Субота, 27.04.2024, 03:35















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 4 » «Форми і методи соціально-педагогічної роботи та соціально-правовий захист дітей-переселенців, які опинилися в складних життєвих обставинах»
09:29
«Форми і методи соціально-педагогічної роботи та соціально-правовий захист дітей-переселенців, які опинилися в складних життєвих обставинах»

    Складні соціально-політичні події, що відбуваються в Україні, так чи інакше позначаються на життєдіяльності всього населення країни. Значну частину особи соціально вразливих категорій, які потребують постійної уваги та підтримки з боку держави, фахівців соціальних служб та установ. До них належать діти; сім’ї, члени яких загинули, поранені чи зникли безвісти; жінки; внутрішньо переміщені особи; сім’ї військовослужбовців; сім’ї, в яких зруй­новані родинні зв’язки; безробітні; особи та члени їх сімей, що за­знають насильства за свої переконання; сім’ї, які перебували в зоні бойових дій та зараз проживають на територіях підконтрольних уряду України; сім’ї в зоні ризику проведення бойових дій. У соціально-педагогічній та психологічній роботі з цими категоріями громадян важливо пам’ятати, що кожна з них може мати специ­фічні потреби. Робота має бути побудована на виявлення цих по­треб, а також подальше їх задоволення шляхом співпраці з різними суб’єктами соціальної, соціально-педагогічної та психологічної ді­яльності. Сьогоднішня ситуація в країні вимагає також широкого інформування громадян вразливих груп, особливо з числа вну­трішньо переміщених осіб, про можливості отримання необхідної їм допомоги.

У зв’язку з вищезазначеним у Молодійській ЗОШ відбувся районний семінар соціальних педагогів на актуальну тему: «Форми і методи соціально-педагогічної роботи та соціально-правовий захист дітей-переселенців, які опинилися в складних життєвих обставинах». Метою семінару було: ознайомлення педагогів із основними формами і методами надання необхідної допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах в період конфлікту в Україні.

Гостей радо привітали учні школи віршами та патріотичними піснями. Педагоги ознайомилися із нашою новою, затишною і ошатною школою. Розпочала роботу  районного семінару методист-психолог управління освіти  Колесник А.І., ознайомивши із планом роботи.

Соціальним педагогом школи Куцак Т.Л. було представлено презентацію на тему: «Соціально-педагогічний супровід дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах». Продовженням семінару був виступ президента учнівського самоврядування Вербовської Л.Г., яка виступила із темою: «Милосердя й доброта – людства два крила», що відзвітувала про роботу школи щодо надання допомоги воїнам АТО та дітям Донбасу.

Учасником також була соціальний педагог Камянської ЗОШ, яка презентувала волонтерську діяльність «Від серця до серця». У практичній частині активну участь взяли педагоги нашої школи, з якими було проведено педагогічний консиліум на тему: «Врятуймо дитину». Консиліум проводила соціальний педагог Чагорської ЗОШ Маляр І.В. А найактивнішими учасниками зібрання були учні 10 класу. Соціальний педагог школи Куцак Т.Л. провела тренінгове заняття на тему: «Подолання стресових ситуацій та їх наслідків», де  учні дізналися нових методів боротьби із стресом.

Учасники отримали невеличкі квіти, зроблені нашими гуртківцями із стрічок патріотичних кольорів. Районний семінар відбувся у доброзичливій та затишній атмосфері, тому наші гості потримали приємні враження від нашої школи.

 

 

 

 

 

Переглядів: 685 | Додав: Ulia_RMC | Теги: які опинилися в складних життєвих о, «Форми і методи соціально-педагогіч | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024