Субота, 20.04.2024, 16:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 23 » Успіх породжує успіх.
09:53
Успіх породжує успіх.

    Нещодавно в Києві відбувся чемпіонат України з спортивних туристських походів серед учнівської молоді. У фінал потрапили і 8 команд з Глибоцького району, які здійснили водні, пішохідні, лижні, велосипедні походи різних категорій складності.

Але спочатку була перемога в обласному чемпіонаті, де виступало 11 наших команд (груп) і де глибочани завжди у лідерах. Варто відзначити призові місця груп під керівництвом Вільчака Дорела з Грушівського НВК, Троєцької Нелі з Турятського НВК, Бойку Михайла з Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст.

Найкращі звіти про походи представляли Чернівецьку область у чемпіонаті України. Ось вони команди – переможці.

Стало вже доброю традицією в рамках транскордонного співробітництва щоліта здійснювати велосипедні походи Румунією. Вихованці Глибоцького центру туризму завдяки запрошенню Клубу дітей з м.Радауць та сприяння генерального консула Румунії в м.Чернівці здолали цікавий маршрут протяжністю 300 км Південною Буковиною. Керував групою Товарницький Василь – вчитель Карапчівського ліцею.

З року в рік успішними є складні водні походи річками України. Стратегія поповнення матеріальної бази Центру туризму спорядженням для занять водним туризмом дає позитивні результати. Вихованці нашого позашкільного закладу щороку відкривають сезон на річці Черемош наприкінці березня. І все це задля омріяної «трійки» - водного походу третьої категорії складності. Адже такий похід можна здійснити тільки за умови «високої» води, здолавши категорійні пороги.

На цей раз до чемпіонства команд привів заступник директора Центру туризму Щур Руслан. Причому, літній його водний похід з вихованцями з Тарашанської ЗОШ І-ІІІ ст. (але вже не такий складний – третього ступеня складності) також посів перше місце. Чудовий результат – золотий дубль у чемпіонаті України за один сезон.

Найкращою групою на чемпіонаті була і команда Димківського НВК під керівництвом Мельничука Миколи у класі водних походів першої категорії складності. Вони здійснили сплав по річках Черемош і Прут. Гуртківці Центру туризму з Кам’янської ЗОШ під керівництвом Лупуляка Сергія вже вкотре беруть участь у чемпіонатах. Цього разу їм зі сплавом по річці Прут підкорився п’ядестал змагань у класі походів другої категорії складності.

Поза конкуренцією в чемпіонатах завжди почуваються лижники Глибоцького Центру. Це, дійсно, екстремальний вид туризму і не в усіх областях є сміливці здатні на лижах долати сотні кілометрів через лісисті Карпати. Група під керівництвом Дудки Анатолія з походом «Карпатсбким середньогір’ям» вже вкотре здобула звання чемпіонів.

Не залишились без успіху і туристи-пішохідники. Вдалим був дебют Чоботаря Олександра, вчителя Луковицької ЗОШ І-ІІІ ст., який з вихованцями здійснив складний похід по Горганах. Спортивний похід цієї групи отримав найвищу оцінку серед походів першої категорії складності. У складній боротьбі у найчисельнішій змагальній групі вихованці Сандула Дмитра – керівника гуртків Центру туризму – посіли друге місце у класі походів третього ступеня складності.

Вражаючий успіх глибоцьких туристів-спортсменів.Необхідно зазначити, що завдяки успішним походам гуртківців Глибоцького Центру туризму вже третій рік поспіль Чернівецька область перемагає у загальному заліку чемпіонату України зі спортивних туристських походів. А щодо статистики, то вона промовиста.

З 1994 року 41 група Центру туризму перемагала та ще 15 груп були призерами зазначеного чемпіонату.Не відстали у досягненнях від спортсменів – туристів і краєзнавці Центру. Дві краєзнавчі експедиції з активним способом пересування з нашими вихованцями були серед найкращих у Всеукраїнському конкурсі «Мій рідний край».

Перше місце упевнено виборола історико-географічна експедиція «Від Сірета до Дністра» під керівництвом методиста Центру Меленко Оксани.

Подорож по Буковині з географічними дослідженнями річки Сірет, якою керував вчитель Корчівецької ЗОШ Іримеску Валерій, конкурувала тільки з нашою першою командою і посіла друге місце.

У значній мірі завдяки цим перемогам на обласному та Всеукраїнському рівнях можна з впевненістю стверджувати, що Глибоцький Центр дев’ятнадцятий рік поспіль забезпечив переконливе лідерство Глибоцькому району у рейтингу, який визначає Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації за напрямком «туристсько-краєзнавча діяльність».

Можна відкрити завісу і поділитися з усіма, що основною складовою стабільних успіхів з туризму і краєзнавства і Глибоцькому районі є змістовна діяльність щорічного профільного пересувного туристсько-виховного оздоровчого наметового табору «Райдуга». І саме ця форма оздоровчо-виховної діяльності приносить найбільший ефект. До прикладу: тільки у нас в районі вже третій рік проводиться чемпіонат зі спортивних туристських походів. Тому вже відтепер педагоги Центру туризму планують літні подорожі з вихованцями.

Анатолій Дудка,    директор Глибоцького центру  туризму і краєзнавства

Переглядів: 726 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Успіх породжує успіх | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
+2  
1 О_С_Намака   (23.04.2014 11:42) [Материал]
applause applause applause Глибоцький ЦТКСЕУМ-флагман позашкілля держави!

+2  
Гарна робота! Ми найкращі! flower flower flower

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024