Середа, 24.04.2024, 13:27















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 6 » Районний семінар соціальних педагогів
22:06
Районний семінар соціальних педагогів

    Сьогодні, 06.04.2016р. на базі РМЦ відбувся районний семінар соціальних педагогів  Глибоцького району, який  провела соціальний педагог Чагорської ЗОШ Маляр І.В.  Проблема над якою працював семінар: « Основні форми і методи профілактичної роботи, спрямованої на зняття стресів, посттравматичних стресових розладів»

Відкрила роботу районного семінару та привітала учасників методист-психолог Колесник А.І.

Розпочався районний  семінар  з мультимедійної  презентації досвіду роботи  соціального педагога Чагорської ЗОШ І-ІІІст Маляр І.В.

Наступним етапом заняття було розкриття самого  поняття стресу, яке в наш час  набуло особливої актуальності, а уміння долати його -  перетворюється на нагальну потребу. Дуже важливим моментом є розмежування понять «Стрес» та «посттравматичний стан».Для цього соціальний педагог  Маляр І.В підготувала  презентацію : «Поняття стресу та посттравматичних станів. Шляхи подолання стресових станів».

   Практичний блок  семінару розпочався суттєвим заходом - психологічною грою: «Долаємо стрес разом». В ході якої було запропоновано переглянути фільм рекомендований для розуміння та аналізу різноманітних реакцій людини на стрес та травму «Понетт». На основі нього практичні психологис мали змогу вдосконалити свої вміння працювати з картками Креатив №3.

Соціальний педагог Маляр І.В у мультимедійній презентації№3: «Основні форми і методи профілактичної роботи спрямованої на зняття стресів, посттравматичних стресових розладів» ознайомила учасників семінару з новітніми технологіями по роботі з стресами, після чого учасники взяли участь у психотерапевтичному майстер – класі « Зачарований ліс » оскільки дана методика розміщена в книзі то від психологів часто можна почути фразу: « книга рятує від стресі»в, а практика «дорослого розмальовування» — це справжня психотерапія  (її ще називають робота з антистресовими розмальовками). Також психологів ознайомили із  розмальовкою-антистрес для дітей та їхніх батьків, яку розробив Гуманітарний штаб Рената Ахметова в межах програми «Психологічна допомога дітям» для того, щоб допомогти найменшим нашим громадянам подолати страхи, стреси і хвилювання, викликані травмою війни.

Зворотнім зв’язком районного семінару  було підведення підсумків та вироблення методичних рекомендацій щодо основних форм і методів профілактичної роботи, спрямованої на зняття стресів, посттравматичних стресових розладів (вручення буклетів)

У такій творчій та плідній атмосфері відбувся семінар  соціальних педагогів Глибоцького району.

Переглядів: 563 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024