П'ятниця, 19.04.2024, 15:34















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Семінар вчителів української мови ( початкові класи)
20:35
Семінар вчителів української мови ( початкові класи)

    У сучасних умовах розвитку України перебудова системи освіти - життєво необхідний процес. Школа перебуває на етапі переходу до нового розуміння завдань, проблем, використання нових методів і підходів у навчанні.

27 жовтня на базі РМЦ відбувся семінар вчителів української мови , які викладають в початкових класах .У професійному колі успішно працювали над проблемою: « Особливості роботи вчителя української мови та включення в навчальний процес інноваційних підходів для формування різних компетентностей молодших школярів».

Семінар відкрила завідувач РМЦ – О.С. Намака. Олеся Сидорівна акцентувала на поняття «компетентність» у контексті модернізації змісту освіти як невід`ємна складова педагогічного процесу сучасної української школи,на предметну компетентність,на користь компетентнісного навчання.

Продовжила цю думку за допомогою презентації методист початкових класів РМЦ Е. М. Леонтій яка зазначила , що треба навчити дитину вчитися, сформувати інструмент, без якого дитина стає невстигаючою, нездібною. Цим інструментом, як писав Сухомлинський В.О., … «є формування декількох умінь: вміти спостерігати, думати, висловлювати думку про те, що бачу, роблю, думаю, спостерігаю, читаю, пишу...» , також акцентувала на важливості використання інноваційних технологій навчання, мультимедійної техніки, проектної діяльності для успішної реалізації нового Державного стандарту початкової освіти. Керівник МО Оленюк В. О. презентував структуру сучасного уроку в початковій школі ,самоаналіз уроку та з досвіду роботи - роботу в групах на уроках державної мови. Також Василь Олександрович проводив пристендовий інтегрований урок «Барвиста осінь». Майстер – клас проводила вчитель Купського НВК №1 Опаїць М. Г.. Косован Ю. М. презентувала « Види роботи над текстом» та «Комунікативна компетенція учнів : формат уроків української мови».

Таким чином, кожен вчитель мав змогу поспілкуватись з колегами та збагатитися новими ідеями.

 

Переглядів: 483 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024