом цікавим виявилося інтегроване заняття курсу "Я досліджую світ" і за змістом, і за формами роботи, які використовувала вчитель Христина Вікторівна Митрик. Та найбільше дітям сподобалося виготовляти емблему "Я люблю Україну" та "Сімейне дерево".

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.10.2017 | Комментарії (0)

«Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого,

приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього»

   5 жовтня 2017 року відбувся районний виїзний семінар – практикум вчителів історії та правознавства на тему: «Вивчення історичного потенціалу для підвищення професійної компетентності вчителів історії та правознавства». В ході якого педагоги Глибоцького району ознайомились з історико-краєзнавчою спадщиною України.

Чудові враження освітяни отримали від мандрівки Червоногородським замком, де детальніше ознайомилися з його історією, огляду Джуринського водоспаду. Незабутні враження від екскурсії печерою «Вертеба», де зібрано величезну кількість експонатів Трипільської культури.

Виїзний семінар, який організували вчителі історії та правознавства Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кінащук А. Д., Карлійчук Т. М., Воробець М. С. Звоздецька О. Я., сприяв підвищенню фахового, культурного та естетичного рівня освітян, впровадженню краєзнавства, як засобу реалізації принципів компетентнісного підходу в умовах оновлення змісту освіти.

 

Проглядів матеріалу: 543 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.10.2017 | Комментарії (0)

   Космос — такий близький і водночас далекий — завжди вабив людей. Що там, на зірках? Наскільки вони далеко? Які за розміром? Як впливають на наше життя? Чи видно з зірок Землю? Яка Земля з космосу? Чи безмежний Всесвіт?Чи існує десь ще життя?...

З 04-10.10.2017 року в Черепковецькому ДНЗ проходив тиждень космосу. Мета тижня: продовжувати розширювати уявлення дітей про різноманіття космосу. Розповісти дітям про цікаві факти та події космосу.
Познайомити з першим космонавтами Ю. Гагаріним, В. Терешковою. Розвивати творчу уяву, фантазію, уміння імпровізувати. Виховувати взаємодопомогу, доброзичливого ставлення один до одного, гордість за людей даної професії, до своєї Батьківщини. Залучити батьків до спільної діяльності.

Протягом даного тижня діти та їх батьки проявляли велику активність та безмежну фантазію. З дітьми пророблено багато роботи з різних видів діяльності на тематику «Космос».

Проглядів матеріалу: 459 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.10.2017 | Комментарії (0)

   72 роки тому, а саме 18 лютого 1945 року, у с. Купка спецпідрозділом НКДБ-НКВС та їх прислужниками «стрибками» – зрадниками українського народу, була оточена боївка УПА під командуванням Георгія Дорофтейовича Паламарюка. Тут вони приняли свій останній бій та знайшли вічний спочинок.

Саме напередодні християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке вважається Днем заснування Української Повстанської Армії, Днем Українського козацтва та Днем захисника України у селі Купка відбувся мітинг-реквієм в ознаменування 75-их роковин створення УПА та був встановлений перший пам’ятний знак-хрест слави воїнам ОУН-УПА на теренах Глибоцького району.

В урочистостях взяли участь всечесні отці різних конфесій, які відслужили молебінь за загиблими, очильники району, області, народний депутат України, жителі навколишніх сіл Глибоцького району та близько 200 молодих школярів-патріотів, учасники районної військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Також були присутні родичі загиблих повстанців (Паламарюк Георгій Дорофтейович, псевдо «Зелений», 1920 р.н., житель смт.Глибока, провідник Глибоцького районного проводу ОУН; Карлійчук Семен Євгенович, псевдо «Тихий»,1903 р.н., житель с.Кам’янка, підрайонний провідник Глибоцького районного проводу ОУН; Рипчук Іван Іванович, 1909 р.н., житель с.Купка, член ОУН – УПА; Рипчук Ривика Василівна, 1915 р.н., жителька с.Купка, член ОУН – УПА), які отримали медалі «За оборону рідної держави» (посмертно). Почесною грамотою нагородили одного з ініціаторів пошуку борців за волю України, жителя села Кам’янка Іллю Балана.

Почесним гостем мітингу був останній бандеровець, учасник тих далеких подій, член ОУН-УПА, патріот, якому вже далеко за 90 – Тітус Зеленко, житель смт. Глибока, який поділився спогадами тих буремних часів.

Ще до 1954 року лунали постріли і вибухи гранат в Карпатах та на Прикартатті. То гинули окупанти і зрадники нації від рук українських месників, гинули молоді українські хлопці і дівчата, гинув цвіт нації, своєю смертю боронячи честь і гідність України, і передаючи прийдешнім поколінням невмирущу ідею боротьби за волю української нації.

Маємо надію, що дана акція буде не останньою, пам’ять про героїв-земляків повернеться правдою, а не вимислом і брехнею і до Хреста будуть приходити небайдужі, щоб згадати борців за волю і незалежність України. Лише там, де пам’ятають загиблих – будуть ті, хто захищатиме живих!

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 586 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.10.2017 | Комментарії (0)

    У сучасному світі гостро стоїть проблема творчого розвитку особистості. Кожна цивілізована країна дбає про творчий потенціал суспільства загалом і кожної людини зокрема. Посилюється увага до розвитку творчих здібностей особистості, надання їй можливості виявити їх. Такий розвиток особистості потребує впровадження нових дидактично - методичних засобів, що допомагають моделювати навчально - виховний процес, виходячи із поставленої мети.

 Саме алгоритм роботи, що сприяє формуванню творчих і пізнавальних здібностей школярів, продемонстрували 10 жовтня 2017року педагоги Купського НВК №2 , на базі якого був проведений семінар-практикум для вчителів початкових класів, які проходять курсову перепідготовку при ІППОЧО, на тему «Формування творчих і пізнавальних здібностей з використанням сучасних технологій у роботі з учнями початкових класів». У семінарі взяли участь 17 вчителів початкових класів області під керівництвом Говорнян Л.С. та Леонтій Е.М.

Формування творчих і пізнавальних здібностей учнів на основі застосування різних форм, методів, прийомів і засобів навчання продемонстрували вчителі, які майстерно провели показові уроки: Трица Сільвія Лазорівна, спеціаліст вищої категорії – урок математики у 3 класі на тему «Застосування таблиці множення для розвʼязання прикладів і задач» Богданюк Марія Радулівна, старший учитель - урок образотворчого мистецтва у 4 класі на тему «Відтінки і тональність. Осінні листочки». Методи, прийоми, засоби навчання, що застосували вчителі на уроках, сприяли активізації діяльності учнів, формували творчі і пізнавальні здібності, стійкий інтерес до вивчення нового матеріалу.

Логічним завершенням практичної частини семінару стало свято «Магія осені», яке підготували і провели вчителі Богданюк Єлізавета Василівна, спеціаліст вищої категорії та Ісопеску Віоріка Георгіївна.

У теоретичній частині семінару педагоги ознайомили присутніх з досвідом створення в навчальному закладі сприятливого середовища для формування творчого мислення, пізнавальної активності школярів, забезпечення якісної освіти шляхом використання сучасних технологій у роботі з учнями початкових класів. Учасники семінару ще раз переконались в тому, що формування творчих і пізнавальних здібностей молодших школярів розвивається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя і учнів, а це робота не одного дня, а щоденної праці всіх учасників навчально-виховного процесу.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 505 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.10.2017 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024