П'ятниця, 26.04.2024, 20:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 24 » “Значення біології в забезпеченні існування людства”
11:37
“Значення біології в забезпеченні існування людства”

     За такою тематикою з 16 р. по 20 березня в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов тиждень біології та природознавства під керівництвом  Дамаскін Л.Г. та Гринчук А.Г.  Учні   показали гарні знання з різних компартиментів біології.  На протязі тижня з учнями  5-11 класів проводились усні журнали, вікторини, біологічні цікавинки, подорожі, килим ідей. У 7-му класі вчитель біології Дамаскін Л.Г. провела відкритий урок. Учні 5-го класу ознайомились з різними лікарськими рослинами нашої місцевості та легендами про них. Діти навчились, як поводитись на природі у разі виявлення отруйних рослин, грибів або зустрічі з небезпечними комахами та тваринами. Тиждень біології та природознавства виявився цікавим і досить повчальним для учнів.

     Біологія — це наука, що вивчає основи життєдіяльності та взаємодії живих організмів. Біологія важлива, по-перше, як джерело знань про навколишній світ. За допомогою цієї науки людина зможе дізнатися більше про живу природу навколо себе. Саме знання біологічних законів дає розуміння того, що в природі все взаємопов’язане, і необхідне збереження балансу різних видів істот. Не можна просто знищити один вид без того, щоб шкоди не було завдано всій системі. Такі знання можуть переконати людину в тому, що екологічний баланс необхідно берегти.

     Біологія стала теоретичною основою для медицини, давши їй можливість зрозуміти специфіку людського організму. Це допоможе краще розібратися в тому, як потрібно організувати своє життя з точки зору харчування, фізичної і розумової навантажень, раціональне використання власного організму здатне значно підвищити продуктивність праці.

    Більшість лікарських речовин отримують з рослин, грибів, тварин чи продуктів життєдіяльності бактерій. Важлива роль біології і у справі охорони навколишнього природного середовища.

     Отже, можна зробити висновок, що вивчення біології змінило багато сфер діяльності людини.  Розвиток біологічних наук відкриває нові можливості гармонійного поєднання інтересів людини із законами розвитку природи. Тому важко переоцінити значення біології для існування людства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 646 | Додав: Ulia_RMC | Теги: “Значення біології в забезпеченні і | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024