П'ятниця, 29.03.2024, 03:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Жовтень » 25 » У Коровійській школі проведено цикл логопедичних занять
07:06
У Коровійській школі проведено цикл логопедичних занять

   Щоб привернути увагу всіх учасників освітнього процесу до проблем з мовленням, учитель-логопед Починок О.В., яка працює на базі логопедичного пункту Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, провела зі своїми вихованцями цикл занять, приурочений відзначенню Всесвітнього дня людей з вадами мовлення, який прийнято відзначати 22 жовтня. Діти вимовляли різні звуки, робили артикуляційну гімнастику для ротика, аналіз слів. А головне - відзначили, що правильна вимова - це основа всього.

На жаль, з кожним роком ми спостерігаємо збільшення кількості дітей із вадами мовлення, які потребують логопедичної допомоги. А причин цьому декілька. Це і погана екологія, і послаблення здоров'я батьків, і ін.

Деякі батьки думають, що їхні діти «виговоряться» з часом. Це помилкове судження. Треба систематично працювати з малюком, щоб досягти позитивного результату. Навіть коли дитина ще не говорить, варто читати йому книжки, при цьому намагатись чітко і правильно вимовляти всі звуки і слова, адже дитина схильна копіювати те, що чує і бачить. «Сюсюкатись» з дітьми не можна! Така неправильна розмова увійде у звичку малюка, а потім викорінити проблему буде набагато важче. Крім того, вона не визнає цієї проблеми, адже сама своєї помилки не чує. Батькам, які виявили у дитини вади мови треба негайно звернутись до логопеда. Саме для цього у нашій школі функціонує логопедичний пункт.

Щоденна робота логопеда полягає в тому, щоб ретельно працювати над вадами мовлення всіх учнів, пояснити розміщення апарату мовлення дитині, продемонструвати вимову, використовуючи різні форми та методи. Якщо не «поставити» дитині правильну вимову, то вона робитиме помилки у письмі та читанні.

Переглядів: 471 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024