П'ятниця, 19.04.2024, 17:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 28 » Педагогічні ідеї Софії Русової у практиці навчального закладу.
12:31
Педагогічні ідеї Софії Русової у практиці навчального закладу.

   Уже кілька років педагогічний колектив Петричанського навчально-виховного комплексу вивчає та впроваджує в практику роботи педагогічні ідеї Софії Русової.

Гуманістичний світогляд, широта поглядів, перспективність думок, прагнення до нового, світлого, рідного – ось ті риси, що підносять так високо цю жінку-педагога, громадсько-державного та культурного діяча.

25 квітня педагоги Петричанського НВК провели педагогічні читання «Розвиток гуманістичних ідей виховання С.Русової в практиці сучасного загальноосвітнього навчального закладу».

  Директор Катренюк  Марія Петрівна у своєму виступі звернула увагу присутніх на педагогічну майстерність вихователя та вчителя. Адже, видатний педагог Софія Федорівна особливу роль відводила особистості, індивідуальності педагогів, їхній науковій освіті, широті світогляду, фаховій підготовці. Головним обов’язком педагога вона вважала глибоке знання індивідуальних особливостей своїх вихованців, уміння залучити кожного з них до активної праці.

Принципово важливе значення у вихованні й навчанні дітей Софія Русова надавала мистецтву. На її думку, музикування на різних інструментах, особливо народних, світ різноманітних звуків та ритмів, забави, інсценівки, а також поєднання в систему різних занять – все це сприяє розвиткові дитини, дає їй задоволення, виховує в неї художній хист. Музичний керівник Паламарюк М.В. наголосила на цьому у своєму виступі «Софія Русова про педагогічний потенціал музики у формуванні духовної культури особистості дитини».

Ідеї морального виховання в спадщині С.Русової висвітлила у своєму виступі Більчук А.Ю. – інструктор з фізичної культури. А вихователь Кузик І.І. звернула увагу педагогів на взаємозв’язок трудового та естетичного виховання.

Педагоги ще раз згадали основні дати життя та діяльності С.Ф.Русової, переглянули світлини видатного педагога та  уже в котрий раз почали перечитувати «Вибрані педагогічні твори», автором яких є Софія Русова.

Софія Русова писала: «У наші часи бути гарним педагогом – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України, бути апостолом Правди і Науки». Слова мудрої Софії не втратили своєї актуальності і сьогодні.

Директор Петричанського НВК    Марія Катренюк

 

Переглядів: 621 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Педагогічні ідеї Софії Русової у пр | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+1  
1 ToniaRMC   (30.04.2014 12:19) [Материал]
book book book

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024